خراسان‌تایم گزارش می‌دهد:

دستاوردهای انقلاب اسلامی(بخش دوم)

29 مهر 1397 ساعت 11:07

دستاورد جهانی انقلاب سبب شد ایران به عنوان کشوري مسلمان، جایگاه واقعی خویش را به دست آورد و از خواري ژاندارمی منطقه رهایی یابد.


در راستای گزارش قبلی  و همچنین 40 ساله شدن انقلاب اسلامی، هر هفته به بررسی بخشی از دستاوردهای انقلاب اسلامی می پردازیم.
 
احیا و حاکمیت ولایت فقیه
ولایت فقیه، یکی از مبانی فکري و اعتقادي ما در مسئله حکومت اسلامی است و آن را استمرار امامت و رهبري رسول خدا(ص) و ائمه معصومین (ع) در جامعه اسلامی می دانیم. بدون ولایت فقیه در رهبري و رأس جامعه،حکومت اسلامی در عصر کنونی مفهومی ندارد.
حضرت امام خمینی رحمه الله در این باره می فرماید: «قضیه ولایت یک چیزي نیست که مجلس خبرگان ایجاد کرده باشد،  ولایت فقیه یک چیزي است که خداي تبارك و تعالی درست کرده است. همان ولایت رسول الله (ص) است و اینها از ولایت رسول الله (ص) میترسند»
دشمنان از اینکه رهبري انقلاب در اختیار فقیهی عادل، مدیر، مدبّر، شجاع، باتقوا و اسلام شناس باشد که به دنبال حاکمیت بخشیدن به اسلام ناب محمدي(ص)  است، بسیار نگرانند. امروز یکی از محورهاي اصلی جنگ استکبار به ویژه آمریکا و اسرائیل با ملت ایران، پشتیبانی آنها از اصل ولایت فقیه است. اساسا ولایت فقیه، تضمین کننده اسلامیت نظام و نیز حافظ استقلال کشور از شرق و غرب است. به تعبیرحضرت امام خمینی رحمه الله: این فقیه است که زیر بار دیگران و تحت نفوذ اجانب نمی رود و تا پاي جان از حقوق ملّت و از آزادي و استقلال و تمامیت ارضی وطن اسلام دفاع می کند، فقیه است که به چپ و راست انحراف پیدا نمی کند. شما از ولایت فقیه نترسید، فقیه نمی خواهد به مردم زورگویی کند. اگر یک فقیهی بخواهد زورگویی کند، این فقیه دیگر ولایت ندارد.
در اسلام قانون حکومت می کند،  پیغمبر اکرم (ص) هم تابع قانون بود و تابع قانون الهی نمی توانست تخلف بکند. اگر پیغمبر یک شخص دیکتاتور بود و یک شخص بود که از او می ترسیدند که مبادا یک وقت همه قدرت ها که دست او آمد، دیکتاتوري بکند، اگر او یک شخص دیکتاتور بود، آن وقت فقیه هم می تواند باشد، اگر امیرالمؤمنین علیه السلام، یک آدم دیکتاتوري بود آن وقت فقیه هم می تواند دیکتاتور باشد، دیکتاتوري در کار نیست. میخواهیم جلوي دیکتاتوري را بگیریم جلوي دیکتاتوري را ما می خواهیم بگیریم... ولایت فقیه، ضددیکتاتوري است، نه دیکتاتوري» لذا بعد از انقلاب اسلامی ولیه فقیه عادل در راس حکومت قرار گرفت که دیگر خبری از دیکتاتوری نباشد.
 
برخورداري از قانون اساسی اسلامی

قانون اساسی هر کشوري، منشور آن نظام است که چارچوب کلی و اساسی و دیدگاه ها و سیاست هاي بنیادین آن کشور را بیان می کند،  مسائل مهم یک نظام از قبیل نوع حکومت، دین و مذهب، نقش مردم، قواي مملکتی، سیاست هاي کلان داخلی و خارجی، ارزش هاي انسانی و اجتماعی و مانند آن در قانون اساسی تبیین می شود.  در حقیقت، قانون اساسی، نمایه اي براي شناخت آرمان ها و اهداف آن کشور است. قانون اساسی جمهوري اسلامی در ظرف کمتر از یک سال در پرتو عنایت خاص الهی و هدایت هاي رهبر کبیر انقلاب اسلامی و شایستگی و صلاحیت اعضاي مجلس خبرگانِ تدوین کننده آن، تنظیم شد.
امید است این اندیشه و طرح سیاسی متبلور در قانون اساسی به عنوان نظریه سازنده و رهایی بخش در دیگر کشورهاي اسلامی نیز مطرح شود.
 
