سه شنبه ۲ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۴۳
مدیر موسسه ذهن برتر :

تجمع کودکان طبسی برای حمایت از آسیب دیدگان حوادث ترافیکی

کودکان طبسی برای حمایت از آسیب دیدگان حوادث ترافیکی تجمع کردند و خواستار روز بدون خودرو در شهر طبس شدند.
تجمع کودکان طبسی برای حمایت از آسیب دیدگان حوادث ترافیکی
 
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از طبس نیوز؛ گفته شده است در ایران سوانح و حوادث از اولین علت های مرگ و میر کودکان زیر ۵سال به شمار می رود، بر روی زانو نشاندن اطفال در حین سفر در تصادفات رو در رویی که دو اتومبیل از دو جهت مخالف با یکدیگر برخورد می کنند، بسیار خطرساز است.

در صورتی که سرعت ۵۰کیلومتر در ساعت باشد، نمی توان او را کنترل کرد و کودک صد در صد با داشبورد و شیشه ی جلو برخورد می کند و به دنبال آن آسیب ها و پیامدهای ناشی از ازدست دادن فرزند برای والدین خواهد آمد که با استفاده از صندلی کودک می توان مرگ ناشی از سوانح ترافیکی کودکان را تا ۵۱درصد کاهش داد.

کودکان موسسه ذهن برتر و پیش دبستانی رنگین کمان جمع شدند و یکصدا فریاد میزدند سرعت بالا نه نه!، روز بدون خودرو و صندلی کودک…

اکثر بچه ها نقاشی هایی کشیده بودند که علایم رانندگی از جمله چراغ راهنمایی و خط عابر پیاده را روی آن بود یا ماشین هایی که به قول خودشان دود میکرد و رنگ سیاهی که هوای سفید و آبی نقاشیشان را آلوده کرده بود.

نقاشی یکی از بچه ها نظرم را جلب کرد از خودش در مورد نقش های آن پرسیدم که گفت این ماشین ها آنقدر هوا را آلوده کردند که این دختری که داشته به مهد کودک میرفته مرده و الان روی زمین افتاده ولی همینطور ماشین ها دارند میروند!

 او با لحن شیرین کودکانه‌اش بیان کرد اما انگار این کودکان کارشناسی تر نگاه کردند و همه ابعاد و زوایا را در نظر گرفتند که با وجود علایم رانندگی و رعایت قانون، مشکل آلودگی هوا را سنجیده بودند.

خانم حسینی مدیر موسسه آموزشی پژوهشی ذهن برتر در گفتگو با خبرنگار طبس نیوز در خصوص این تجمع گفت: ۳۰ آبان روز حمایت از آسیب دیدگان حوادث ترافیکی است و چون مصادف با اربعین می‌شد ما امروز را برای این برنامه در نظر گرفتیم.

وی افزود: این روز برای حمایت از کسانی که در حوادث ترافیکی کشته شدند نامگذاری کردند که یک روز جهانی است.

مدیر موسسه ذهن برتر با بیان اینکه در ایران این موضوع خیلی باب نشده است گفت: حتی یک نفر قربانی حوادث رانندگی نیز زیاد است، در ایران آماری که ما بررسی کردیم سالانه ۳۰۰۰ کودک کشته می‌شوند در صورتی که در کشورهای پیشرفته این عدد تک رقمی است و در کشوری مانند سوئیس سالانه چهار کودک کشته می‌شوند و این فقط به علت استفاده نکردن از صندلی کودک در ماشین است.

وی با ابراز نگرانی در این خصوص گفت: این خیلی مسئله بغرنج و سختی است و ما با این کار خواستیم از دست اندرکاران به ویژه شهرداری، فرماندار، پلیس راهنمایی و رانندگی تقاضا داشته باشیم که همانطور که استفاده از کمربند را نهادینه کردند استفاده از صندلی کودک را نهادینه کنند.

وی با اشاره به روز بدون خودرو در برخی شهرها گفت: در چند شهر بزرگ از جمله اصفهان روز بدون خودرو و سه شنبه های بدون ماشین داریم و برخی شهرهای دیگر تقاضا کرده اند که یک روز بدون خودرو داشته باشند.

وی افزود: با این کار هم برای سلامت، هوای پاک و کاهش آلودگی و آلاینده ها کمک می شود و هم برای کاهش حوادث ترافیکی کمک خواهد شد.

وی با اشاره به پلاکاردهای دست بچه ها گفت: در یکی ازپلاکاردها این بود که «اولین هدیه کودک لطفاً صندلی کودک باشد» و به نظر من خیلی ایده جالبی است که به جای اسباب بازی و هرچیز دیگر، یک صندلی کودک که ممکن است جانش را حفظ کند به او دهیم.

حسینی در خصوص تاثیرگذاری آموزش های ترافیکی در سنین کودکی گفت: از سال‌های اول به کودک آداب معاشرت از جمله سلام کردن را یاد می دهیم تا برای او نهادینه شود و آموزش های ترافیکی در سنین کودکی باعث می شود زمانی که در ماشین می نشیند کمربند خود را میبندد یا در صندلی عقب می‌نشیند و برایش نهادینه خواهد شد و آن را رعایت خواهد کرد.

وی در خصوص آموزش های ترافیکی این موسسه گفت: از نظر آموزش ترافیکی برای بچه ها برنامه های زیادی داشتیم، در بازدید از شهرک ترافیکی، پلیس‌های محترم علایم راهنمایی و رانندگی را برای بچه ها توضیح دادند که از همکاری آن‌ها تشکر می کنیم.

وی تاکید کرد: در کلاس معمولا شهرک ترافیک می کشیم و بچه ها با ماشین‌های اسباب بازی و با رعایت مقررات راهنمایی و رانندگی، بازی می کنند که این گونه آموزش ها خیلی می‌تواند تاثیرگذار باشد.

حسینی مدیر موسسه ذهن برتر درباره این موسسه گفت: این یک موسسه آموزشی و پژوهشی است که در رده سنی ۳ تا ۶ سال، به بچه های قبل از دبستان آموزش می‌دهیم.

وی گفت: آموزش‌های ما بر محور آزمایش و پژوهش است و این طور نیست که طوطی‌وار به کودک آموزش دهیم، نقاشی بکشند و کاردستی درست کنند بلکه دقیقا با آن برنامه آموزشی برخورد دارند.

وی ادامه داد: به طور مثال اگر می‌خواستیم امروز در مورد ترافیک صحبت کنیم آنها را در سطح شهر می‌بردیم تا علایم راهنمایی و رانندگی را از نزدیک ببینند.
وی اضافه کرد: آزمایش و پژوهش همراه با بازی باعث می‌شود هم آموزش جذاب باشد و هم به راحتی در ذهن کودک بنشیند مثلاً آن تابلوی ایست و این خط عابر پیاده است، حالا بیا این را بازی کنیم، چون با بازی آموزش بیشتر در ذهن او خواهد ماند.
وی گفت: در تمام رشته‌ها ما معمولا آموزش داریم در زمینه های فیزیک، ستاره‌شناسی، زمین‌شناسی و تمام مواردی که بچه در طول زندگی با آن‌ها برخورد خواهند داشت ما آنها را یک آموزش کوچک خواهیم داد.
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۷۷۷
کلمات کليدی: ترفیک ، تصادف ، ایران ، مدرسه ،بیرجند، خراسان تایم ، خراسان جنوبی ، خراسان ،