پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم:
تخریب اراضی سنددار مردم بر اساس نقشه غلط قبل از انقلاب/ فرار منابع طبیعی از پاسخگویی
23 آبان 1395 ساعت 18:17
اداره منابع طبیعی خراسان جنوبی اقدام به تخریب زمین سنددار مالکان میکند تا پروندههای زمینخواران خود را افزایش دهد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری فارس؛ طبیعت دارای امکانات فراوانی است که بشر و موجودات زنده به آن نیازمند هستند.افزایش جمعیت، میزان تقاضا را برای منابع طبیعی بالا میبرد و بر محیطی که منشأ این منابع است، تأثیر میگذارد.
منابع طبیعی از مواد خام مورد نیاز انسان است که به شکل تجدیدپذیر و تجدیدناپذیر در طبیعت دیده میشود که مواد تجدیدپذیر قابل جایگزینی است ولی مواد تجدیدناپذیر قابل جبران نیست.
انسان ذاتا دوستدار طبیعت است و بیشتر اوقات فراغت خود را در طبیعت به سر میبرد و علاقه فراوانی به طبیعت بکر و دست نخورده دارد.
سازمان منابع طبیعی وظیفه حفظ منابع طبیعی را بر عهده دارد و نقش طبیعت و منابع طبیعی در حیات اجتماعی و اقتصادی انسانها و اهمیت ویژه آن در رابطه با کشاورزی و محیط زیست امری غیرقابل انکار است.
اراضی ملی، ملکی است که مربوط به بیتالمال بوده و منابع طبیعی از آن محافظت میکند و در برخی از موارد این اراضی توسط افراد تصرف شده و مورد استفادههای گوناگون از جمله کشاورزی قرار میگیرد و در این مواقع وظیفه منابع طبیعی ایجاد میکند که آنها را از متخلفان بازپس گیرند.
منابع طبیعی در برخی موارد وظیفه خود را به درستی انجام نمیدهد که در این رابطه میتوان منابع طبیعی خراسان جنوبی را مثال زد که زمین سند خورده فرد را به نام اراضی ملی تصرف میکند.
در این رابطه خبرنگار ما به سراغ فرد شاکی رفته تا دغدغهها و دل نگرانیهای او را به گوش مسؤولان مربوطه برساند تا شاید گره از کار مردم برآید.
محمد جعفرینسب امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در بیرجند اظهار داشت: از سال 1384 با مجوز رسمی و پروانه فعالیت بر روی زمینهای پدری خودم که قدمتی 200 ساله دارد، فعالیت و کشت و کار را آغاز کردم.
وی با بیان اینکه متاسفانه اراده منابع طبیعی در سال گذشته با ملی اعلام کردن هشت هکتار از 10 هکتار زمینهای من در بهمنماه همان سال بدون اجازه و اخطار قبلی دست به تخریب اراضی من زد، تصریح کرد: با این اقدام خود حاصل دست رنج و تلاش چند ساله من را بر باد داد و با بولدزر به جان درختان زرشک و عناب من افتاد که هنوز آثار آن باقیمانده است.
این فرد شاکی با بیان اینکه آنها حتی به محصول زعفران من نیز رحم نکردند، یادآور شد: زمین زعفران را نیز با خاک یکسان کردند.
جعفرینسب با بیان اینکه آغل گوسفندان را نیز بر سر حیوانهای زبان بسته تخریب کردند، ادامه داد: در همان سال از صدا و سیما دعوت کردم برای تهیه گزارش آمدند ولی بنا به دلایلی این گزارش را پخش نکردند.
وی گفت: چرا اداره منابع طبیعی باید زمینی را که سند دارد برای آن سند دیگری زده و هشت هکتار از اراضی را جزء اراضی ملی اعلام کند؟
این فرد معترض افزود: اینها زمینهای مورثی است که از نیاکانم به ارث بردهام و آیا میتوان به زمین مورثی دست برد و آن را ملی اعلام کرد، این در کجای قانون ثبت شده است؟
جعفرینسب با بیان اینکه برای اجرای حکم تخریب از طرف منابع طبیعی به من اخطار و نامهای داده نشده است، اضافه کرد: بدون اطلاع به حریم و زمین شخصی من رفته و آن را تخریب کردهاند.
وی تصریح کرد: در زمان اجرای حکم نماینده دادستان باید در محل حاضر باشد ولی این امر برای زمین من اجرایی نشد.
فرد شاکی یادآور شد: همچنین 80 تن از ریشسفیدان روستا نیز در یک نامه شهادت خود را مبنی بر اینکه این اراضی به من تعلق دارد، اعلام کردهاند ولی متاسفانه مسؤولان به این شهادتها نیز توجه نکردهاند.
جعفرینسب خطاب به مسؤولان استانی گفت: چرا مسؤولان خراسان جنوبی در کار مردم سنگاندازی میکنند و اجازه سرمایهگذاری و ایجاد اشتغال را در استان نمیدهند و سرمایهگذار از ایجاد سرمایهگذاری و ساخت شرکت در این استان فراری هستند؟!