اقتدار مجلس شواري اسلامی
در دوران رژیم پهلوي، دو مجلس کشور؛ یعنی مجلس شوراي ملی و مجلس سنا، مجالسی ناتوان بودند. در این رژیم، قوه مجریه در اختیار شاه بود و نمایندگان مجلس نمی توانستند برخلاف نظر شاه، قانون گذاري یا در امور اجرایی کشور، مداخله و اظهارنظر کنند. از آن گذشته، نمایندگان که برگزیده مقامات بلندپایه کشور بودند و نمایندگی خود را مدیون آنها می دانستند، در عمل نیز تابع آنان بودند.
 پس از پیروزي شکوهمند انقلاب اسلامی، تغییر بنیادینی در ساختار قانونی و مجلس قانون گذاري صورت گرفت و با بازگرداندن اقتدار و قدرت لازم به مجلس، حق دخالت در عموم مسائل کشور را براي مجلس به ارمغان آورد.  نمایندگان مجلس شوراي اسلامی چون منتخب مردم حوزه انتخابی خود و دل گرم به پشتیبانی آنها هستند، با اقتدار می توانند وظایف نمایندگی خود را به صورت شایسته و بدون هرگونه ملاحظه کاري انجام دهند. آنان در
بیان نظر خود آزادند و این حق آزادي بیان در حقیقت، تجلی اصل 86 قانون اساسی است.
 
رهایی از ذلت ژاندارمی آمریکا
مرز 2500 کیلومتري ایران با اتحاد جماهیر شوروي سابق، واقع شدن ایران در طول خلیج فارس و منابع غنی نفت و گاز طبیعی آن، کشور ما را در منطقه استراتژیک جهان قرار داده است.  ایران، پرجمعیت ترین کشور منطقه خلیج فارس و مشرف به تنگه هرمز است که بخش زیادی از نفت جهان از آن می گذرد.  مجموعه این عوامل، ایران را از نظر سیاسی، اقتصادي و استراتژیکی، کشوري بااهمیت جلوه می دهد.  از این رو، آمریکا در میان کشورهاي منطقه، با ایران روابط صمیمانه تر و گسترده تري نسبت به بقیه برقرار کرده بود.  مهم ترین عامل این علاقه آمریکا، نیاز این کشور به یک کشور دوست و قدرتمند حافظ منافع آمریکا و دیگر کشورهاي غربی در خلیج فارس بود.  از طرف دیگر، شاه نیز براي بقاي خود و رژیم فاسد پهلوي، به این نقش آفرینی علاقه مند بود.  رژیم شاه به عنوان یکی از ستون هاي دوگانه و اصلی دکترین نیکسون، داراي چنان اهمیتی بود که حتی روابط آمریکا با کشورهاي دیگر مانند پاکستان، ترکیه و شیخ نشین هاي خلیج فارس را تحت الشعاع خود قرار داده بود، توصیف ژنرال هایزر از اوضاع ایران بعد از سقوط رژیم پهلوي، عمق تأسف آمریکا را نسبت به از دست دادن رژیم پهلوي به عنوان ژاندارم منطقه و تضمین کننده منافع ایالات متحده نشان می دهد: پایان این داستان خوفناك و مهیب بسیار غم انگیز است.  آمریکا، دوست نزدیک و متحد ستبر و خوش بنیه اي را از دست داده است که می توانست منافع غرب را در خلیج فارس تأمین کند.  همین یک ضرر، میلیاردها دلار خرج براي آمریکا در بر داشته است؛ زیرا آمریکا مجبور شده است اقدامات امنیتی دیگري را براي سال هاي آینده در نظر بگیرد. اما شاید تلخ ترین ضرر آمریکا، ضرري است که در ایران دیده است.
ایفاي نقش ژاندارمی ایران براي آمریکا در منطقه، مایه خواري ایران در منطقه و جهان شده و سبب گشته بود مسلمانان جهان نسبت به ایران که کشوري مسلمان و متظاهر به اسلام بود، بدبین شوند.  پیروزي  شکوهمند انقلاب اسلامی ایران براي همیشه آب پاکی بر این کلمه ننگ ریخت و آن را از دامن ایران اسلامی زدود. این دستاورد جهانی انقلاب سبب شد ایران به عنوان کشوري مسلمان، جایگاه واقعی خویش را به دست آورد و از خواري ژاندارمی منطقه رهایی یابد.  اینک به برکت انقلاب اسلامی، کشور ایران نه تنها از این ننگ و حقارت رهایی یافته، بلکه داراي عزت و افتخار جهانی نیز شده است و روز به روز بر این عزت و افتخار افزوده می شود.
 
