چهارشنبه ۱۹ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۲۱:۲۴
چشم‌ها را باید شست؛

آن روی سکه‌ی انتقادهای بهداشتی و درمانی در طبس

شبکه بهداشت و درمان طبس به‌دلیل حوزه‌ی وسیع کاری، همواره در مقابلش کوهی از انتقادها را دارد؛ کوهی که موجب شده فعالیت‌های نسبتاً مطلوبش در غبار حاصل از مشکلات، به چشم نیاید و این شبکه متهم به کم‌کاری شود؛ گزارش عملکردی که اخیراً سرپرست شبکه بهداشت و درمان طبس ارائه کرد، نشان می‌دهد که چشم‌ها را باید شست!
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری گلشن؛ شبکه بهداشت و درمان شهرستان طبس به دلیل حوزه‌ی وسیع کاری و حجم بالای وظایف محوله، در مقابل خود همواره کوهی از انتقادها را دارد؛ کوهی که موجب شده فعالیت‌های نسبتاً مطلوب این شبکه به چشم نیاید و در گرد و غبار حاصل از وجود مشکلات عدیده دیده نشود و در نهایت این شبکه متهم به کم‌کاری یا ناتوانی در رفع مشکلات شود.
پاسخ‌های سرپرست شبکه بهداشت و درمان طبس و ارایه گزارشی جامع از عملکرد این شبکه نیز حاکی ازآن است که فعالیت‌های خوب این ارگان از چشم برخی دور مانده و موجب شده فقط مشکلات را ببینند.

دکتر اصغر سهرابی سرپرست شبکه بهداشت و درمان طبس طی سخنانی در نشست خبری با خبرنگاران و اصحاب رسانه این شهرستان به ارائه گزارشی جامع از اقدامات این شبکه در حوزه‌های مختلف بهداشت و درمان پرداخت و درباره پروژه‌های عمرانی این شبکه اظهار داشت: احداث ساختمان پروژه غربالگری سرطان با اعتبار یک میلیارد تومان از اردیبهشت امسال، احداث ساختمان مرکز جامع سلامت جوخواه با اعتبار 750 میلیون تومان از تیر امسال، احداث 2 باب پانسیون مرکز خدمات جامع سلامت زنوغان، و احداث پایگاه اورژانس جاده‌ای سه‌راه جعفری از جمله پروژه‌های عمرانی در حال اجرای شبکه بهداشت و درمان شهرستان طبس است.

سهرابی ادامه داد: برای احداث ساختمان 11 پروژه دیگر نیز مصوبه کشوری اخذ شده که شامل خانه بهداشت روستاهای خسروآباد، خرو علیا، دستگردان، تپه‌طاق، زنوغان، ده‌محمد، اصفهک، جمز، و کریت، مرکز خدمات جامع سلامت گلستان (شماره 3) و مرکز خدمات جامع سلامت عشق‌آباد است؛ علاوه بر این 3 پروژه نیز به تصویب دانشگاه علوم پزشکی بیرجند رسیده و برای تأیید نهایی به وزارتخانه ارسال شده که شامل احداث مرکز خدمات جامع سلامت ارگ (شماره یک)، پایگاه سلامت مهرآفرین، و احداث دو باب پانسیون پزشکان در مرکز خدمات جامع سلامت دیهوک است.

وی افزود: پروژه احداث پروژه ساختمان بخش دیالیز بیمارستان از محل اعتبارات خیران نیز به تأیید رسیده و موضوع تأمین اعتبار احداث ساختمان درمانگاه تخصصی بیمارستان طبس نیز در حال پیگیری است.

سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان طبس بیان کرد: طی سال گذشته بیش از دو و نیم میلیارد تومان انواع تجهیزات پزشکی برای بیمارستان طبس خریداری و نصب شد که شامل یک دستگاه ویدئوگاستروسکوپ، یک دستگاه اکوکاردیوگرافی، دو دستگاه دیالیز، یک دستگاه فیکو، یک دستگاه میکروسکوپ جراحی چشم، و یک دستگاه سونوگرافی است؛ از ابتدای امسال هم بالغ بر 300 میلیون تجهیزات پزشکی از قبیل یک دستگاه لاپاراسکوپ، یک دستگاه دیالیز، و 5 دستگاه مانیتور بخش آی‌سی‌یو برای بیمارستان طبس خریداری شده است.