وی با بیان اینکه انقلاب ما با کمک مردم ولایتمدار به پیروزی رسیده است، افزود: ما این پیروزی را مدیون مردم هستیم در این دوران نباید زنی با بیل به دست در میدان امام حسین(ع) بیرجند بر سر گذر حاضر شود و بگویید که شوهر من چند ماه است بیکار مانده و خودش تقاضای کار کند.
این فرد معترض با بیان اینکه باید در جامعه ایجاد اشتغال شود، خاطرنشان کرد: مسؤولان اگر برای مردم کاری نمیکنند لااقل سنگاندازی نکنند، تا خودمان شهر و استان خود را آباد کنیم.
به راستی مگر منابع طبیعی تا چه میزان اختیار دارد که میتواند زمین سنددار افراد را ویران کرده و به نام اراضی ملی ثبت کند!؟
در ادامه برای صحت سخنان فرد شاکی به سراغ تعدادی از اهالی روستا رفتیم.
یکی از اهالی روستا در گفتوگو با خبرنگار فارس در بیرجند اظهار داشت: این زمینهایی را که منابع طبیعی اقدام به تخریب آن کرده از سالهای قبل و تا جایی که ما یاد میدهیم متعلق به آقای جعفری بوده و پدر و مادر ایشان روی زمین کار میکردند.
م.بخشی با بیان اینکه زمانی که این زمینها به آقای جعفری به ارث رسید به تهران مهاجرت کردند، تصریح کرد: زمین را به اهالی دیگر روستا اجاره میدادند تا زمین بایر و بدون استفاده قرار نگیرد و ما هم در این زمینها شلغم، گندم و جو میکاشتیم.
وی یادآور شد: زمانی که اداره منابع طبیعی زمین ایشان را تخریب کرد من و چند نفر از اهالی بر سر مزرعه آقای جعفری رفتیم و دیدیم که تمام درختان، خانه و حتی استخر را با بولدزر تخریب کردند و آغل گوسفندان را نیز بر سر گوسفندان خراب کردند به طوری که چند راس گوسفند تلف شدند.
با چه قانون و چه مدرکی باید توانست حیوانات زبان بسته را در زیرآوار نابود کرد
یکی دیگر از ریشسفیدان و قدیمیهای روستا امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در بیرجند اظهار داشت: من 75 سال دارم و تا جایی که یاد میدهم این زمینها متعلق به آقای جعفری است.
ع.غلامی با بیان اینکه اداره منابع طبیعی زمینهای مورثی این بنده خدا را تخریب کرده است، تصریح کرد: این اداره با چه اجازهای درختان و زمین زراعی آقای جعفری را تخریب کرده و زنده زنده گوسفندان او را زیرآوار آورده است.
وی با بیان اینکه خدا را خوش نمیآید که با زحمت و دسترنج مردم اینگونه بازی کنند، یادآور شد: اگر تخلفی باشد باید در زمان اجرای حکم خود آقای جعفری حضور داشته باشد در حالی که اینگونه نبود.
یکی دیگر از اهالی روستا نیز در گفتوگو با خبرنگار فارس در بیرجند اظهار داشت: اینکه منابع طبیعی زمینهای مورثی و سنددار شخصی را با خاک یکسان کند جایی بسی تاسف دارد.
م.ح تصریح کرد: تا جایی که سن و سالم اجازه میدهد، به یاد دارم که پدربزگ و پدر آقای جعفری بر سر این زمینها کار میکردند.
وی خاطرنشان کرد: میتوانم شهادت بدهم که این زمینها متعلق به آقای جعفری بوده و هست.
خبرنگار ما با پیگیریهای متعدد در مکاتبهای که به شماره نامه 184-2248-1395 در تاریخ 18 آبانماه سال جاری با اداره منابع طبیعی استان داشت جوابیهای از این اداره دریافت نکرد.
البته اعتراض به اقدامات منابع طبیعی تنها به آقای جعفری خلاصه نمیشود.
مجموع اعتراضات مردم در خراسان جنوبی تا حدی نسبت به اقدامات این مجموعه بالا رفته که صدای نمایندگان مجلس، حجتالاسلام والمسلمین رئیسی نماینده مردم در مجلس خبرگان و آیتالله عبادی نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی را درآورد.
انتقادات صریح آیتالله عبادی به اشکالات قانونی در حضور مدیرکل منابع طبیعی به حدی بود که شریفی مدیرکل منابع طبیعی خودش هم به نوعی انتقادات را وارد دانست و البته ایراد را از قانون خواند.
حال سوال اساسی اینجاست وقتی مدیران یک مجموعه خودشان میدانند قانون اشتباه است چرا حاضرند با قانونی اشتباه برای مردم هزینه درست کنند و حتی اراضی و املاک مردم را تصرف و تخریب کنند.
نماینده مردم بیرجند در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به ایرادات این قانون می گوید: قانون منابع طبیعی بر اساس نقشههای قبل از انقلاب اجرا میشود که این باید اصلاح شود.
زهرا محمدی
کد مطلب: 1605