رئیس مرکز آموزش علمی کاربردی بهزیستی

بایدها و نبایدهای تربیتی دختران

1 آذر 1395 ساعت 9:55

رئیس مرکز آموزش علمی کاربردی بهزیستی خراسان‌جنوبی و کارشناس ارشد روانشناسی گفت: حفاظت از دختران در کودکی و نوجوانی و تربیت صحیح آنها نیازمند دریافت برخی از آگاهی‌ها در حوزه مسائل روانشناسی و تربیتی است.


به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری ایکنا؛
بهناز زال، رئیس مرکز آموزش علمی کاربردی بهزیستی خراسان‌جنوبی و کارشناس ارشد روانشناسی از خراسان‌جنوبی، گفت: تربیت فرزند دختر و حفاظت از او در دوران کودکی و نوجوانی نیازمند داشتن آگاهی‌های لازم و توجه به برخی از اصول روانشناسی و تربیتی است.

وی اظهار کرد: آموزه‌های تربیتی و حفاظتی از دختران و پسران به واسطه نقش‌هایی که در آینده برعهده خواهند داشت و آسیب‌های ویژه هر کدام متفاوت است و همواره به والدین توصیه می‌شود که فرزند خود را به تناسبی سنی که در آن قرار دارد برای نقش‌های آینده‌اش آماده کنند.

کارشناس ارشد روانشناسی بیان کرد: به عنوان مثال از سه سالگی باید برخی از موارد را مثال متمایز بودن آشنا و غریبه را به دخترمان آموزش دهیم، چرا که اگر او این تمایز و تفاوت را قائل نباشد ممکن است برخی آسیب‌ها او را تهدید کند.
زال ادامه داد: ممکن است برخی از والدین نسبت به پوشش کودک دختر خود، به واسطه کم سن و سال بودنش توجه چندانی نداشته باشند ولی در این زمینه نیز برخی از مسائل باید مراعات شود و به عنوان مثال پوشاندن نقاط خصوصی بدن کودک لازم است.

تفاوت‌های روحی و رفتاری دختر و پسر را بشناسیم
وی افزود: والدین باید این نکته را بدانند که روحیات دختران و پسران با یکدیگر متفاوت است، پسران از دختران تحرک بیشتری دارند ولی برخی از مهارت‌ها، مثل مهارت کلامی در دختران زودتر شروع می‌شود و رشد سریعتری دارند، ولی اگر کودک دختری تحرک زیادی داشت نباید موجب نگرانی والدین شود.

رئیس مرکز آموزش علمی کاربردی بهزیستی خراسان‌جنوبی گفت: یکی از مسائل مهم در مورد دختران توجه آنان به ظاهر و علاقه به آرایش است که جای نگرانی نیست، ولی ممکن است برخی از والدین بگویند تمایل نداریم فرزندمان از سنین کودکی به این مسائل توجه کند.

وی اظهار کرد: در این زمینه به والدین و به ویژه مادران توصیه کرد، اگر نمی‌خواهید فرزندنتان به چنین مسائلی توجه نشان دهد، خود الگوی مناسبی برای دختران باشید و علاقه او در این زمینه را در مسیر درست هدایت کنید.

والدین باید آگاهی لازم در مواجه شدن با بلوغ زودرس و دیررس فرزندشان داشته باشند
زال بیان کرد: یکی از مواردی که می‌تواند موجب نگرانی والدین در خصوص فرزند دخترشان باشد، بلوغ زودرس و یا دیررس است و از این رو به پدران و مادران توصیه می‌شود که حتما با فرایند و مراحل رشد و بلوغ و.. آشنا باشند.

وی افزود: اگر دختری بلوغ زودرس داشته باشد، این نگرانی‌ها وجود دارد که او مهارت خودکنترلی و خودیاری را نداشته باشند و از جنبه دیگر کنار آمدن با پدیده عادت ماهیانه و موضوعات بهداشتی مرتبط با آن نیز حائز اهمیت است.

کارشناس ارشد روانشناسی گفت: دخترانی که زود به بلوغ می‌رسند چون ظاهر بزرگانه‌ای دارند ممکن است از طرف همسالان پذیرفته نشوند و از بعد دیگر به واسطه سن کمشان در گروه سنی بزرگتر از خود نیز مورد قبول نخواهند بود، که این موضوع به او آسیب می‌زند.

زال اظهار کرد: بلوغ دیررس هم اضطراب‌ها و نگرانی‌ها خاص خود را دارد، فرد اندام کوچکتری نسبت به همسالان دارد و همین موضوع ممکن است او را عصبی کند، لازم است چه در بلوغ زودرس و چه دیررس والدین با آگاهی لازم در این موضوع به فرزندشان کمک کنند.


نکات مهم در تربیت جنسی کودک
وی بیان کرد: در حوزه تربیت جنسی نیز باید به این مسئله توجه کنیم که کودک چیزی را می‌پرسد که ذهنش را به خود مشغول داشته و وقتی در این زمینه چیزی می‌پرسد باید به این نکته توجه کنیم چه محرکی موجب چنین سؤالی در او شده است.
رئیس مرکز آموزش علمی کاربردی بهزیستی خراسان‌جنوبی ادامه داد: البته هیچ‌وقت سؤال کودک را نباید بی‌پاسخ گذاشت، بلکه باید با جواب‌هایی کوتاه به او پاسخ داد و بیش از آن ضرورتی ندارد، مگر اینکه کودک سؤال دیگری مطرح کند، حتی وقتی سؤالی در حوزه مسائل جنسی می پرسد، می‌توانیم از او بپرسیم خودت دراین‌باره چه می‌دانی تا دریابیم او چه اطلاعاتی در این حوزه دارد.

محیط خانه را برای دخترمان امن و سرشار از محبت کنیم
زال افزود: اما در نوجوانی نیاز هست به دخترمان آگاهی‌های بیشتری بدهیم، او نیازمند است که از اندام خود و بسیاری از آسیب‌ها و خطراتی که در حوزه مسائل جنسی او را تهدید می‌کند، آگاهی داشته باشد و زمانی دخترمان چنین سؤالاتی از والدین می‌پرسد که رابطه خوبی با آنان داشته باشد.

وی یادآور شد: محیط خانه را برای دخترمان باید امن کنیم، او باید احساس صمیمیت با اعضای خانواده کند تا بتواند به راحتی سؤالات و دغدغه‌هایش را مطرح نماید و از مهر والدین سرشار شود تا نیازی به دوستی‌های غیر متعارف نداشته باشد.

حکیمه بهمن‌زاده


کد مطلب: 1753

آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/report/1753/بایدها-نبایدهای-تربیتی-دختران

خراسان تایم
  http://www.KhorasanTime.ir