وی درباره آمار عملکرد بیمارستان طبس اظهار داشت: طی 6 ماه نخست امسال 35 هزار و 459 مورد مراجعه به بخش اورژانس، 36 هزار و 103 مراجعه به درمانگاه تخصصی، 28 هزار و 929 مراجعه به درمانگاه عمومی، 14 هزار و 222 مراجعه به آزمایشگاه، 8 هزار و 267 مراجعه به سونوگرافی، و 5 هزار و 97 مراجعه به بخش رادیولوژی ثبت شده است.
سهرابی اضافه کرد: همچنین طی این مدت 6323 بیمار در بخش‌های مختلف بیمارستان طبس بستری شده‌اند که بر این اساس درصد اشغال تخت 74 بوده است؛ اورژانس پیش‌بیمارستانی طبس نیز 3300 مأموریت شهری و جاده‌ای و 493 مأموریت تصادفات و سوانح جاده‌ای انجام داده است.
وی خاطرنشان کرد: طی 6 ماه نخست سال جاری 60 درصد زایمان‌های صورت گرفته در بیمارستان طبس به‌صورت طبیعی بوده است.

سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان طبس در بخش دیگری از سخنان خود به خدمات این شبکه طی 6 ماه نخست امسال در حیطه سلامت خانواده اشاره کرد و گفت: طی این مدت 83 هزار خدمت به کودکان طی 12 هزار مراجعه، 16 هزار خدمت به مادران باردار طی 5000 مراجعه، 19 هزار خدمت به بزرگسالان طی 4 هزار مراجعه، و 4 هزار خدمت به سالمندان طی 800 مراجعه انجام شده است.

وی اظهار داشت: 49 هزار و 257 نفر بیمار طی 6 ماه ابتدایی امسال توسط 15 پزشک عمومی طرح پزشک خانواده و 10 مامای پزشک خانواده در مراکز خدمات جامع سلامت شهرستان طبس ویزیت شده‌اند؛ همچنین 11 هزار و 497 مراجعه به داروخانه‌ها، 2557 مراجعه به آزمایشگاه و 549 مراجعه به رادیولوژی این مراکز انجام شده است.

سهرابی درباره عملکرد واحد مبارزه با بیماری‌ها شبکه بهداشت و درمان شهرستان طبس هم بیان کرد: طی 6 ماه نخست سال جاری آزمایش و مشاوره قبل از ازدواج برای 377 زوج، مراقبت از بیماران دیابتی توسط پزشک و بهورز برای 1236 نفر، مراقبت از بیماران با فشار خون بالا برای 1621 نفر، غربالگری کم‌کاری تیروئید برای 923 نوزاد، واکسیناسیون برای 18 هزار و 537 نفر، و واکسیناسیون کزاز یا توأم بزرگسالان برای 14801 نفر صورت گرفته است.

وی افزود: برگزاری همایش استانی جمعیت و سلامت خانواده، توزیع 334 شیر خشک برای کودکان زیر یک سال واجد شرایط در مناطق روستایی، توزیع 18 هزار و 770 قطره A+D و مولتی‌ویتامین برای کودکان زیر یک سال، توزیع 11 هزار و 250 قطره آهن برای کودکان 6 ماه تا 2 سال، آموزش گروهی بیش از 5 هزار نفر درباره مراقبت‌های دوران میان‌سالی، و آموزش گروهی 2700 نفر درباره تبیین سیاست‌های جمعیتی ابلاغی مقام معظم رهبری مبتنی بر سلامت مادر و کودک از دیگر اقدامات شبکه بهداشت و درمان شهرستان طبس طی 6 ماه نخست سال جاری است.
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۵۵۶
کلمات کليدی: شبکه ، بهداشت ، درمان ، طبس