مدیر گروه فلسفه و معارف اسلامی دانشگاه بیرجند

جابه‌جایی اولویت‌ها مشکل اصلی حوزه معارف دینی است

25 آبان 1395 ساعت 9:49

مدیر گروه فلسفه و معارف اسلامی دانشگاه بیرجند گفت: مشکل کنونی ما در زمینه مسائل دینی جا به جا شدن اولویت‌ها است، ممکن است درباره موضوعاتی که اهمیت چندانی ندارد بارها و بارها از کارشناسان و مبلغان سؤال بپرسیم، ولی در زمینه مسائل اصلی دین دغدغه و پرسشی نداریم.


به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری ایکنا ؛حجت‌الاسلام هادی شهاب، مدیر گروه فلسفه و معارف اسلامی دانشگاه بیرجند  از خراسان‌جنوبی، گفت: تمام زندگی ما تحت تأثیر باورهایی است که در خود نهادینه کرده‌ایم و فرقی بین باورهای درست و غلط، خرافه یا حقیقت وجود ندارد.

وی اظهار کرد: وقتی عده‌ای تأثیر خرافات را در زندگی می‌بینند، تصور می‌کنند حتما اعتقادشان حق است که در زندگی تأثیر گذاشته، در صورتی که باور قلبی آنان موجب این تأثیر شده است نه درستی یا نادرستی اعتقادی که دارند.

آنچه در حوزه دین می‌شنویم، با معیار عقل و منطق بسنجیم
مدیر گروه فلسفه و معارف اسلامی دانشگاه بیرجند بیان کرد: مسائل دینی چون با اعتقادات و باورهای انسان سر و کار دارد احتمال ورود خرافات در آن زیاد است و از این منظر باید هر چه در حوزه معارف دینی می‌شنویم را با معیار عقل و منطق بسنجیم.
شهاب ادامه داد: همیشه گفته‌ایم که اسلام دین منطق و عقل و استدلال است ولی این مهم را در زندگی پیاده نمی‌کنیم و گاه هر آنچه را می‌شنویم به راحتی می‌پذیریم که درست نیست، حتی اگر با فکر، تأمل و اندیشه به نتیجه مطلوب نرسیدیم باید از متخصص و کارشناس مطلب را بپرسیم و در هر حال به آسانی از چیزهایی که تبدیل به باور ما می‌شود، نگذریم.
وی افزود: مشکل عمده اینجا است که گاه برخی از کسانی که در حوزه فرهنگی کار می‌کنند و یا حتی مبلغ نامیده می‌شوند هم به دلایلی مثل پذیرش مردم و... به آسانی از کنار باورهایی که ریشه منطقی ندارد، می‌گذرند.

مدیر گروه فلسفه و معارف اسلامی دانشگاه بیرجند گفت: مشکل کنونی ما در زمینه مسائل دینی جا به جا شدن اولویت‌ها است، بارها از من درباره مسائلی که ممکن است اهمیت چندانی نداشته باشد، سؤال کرده‌اند ولی در مورد موضوعات اصلی دین کسی دغدغه و سوالی ندارد.

گلایه از کمرنگ شدن نقش محوری سخنران در مجالس مذهبی
شهاب اظهار کرد: احساسات نقش مهمی در زندگی انسان دارد، اما نباید به احساسات آنقدر پر و بال داد که در جلسات مذهبی جایگاه سخنران کمرنگ شده و جایش را مداحی‌های طولانی مدت بگیرد، این در حالی است که در عزاداری‌های سنتی ما محوریت با سخنران بود.

وی بیان کرد: شهید مطهری در کتاب حماسه حسینی ۴۰ سال پیش به برخی از آسیب‌های عزاداری اشاره کرده است در حالی که بعد از گذشت سال‌ها باز هم همین آسیب‌ها را در محافل مذهبی می‌بینیم که باید تدبیری در این حوزه اندیشیده شود.
حکیمه بهمن‌زاده


کد مطلب: 1640

آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/report/1640/جابه-جایی-اولویت-ها-مشکل-اصلی-حوزه-معارف-دینی

خراسان تایم
  http://www.KhorasanTime.ir