دوشنبه ۱۷ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۱۰
چه کسی پاسخ می دهد؟!

بلاتکلیفی گلزار شهدای گمنام دیهوک و پاسخ غیرمنطقی مسئوولان

گلزار شهدای دیهوک طبس پس از چند سال تدفین شهدای گمنام در آن، همچنان در بلاتکلیفی مانده و مسئوولان از دادن پاسخ منطقی شانه خالی می‌کنند.
بلاتکلیفی گلزار شهدای گمنام دیهوک و پاسخ غیرمنطقی مسئوولان
 
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری فارس؛ شهدا چراغ‌هایی هستند که خاموشی ندارند و ما باید همیشه گرمای وجود آنها را احساس کرده و به یاد رشادت‌ها و از خودگذشتگی آنها به بیراهه نرویم.
مسلمانان و به‌ویژه شیعیان برای شهدا ارزش و اهمیت خاصی قائل هستند و برای زیارت قبور آنها تمام تلاش خود را می‌کنند.

پیکر پاک شهدا بیشتر در محل سکونت آنها دفن می‌شود ولی برخی از آنها دارای نام و نشان نبوده و از آنها به نام شهید گمنام یاد می‌شود که پیکر آنها در مکان‌های خاصی تدفین می‌شود.
رغبت مردم برای تدفین پیکر شهدای گمنام در شهر و دیار آنها بسیار زیاد است، چراکه شهدا را مظهر پاکی دانسته و حاجات خود را نیز از آنها طلب می‌کنند.

ششم دی‌ماه سال 93 بود که مردم شهیدپرور شهرهای دیهوک، نیمبلوک و مود، استان خراسان جنوبی طی مراسمی با پیکرهای 6 شهید گمنام وداع کردند و تعداد دو شهید در دیهوک شهرستان طبس به آغوش خاک سپرده شدند.
مراسم وداع با این شهدا با شکوه و عظمت خاصی برگزار شد و آحاد مردم در این مراسم حضور داشتند تا با شهدا تجدید پیمان کنند.
پیکر پاک این دو شهید به سمت گلزار شهدای گمنام واقع در بلوار امام رضا(ع)، جنب پارک جنگلی دیهوک انتقال یافته و در این مکان به خاک سپرده شد.

این مکان دارای یادبود شهدا نبود و مردم این شهر برای ساخت آن علاقه فراوانی نشان می‌دادند تا اینکه یک سال بعد از تدفین شهدا در این مکان نخستین سالگرد شهدای گمنام شهر دیهوک با حضور مردم این شهر در محل مزار شهدای گمنام با سخنرانی حجت‌الاسلام و المسلمین ایزدی، امام جمعه دیهوک برگزار شد و در پایان کلنگ ساخت یادبود شهدا در این مکان زده شد.

شنیده‌ها حاکی از آن است بعد از کلنگ‌زنی، این گلزار همانند زمانی که شهدا در آن تدفین شده، مانده و برای ساماندهی آن تاکنون اقدامی صورت نگرفته است.

در چهارم شهریورماه سال‌جاری بود که که به مناسبت دومین روز از هفته دولت، سه طرح سامان‌دهی گلزار شهدا، طی مراسمی با حضور مسئوولان دستگاه‌های اجرایی، خانواده شهدا، روحانیت، خانواده ایثارگران و سایر اقشار مردم در بخش دیهوک، روستای پیکوه از توابع شهرستان طبس افتتاح شد.

محمدیان، رئیس بنیاد شهید وامور ایثارگران طبس در این مراسم گفت: طرح ساماندهی گلزار شهدای بخش دیهوک از سال گذشته در دستور کار قرار گرفته و از مجموع 18 شهید والا مقام که در دیهوک و روستاها آرمیده‌اند، تعداد هشت گلزار مسقف و چهار گلزار کف‌سازی با نصب المان روباز از محل اعتبارات تملک و دارایی استان انجام شده است.

وی ادامه داد: امید است با اختصاص اعتبار مصوب در سال آتی بتوانیم نسبت به مسقف کردن بقیه گلزارها اقدام کنیم.
با این وجود هنوز مردم دیهوک منتظر تحقق وعده‌های مسئوولان هستند.
در این رابطه خبرنگار ما با یکی از اهالی دیهوک به گفت‌و‌گو نشسته است.



یکی از اهالی دیهوک اظهار داشت: شهدا حق بزرگی بر گردن ما دارند و ما امروز هر چه در کشور داریم به سبب اهداء خون سرخ آنها بوده است.
وی با بیان اینکه وضعیت گلزار شهدای این شهر مناسب نیست، تصریح کرد: چند سال از تدفین آنها در دیهوک می‌گذرد ولی تاکنون گلزار آنها درست نشده است.
او از مسئوولان خواست: توجه بیشتری به این طلایه‌داران نظام و انقلاب داشته باشند، چراکه آنها الگوی خوبی برای نسل آینده بوده و باید مورد تکریم قرار گیرند.

یکی دیگر از اهالی دیهوک خطاب به استاندار خراسان جنوبی اظهار داشت: سال‌ها است که از دفن شهدای گمنام شهر دیهوک می‌گذرد و با وجود قول مساعد مسئوولان شهرستان طبس برای تخصیص اعتبار در راستای ساخت گلزار این صاحبان اصلی انقلاب، از سهم دو درصدی معادن زغال‌سنگ طبس ولی این مهم تاکنون اتفاق نیفتاده است.
وی یادآور شد: در آخرین اظهارنظر فرماندار طبس توپ را در میدان استانداری انداخته‌اند که پول سهم دو درصدی در حساب استانداری بوده و بنا به دلایل فنی قابل پرداخت نیست.

او از استاندار درخواست می‌کند: در پرداخت مبلغ 65 میلیون تومان اعتبار برای گلزار شهدای گمنام شهر دیهوک که قرار است از پول دو درصد معادن زغال‌سنگ که در حساب استانداری بلوکه شده است دستور و تسریع لازم را مبذول فرمائید.
باید تاسف خورد که امروز توپ را به زمین دیگری انداختن امری عادی در دستگاه‌های اجرایی ما محسوب می‌شود و دور از انتظار و بعید به نظر نمی‌رسد و این امر به راهی برای فرار از ارایه پاسخ منطقی به مردم تبدیل شده است.

در ادامه خبرنگار ما به سراغ استاندار خراسان جنوبی می‌رود تا اعتراض اهالی دیهوک را به گوش استانداری برساند.
سید علی‌اکبر پرویزی اظهار داشت: اعتبار ساماندهی گلزار شهدای دیهوک باید در کمیته برنامه‌ریزی شهرستان طبس مصوب و پس از تامین اعتبار، اقدامات بعدی صورت پذیرد.
وی خاطرنشان کرد: مبلغی که در حساب استانداری از محل دو درصد فروش معادن طبس موجود است، مربوط به تمام شهرستان طبس از جمله شهرها و روستاهای تابعه بوده که برابر روال قانونی و براساس مدارک و مستندات مستدل قابل هزینه‌کرد است.

با این وجود می‌توان دریافت که جواب استانداری نیز مورد قبول نبوده و راه به‌جایی نبرده است، در برخی موارد مسؤولان از دادن پاسخ منطقی شانه خالی کرده و افکار عمومی را متوجه سایر ارگان‌ها می‌کنند.
:::::::::::::::::::::::::::::
گزارش از: زهرا محمدی
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۴۸۸
کلمات کليدی: شهدا ، طبس ، دیهوک ، مرئدم ، تدفین ، گلزار ، شهدا