شنبه ۲۲ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۲۹
پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم:

همسرآزاری وکودک‌آزاری، رایج‌ترین نوع خشونت‌های خانگی

فرد پرخاشگر برای اجتناب از به‌ کارگیری این رفتار غیرانسانی نه تنها نیازمند آگاهی از پیامدها و آسیب‌های آن است، بلکه باید بطور جدی درصدد درمان و آموزش راهکارهای جانشین نیز بر آيد.
همسرآزاری وکودک‌آزاری، رایج‌ترین نوع خشونت‌های خانگی
 
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری ایسنا؛ معاون امور اجتماعی اداره‌کل بهزیستی خراسان‌جنوبی گفت: براساس گزارش‌های واصله به خطوط 123 استان رایج‌ترین نوع خشونت‌های خانگی همسرآزاری وکودک‌آزاری است.

علیرضا موهبتی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا منطقه خراسان‌جنوبی اظهارکرد: برخی از عوامل زمینه‌ساز و ریشه‌ای در خشونت‌های خانگی می‌توان به کم تحملی و عدم‌مدارا به هنگام مواجه با نقطه نظرات مخالف، اختلالات روانی – شخصیتی به ویژه اختلال شخصیت ضداجتماعی و پارانوئید و مشغله‌کاری و محدود بودن زمان حضور در خانواده و عدم فرصت گفتمان با اعضای خانواده جهت رفع مشکلات موجود اشاره کرد.

وی افزود: بی‌توجهی به آثار مخرب و الگوسازی برنامه‌های تلویزیونی خشن و تماشای فیلم‌ها وکلیپ‌های خشن و  مشکلات اقتصادی و بیکاری و نشر و توزیع اخبار مربوط به "خشونت" در بخش حوادث روزنامه‌ها، بدون نظر کارشناسی از دیگر عوامل زمینه‌ساز و ریشه‌ای در خشونت‌های خانگی است.

موهبتی یادآور شد: خشونت و پرخاشگری رفتاریست اکتسابی و آموخته شده و از سر بی‌توجهی و ناآگاهی به جایگزینی رفتارهای انسانی و همدلانه و یادگیری روش‌های برقراری ارتباط مؤثر وشیوه‌های کارآمد حل مسئله تکرار می‌شود. 

معاون امور اجتماعی اداره‌کل بهزیستی خراسان‌جنوبی ادامه داد: فرد پرخاشگر برای اجتناب از به‌کارگیری این رفتار غیرانسانی نه تنها نیازمند آگاهی از پیامدها و آسیب‌های آن است، بلکه باید بطور جدی درصدد درمان و آموزش راهکارهای جانشین نیز برآيد.
موهبتی با اشاره به اینکه سازمان بهزیستی در دو بخش پیشگیری و اجتماعی برنامه‌های متعددی را دنبال می‌کند، تصریح کرد: در خصوص پیشگیری اولیه آموزش مهارت‌های زندگی در محلات مختلف در محیط‌های آموزشی، توزیع بروشور مدیریت خشم و نصب تیزهای آموزشی کنترل خشم درسطح میادین، تهیه فیلم آموزشی کوتاه در راستای پیشگیری از خشم از طریق تیم‌های اجتماع محور و پایگاه‌های سلامت روان و پایگاه‌های خدمات اجتماعی دنبال شده است.

وی بیان کرد: همچنین در بخش پیشگیری ثانویه مراکز اورژانس اجتماعی برای کنترل و کاهش بحران‌های فردی، خانوادگی از طریق مداخله تخصصی روانی اجتماعی تلفنی "خطوط 123"، حضوری "تیم‌های سیار اورژانس اجتماعی" در موارد کودک‌آزاری و همسرآزاری و سایر خشونتهای خانگی اقدام می‌کنند تا علاوه برکاهش پیامدها و عواقب جبران‌ناپذیر خشونت از مداخلات قضائی و انتظامی درخانواده‌ها نیز پیشگیری شود.

موهبتی تاکیدکرد: براساس گزارش‌های واصله به خطوط 123 استان رایج‌ترین نوع خشونت‌های خانگی همسرآزاری وکودک‌آزاری است که بیشتر موارد در گروه خشونت‌های روانی دیده می‌شوند.
وی تصریح کرد: توهین، دشنام، به‌کارگیری کلمات رکیک و تحقرآمیز، بداخلاقی و بهانه‌گیری‌های مداوم، ایجاد احساس ترس و گناه، منت گذاشتن برای امورمالی، خرجی‌خانه و نگهداری و عدم مسئولیت‌پذیری و نظم در رفت و آمدها و ملاقات‌های مهم تنها بخش ناچیزی از نمونه‌های خشونت‌های روانی است.

معاون امور اجتماعی اداره‌کل بهزیستی خراسان‌جنوبی یادآورشد: ازدواج مجدد بدون رضایت، رفتارهای آمرانه و تحکم‌آمیز، یادگیری با فرزندان برای تخریب‌دیگری و بی‌تفاوتی و سردی در رفتارهای فردی و اجتماعی، پنهان‌کاری در تصمیم‌گیری‌های مهم زندگی نظیر خرید و فروش خانه، مغازه، زمین و اعلام محدودیت در دیدن فرزندان به هنگام طلاق و یا جدایی را نیز از دیگر نمونه‌های خشونت‌های روانی است.
 
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۵۸۱
کلمات کليدی: خشونت ، کودک آزاری ، همسر ، پرخاشگری ،بیرجند، خراسان تایم ، خراسان جنوبی ، خراسان ،