خراسان‌تایم گزارش می‌دهد/

عرفه یعنی به اوج عرفان رسیدن

29 مرداد 1397 ساعت 12:27

حجت الاسلام و المسلمین قاسم فلسفی: روز عرفه گرچه عید نیست، اما از بزرگترین ایام برای شیعیان است.


به گزارش خراسان‌تایم، روز عرفه روز بسیار خاصی برای مومنین جهان به حساب میاید. امام سجاد (عليه السلام) در حديثي، اسرارِ اعمال مختلف حج را به شبلى آموخته‌اند؛ از جمله اسرار، اسرار روز عرفه است. به طور معمول شخص حج‌گزار در روز ترويه (روز هشتم ذيحجّه) احرام مى‌بندد كه شب نهم را در سرزمين عرفات بماند تا آن وقوف لازم را كه روز نهم مى‌باشد، درک كند. روز نهم را، از زوال خورشيد (ظهر)، بايد در سرزمين عرفات بماند و در شب دهم از عرفات به مشعر كوچ نموده و در آنجا بيتوته كند و روز دهم بعد از طلوع آفتاب، از مشعر به طرف منا حركت و كوچ كند. آنگاه كه وارد سرزمين منا شد، قربانى، حلق و رمى جمرات مى‌كند. سرّ حج در اين نيست كه انسان، اعمال ظاهرى را چه واجب و  چه مستحب ‌‌‌انجام دهد.

*عرفات خارج از مرز حرم است و اگر كسى ميهمان خدا است، ابتدا بايد به بيرون دروازه رود و آنقدر دعا و ناله كند تا لايق ورود به حرم شود
اميرالمؤمنين (سلام الله عليه) فرمودند: مى‌دانيد وقتى زائر و انسان حج‌گزار احرام بست، چرا بايد به عرفات رود و بعد بيايد كعبه را طواف كند؟ براى آن كه عرفات خارج از مرز حرم است و اگر كسى ميهمان خدا است، ابتدا بايد به بيرون دروازه رود و آنقدر دعا و ناله كند تا لايق ورود به حرم شود بعد در عرفات، هم شب و هم روز، به خصوص روز عرفه، دعاى مخصوصى است. و دعا جزء فضائل برجسته و وظائف مهم روز عرفه در سرزمين عرفات است؛ چرا كه اگر كسى روز نهم ذيحجّه در عرفات نباشد نيز از فضائل برجسته آن روز، خواندن دعاى عرفه سالار شهيدان حسين بن على (عليهماالسلام) مى‌باشد.‌

*روز عرفه گرچه عید نیست، اما از بزرگترین ایام برای شیعیان است
حجت الاسلام و المسلمین قاسم فلسفی فعال فرهنگی در گفتگو با خبرنگار خراسان‌تایم پیرامون فضیلت روز عرفه گفت: عرفه روز خودشناسی است، روز خشوع و تضرع به درگاه الهی است، عرفه یعنی و اوج عرفان در رسیدن به خدا، عرفان که در بندبند دعای عرفه امام حسین علیه السلام  قابل مشاهده است.
وی افزود: عرفه می‌شود اوج نزدیکی بنده به معبودش، روز عرفه گرچه عید نیست، اما از بزرگترین ایام برای شیعیان است، روزی که در روایات داریم که اگر کسی در ماه رمضان بشیده نشود، تا سال دیگر بخشیده نخواهد شد مگر در روز عرفه که روزی است که باید انسان قدر آن را بداند.
فعال فرهنگی اظهاد داشت: یکی از اعمال روز عرفه زیارت امام حسین علیه السلام است، کما اینکه در روایات آمده است که خداروند در روز عرف اول نظر به زوار امام حسین علیه السلام می‌کند.

*یکی دیگر از اعمال این روز توبه و استغفار است
حجت الاسلام و المسلمین قاسم فلسفی اشاره کرد: یکی دیگر از اعمال این روز توبه و استغفار است، روزی که طبق روایات وارده هر چند تعداد گناهان اندازه برگان درختان باشد.
زائر ابتدا بايد در خارج از محدوده حرم، آنقدر دعا كند و خود را تزكيه و تطهير نمايد تا لايق ورود به مرز حرم شود؛ از اين جهت گفته‌اند كه قبل از طواف، بايد به بيرون دروازه؛ يعنى عرفات رود؛ مثل اين كه اگر ميهمانى بخواهد بر بزرگى وارد شود، اول بايد در قسمت ورودى در؛ اجازه ورود بگيرد آنگاه به محضر وارد شود. حاجيان در روز نهم، به سرزمين عرفات مى‌روند، در آنجا تضرّع مى‌كنند، دعا مى‌خوانند و اجازه ورود به حرم را از خدا مسألت مى‌كنند آنگاه كه لياقت يافتند، وارد محدوده حرم مى‌شوند.

*همانگونه كه بدن خود را تطهير مى‌كند، قلبش را نيز از خاطرات آلوده پاك مى‌سازد
انسان بايد عارف شود كه خداوند متعال بر صحيفه قلب او احاطه كامل دارد. اگر آدمى بداند كه قلب او در محضر و در مشهد حق است، همانطورى كه گناه با زبان، دست و پا مرتكب نمى‌شود، گناه خيالى و فكرى هم نخواهد داشت و آرزوهاى باطل به خود راه نخواهد داد. همانگونه كه حرف باطل بر لب ندارد و به كسى بد نمى‌گويد، بدىِ كسى را در دل نيز نمى‌طلبد. و بالاخره همانگونه كه بدن خود را تطهير مى‌كند، قلبش را نيز از خاطرات آلوده پاك مى‌سازد.

انتهای‌پیام/2/


کد مطلب: 17450

آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/report/17450/عرفه-یعنی-اوج-عرفان-رسیدن

خراسان تایم
  http://www.KhorasanTime.ir