به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری فارس؛ حکایت پر غصه راهاندازی مرکز رادیوتراپی و شیمی درمانی بیرجند از آنجایی شروع شد که حدود 4 هزار بیمار سرطانی در استان برای درمان خود مجبور بودند به استانهای دیگر سفر کنند که علاوه بر هزینههای گزاف درمان مجبور به هزینههای اسکان و مابقی هزینههای میشدند و عدهای دیگر نیز به دلیل عدم تأمین مخارج از درمان خود صرف نظر کرده و با درد خویش هم آغوش میشدند.
از همین جا بود که ایده تأسیس مرکز رادیوتراپی و شیمی درمانی به ذهن مجمع خیرین سلامت خراسان جنوبی افتاد که در راستای خدمترسانی به بیماران و کاهش هزینههای گزاف قدمی بردارند.
کلنگ احداث مرکز جامع رادیوتراپی و شیمی درمانی خراسان جنوبی از اواخر سال 90 در بیرجند آغاز شد که با جدیدترین روشهای درمانی بینالمللی طراحی شده و قابلیت این را دارد تا بیماران سرطانی را برای درمان در چهار بخش رادیوتراپی، تزریق شیمی درمانی، بستری شیمی درمانی و سلول درمانی پذیرا باشد.
این مرکز با زیربنای 4 هزار و 700 متر مربع در یک طبقه با پنج بلوک طراحی شده است که تا سال 92 با 45 درصد پیشرفت فیزیکی روبرو بوده است.
خیران در این امر خداپسندانه آستین همت را بالا زدند و در راستای تکمیل این پروژه هر آنچه که در حد وسعشان بود کمک کردند تا پروژه به پیشرفت قابل ملاحظهای دست یابد.
تا پایان 20 دیماه سال 94 بالغ بر 9 میلیارد تومان برای احداث این مرکز هزینه شده است، در حالی که وزارت بهداشت و درمان یک میلیارد و 500 میلیون تومان برای مرکز جامع رادیوتراپی و شیمی درمانی خراسان جنوبی اختصاص داده بود.
همچنین در سال 94 اعلام شد با توجه قیمتهای روز تجهیز کامل این مرکز نیازمند بیش از 10 میلیارد تومان اعتبار است.
تا 27 خرداد امسال این پروژه از پیشرفت 98 درصدی برخوردار شد که مدیر عامل مجمع خیران سلامت خراسان جنوبی گفت: پذیرش بیماران سرطانی در این مرکز در سه بخش رادیوتراپی، بستری شیمیدرمانی و تزریق شیمیدرمانی است.
بزرگترین مشکل و نیاز این مرکز تأمین تجهیزات است که برای تجهیز این مرکز یک حواله یک میلیارد و 200 میلیون تومانی و
یک حواله 18 میلیارد تومانی خرید دو دستگاه تخصصی شتاب دهنده انرژی و سیمولاتور از وزیر بهداشت گرفته شده است که باید 20 درصد این حوالهها توسط مجمع خیرین سلامت و بقیه آن هم توسط دانشگاه و وزارت بهداشت تأمین شود.
مدیرعامل مجمع خیرین سلامت خراسان جنوبی همچنین در تاریخ 9 آبانماه امسال از پیشرفت 99 درصدی این مرکز خبر داد که هنوز زمان دقیق افتتاح این مرکز مشخص نشده بود.
امروز نیز مدیرعامل مجمع خیرین سلامت خراسان جنوبی از افتتاح این پروژه تا دو ماه آینده در صورت تأمین اعتبار خبر داد در صورتی که استانداری خراسان جنوبی هیچ کمکی به تکمیل این پروژه نکرده و همچنین استانداران پیشین نیز فقط قولهایی برای تکمیل این پروژه دادهاند.
بازدید پرویزی استاندار خراسان جنوبی هم برای این پروژه دستاوردی نداشت و در واقع بازدید بدون اعتبار بود.
حال خیرین برای یاری رساندن به این بیماران به عنوان یک عضو کوچک از جامعه باید پیشقدم شوند چرا که هزینه درمان این بیماران هزینههای گزافی را در بر میگیرد.
افزایش آمار بیماران سرطانی خراسان جنوبی چند سالی است که زنگ خطر را در این استان محروم کویری به صدا درآورده است، استانی که علاوه بر قهر طبیعت و خشنی آسمان از بیمهری مسؤولان نیز درد میکشد.
سرطان در این خطه کویری تنها درد نیست بلکه درمان نیز هست آن زمان است که انسان خود را در یک قدمی مرگ و پایان زندگی میبیند که به ناچار با مسائل جدید در زندگی کنار میآید.
درمانی که باید کیلومترها جاده را به امید درمان بپیمایی که شاید بتوانی مأمنی برای این درد بیابی، فاصله 500 کیلومتری خراسان جنوبی تا نزدیکترین مرکز درمانی سبب شده که بسیاری از بیماران قید درمان را بزنند و خودشان را به دست تقدیر بسپارند تقدیری که نه پیر میشناسد و نه جوان.
حال در این میان راهاندازی مرکز شیمی درمانی سرطان در خراسان جنوبی به دست اما و اگرهایی سپرده شده است که نتیجه خوبی بر دردهای این مردم نمیگذارد، مرکزی که هر سال وعده افتتاح آن داده میشود اما دریغ از مرهم گذاشتن بر دردهای مردم.