يکشنبه ۹ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۴۹
مسئول میراث فرهنگی سرایان:

اقامتگاه‌های بوم‌گردی سرایان آماده بهره‌برداری است

مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سرایان گفت: اقامتگاه بوم‌گردی زرین چاه و نمکزار در کویر سه قلعه، اقامتگاه بوم‌گردی خانه تاریخی هروی در شهر سه قلعه و رستوران سنتی و اقامتگاه کاه‌کوه سرایان آماده بهره‌برداری است.
اقامتگاه‌های بوم‌گردی سرایان آماده بهره‌برداری است
 
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری تسنیم؛ محمد عرب  اظهار داشت: گردشگری فرصت‌های بسیاری را برای کسب و کارهای کوچک خانوادگی ایجاد می‌کند که بیشتر آن‌ها روابط مستقیم و متقابل میزبان و مهمان را در خانه و املاک خانواده گردشگرپذیر در بردارند.

وی افزود: این حضور و مشارکت از سوی خانواده، برای تجربه و رضایت گردشگر و همچنین برای توسعه پایدار مقصد و جامعه محلی، امری بسیار حیاتی است و یکی از کسب و کارهای کوچک گردشگری که از سال 1994 میلادی به جهانیان معرفی شده و در چند سال گذشته در ایران به شدت در حال توسعه است، ایجاد و توسعه اقامتگاه‌های بوم‌گردی است.
مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان سرایان گفت: صنایع دستی و گردشگری استان خراسان جنوبی مهمان‌نوازی ایرانی که در خون هر ایرانی جریان دارد و با تغییر جغرافیای اقلیمی و قومی رنگ و بوی دیگری به خود می‌گیرد از جمله جذابیت‌هایی است که گردشگران خارجی را مجذوب ایران می‌کند.

عرب بیان کرد: نشستن دور یک سفره، نوشیدن چای و دم‌ نوش، صرف میوه و بهره‌گیری از آداب و رسوم میزبانی ایرانی، تعارف‌های پی‌درپی جهت ارج نهادن به میهمان از جمله مواردی است که گردشگران خارجی را به نوعی نمک‌گیر مهمان‌نوازی ایرانی می‌کند که یکی از مصداق‌های مهمان‌نوازی ایرانی را می‌توان در اقامتگاه‌های بوم‌گردی دید.
وی عنوان کرد: نزدیک به دو دهه از تأسیس این اقامتگاه‌ها در ایران می‌گذرد و با رشد صنعت گردشگری و استقبال گردشگران داخلی و خارجی از گردشگری بومی، تبدیل به یکی از ظرفیت‌های اقتصادی و سیاست‌های کلان کشور شده‌ است.

اقامتگاه بوم‌گردی راویج سرایان در حال احداث است
مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان سرایان اظهار داشت: در شهرستان سرایان در ابتدا 8 متقاضی سرمایه‌گذاری در این زمینه اعلام آمادگی کردند و در حال حاضر چهار واحد از این اقامتگاه‌ها  شامل اقامتگاه بوم‌گردی زرین چاه و نمکزار در کویر سه قلعه و اقامتگاه بوم‌گردی خانه تاریخی هروی در شهر سه قلعه و رستوران سنتی و اقامتگاه کاه‌کوه سرایان آماده بهره‌برداری و در حال گرفتن پروانه بهره‌برداری از میراث فرهنگی است.
وی افزود: اقامتگاه بوم‌گردی راویج در حال احداث است و دارای پیشرفت فیزیکی 40 درصد است که تا پایان امسال به بهره‌برداری می‌رسد.

عرب خاطرنشان کرد: در زمینه پرداخت تسهیلات با همکاری صندوق کارآفرینی امید به سه نفر از متقاضیان کمک‌هایی شده است و امیدواریم با تکمیل و بهره‌برداری کامل این اقامتگاه‌ها مشکلات و موانع جذب گردشگر در شهرستان برطرف شود.

مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان سرایان اذعان داشت: این اقامتگاه‌ها تنها جنبه اقامتی ندارند بلکه در آن فعالیت‌های مختلفی مانند ارائه غذا و نوشیدنی بومی، ساخت، آموزش و فروش صنایع دستی محلی، اجرای نمایش و موسیقی سنتی، برگزاری رویدادهای و فعالیت‌های بوم‌گردی وجود دارد.

اقامتگاه‌های بوم‌گردی مانع از مهاجرت روستائیان می‌شود
وی بیان کرد: انتخاب خانه‌ای بومی، مرمت و سکونت در آن، استفاده از معماری داخلی ساده محلی، پذیرایی با غذا و خوراک‌های بومی،  مشارکت جوامع محلی در فعالیت‌ها، احترام و زنده نگهداشتن فرهنگ و آیین‌های سنتی منطقه، معرفی هنرها و صنایع خاص منطقه و معرفی موسیقی محلی ایرانی برخی از ارزش‌های هسته‌ای و مشترک این اقامتگاهها ماست.

عرب تصریح کرد: این شیوه مهمان‌پذیری، حفاظت منابع و توسعه و بهره‌برداری پایدار از جاذبه‌های طبیعی را در کنار ایجاد درآمد مکمل و مشارکت جامعه محلی در فعالیت‌های گردشگری ایجاد کرده است و از مهاجرت جلوگیری می‌کند و همچنین امکان سفر با هزینه‌ مناسب در محیطی آرام ضمن آشنایی با ارزش‌های بومی فراهم می‌کند.
انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۲۸۷
کلمات کليدی: اقامت ، گردشگری ، بومی ، تفریح ، خراسان جنوبی، بیرجند، خراسان، خراسان تایم،