چهارشنبه ۱۲ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۰۰
مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری معاونت فرهنگی وزارت علوم:

مسائل فرهنگی دانشگاه نباید فوق‌برنامه تلقی شوند

مدیر فرهنگی دانشگاه بیرجند خاطرنشان کرد: نگاه به مقوله آموزش در خراسان همواره نگاهی فرهنگی بوده است.
مسائل فرهنگی دانشگاه نباید فوق‌برنامه تلقی شوند
 
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری ایسنا؛ مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری معاونت فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: گاهی توجه به مسائل فرهنگی در دانشگاه‌ها به عنوان یک فعالیت فوق‌برنامه تلقی می‌شود که این تصور نادرست است.
 دکتر وحید شالچی در نشست شورای مدیران فرهنگی اجتماعی دانشگاه‌های منطقه 9 وزارت علوم که در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، با بیان اینکه دانشگاه باید متناسب با زمینه فرهنگی و اجتماعی که وجود دارد، رشد یابد، اظهار کرد: گاهی توجه به مسائل فرهنگی در دانشگاه‌ها به عنوان یک فعالیت فوق‌برنامه تلقی می‌شود که این تصور نادرست است؛ زیرا آنچه که سبب ساختن نهاد دانشگاه و تولید علم در آن می‌شود، دانشجو و استاد مستعد نیست، بلکه فرهنگ است.
 
وی با اشاره به اینکه چالش‌های فرهنگی متعددی در عرصه فرهنگی و اجتماعی کشور وجود دارد، عنوان کرد: باید با سیاست‌گذاری و یافته‌های علمی در زمینه فرهنگی و اجتماعی رسیدگی شود.
 
مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری معاونت فرهنگی وزارت علوم بیان کرد: گاهی برخی حوزه‌های فرهنگی نظیر فرهنگ زیست‌محیطی مغفول می‌ماند، که ممکن است در آینده برای ما آسیب‌هایی را به دنبال داشته باشد. 
 
شالچی با تاکید بر اینکه دانشگاه‌های منطقه 9 به لحاظ فرهنگی در منطقه خاصی قرار دارند، ادامه داد: استان خراسان در دوره‌های مختلف به عنوان یکی از کانون‌های اصلی فرهنگ اسلام و ایران محسوب می‌شود؛ بسیاری از بزرگان و فرهیختگان فرهنگی کشور از این سرزمین هستند. به گونه‌ای که می‌توان گفت، احیای فرهنگی ایران از جمله زبان فارسی را باید مدیون خراسان دانست.
 
 وی اضافه کرد: با توجه به پتانسیل‌ها  و ظرفیت‌هایی  فرهنگی که در خراسان وجود دارد، شهر مشهد باید یکی از کانون‌های اصلی رشد فرهنگ در کشور باشد.
 
دکتر محمدی، دبیر شورای مدیران فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش‌عالی منطقه 9  در ادامه این نشست، با اشاره به اینکه برخی از تصمیمات نادرست در سیستم ارتقاء ممکن است، پیامدهای فرهنگی منفی به دنبال داشته باشد، اظهار کرد: یکی از منکرات دانشگاه، آئین‌نامه‌های سخت‌گیرانه ارتقاء است که ما را به سمت فعالیت‌های پژوهشی نادرست می‌برد.
 
وی افزود: باید به قانونی که برخی از رویدادهای اخلاقی و علمی ناپسند را ایجاد می‌کند، شک کرد و ما موظف هستیم به دانشگاه‌هایمان در این زمینه هشدار بدهیم. 
 
مدیر فرهنگی دانشگاه بیرجند خاطرنشان کرد: نگاه به مقوله آموزش در خراسان همواره نگاهی فرهنگی بوده است.
انتهای پیام
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۳۷۰
کلمات کليدی: فرهنگی ، دانشگاه ، برنامه ، خراسان جنوبی، بیرجند، خراسان، خراسان تایم،