جهانی کردن مبارزه با رژیم صهیونیستی
آوارگی ملت ستم دیده فلسطین و شهادت و مجروح شدن ده ها هزار نفر از مردان و زنان آن سامان سال هاست که قلب مسلمانان سراسر جهان را به درد آورده است.  حمایت استکبار غرب به سرکردگی امریکا از اسرائیل و سازش ننگین برخی کشورهاي عرب منطقه و سران استحاله شده فلسطینی با این رژیم، بر عمق و پیچیدگی این معضل افزوده است.  تا پیش از پیروزي انقلاب اسلامی ایران، رژیم محمدرضا پهلوي روابط گرم و دوستانه اي با رژیم اشغال گر قدس داشت.  وجود پایگاه هاي جاسوسی اسرائیل در شهرهاي جنوبی و غربی ایران  و فعالیت گسترده سازمان هاي جاسوسی اسرائیل در ایران نیز مؤید همین معناست.  رژیم صهیونیستی، حکومت پهلوي را تنها دولت و متحد خود در منطقه می دانست و مأموران ساواك ایران را آموزش می دادو  رژیم ایران حتی در ایجاد رابطه دوستی و سازش بین کشورهاي عرب منطقه با اسرائیل غاصب، نقش مهمی ایفا می کرد.
پس از پیروزي انقلاب اسلامی ایران، فلسطین از نقش و جایگاه ویژه اي برخوردار شد. جمهوري اسلامی، نماینده رژیم صهیونیستی را از ایران بیرون راند و سفارت فلسطین را به جاي سفارت اسرائیل در کشور دایر کرد.  همچنین با قطع صدور نفت به رژیم صهیونیستی، تعهد خود را نسبت به آزاد ساختن مسجدالاقصی و فلسطین اعلام کرد.  حضرت امام خمینی(ره) در پیام حج سال 1366 خویش فرمود: من همان گونه که بارها و در سال هاي گذشته قبل و بعد از انقلاب هشدار داده ام، مجددا خطر فراگیري غده چرکین و سرطانی صهیونیسم را در کالبد کشورهاي اسلامی گوشزد می کنم و حمایت بی دریغ خود و ملت و دولت و مسئولین ایران را از تمامی مبارزات اسلامی ملت ها و جوانان غیور و مسلمان در راه آزادي قدس اعلام می نمایم.
 با این شروع انقلابی در حمایت از مردم فلسطین، نظر به اهمیت، گستردگی و شدت رنج هاي مردم فلسطین، تقویت روز افزون رژیم اشغال گر قدس و حمایت همه جانبه آمریکا و غرب از آن و خطر وجود رژیم غاصب اسرائیل براي مسلمانان جهان به ویژه مسلمانان منطقه، رهبران انقلاب اسلامی ایران به حمایت از مبارزات مردم فلسطین جنبه عمومی و جهانی بخشیدند.  رهبرانقلاب اسلامی آن قدر به اهمیت موضوع فلسطین اشاره می کرد که موضوع به صورت مسئله مهم اسلامی بین همه مسلمانان و کشورهاي اسلامی دنیا مطرح شد.
 
احیاي ارزش هاي معنوي در میان مسلمانان
توجه به مسائل معنوي، ارزشی و اعتقادي در مبارزه و حرکت ملت ها پراهمیت است و غفلت از آن، قیام و حرکت را به تباهی می کشاند.  تجربه انقلاب اسلامی در پیروزي انقلاب و دفاع مقدس به خوبی نقش و اهمیت مسائل معنوي را در سازندگی نیروي انسانی نشان می دهد. تقویت روحیه معنوي و اعتقادي مردم مسلمان و مبارزان و توجه دادن به ارزش ها تأثیر زیادي در دست یابی به اهداف دارد.
مهم ترین تأثیر انقلاب اسلامی بر مردم انقلابی و مبارز جهان، اسلام گرایی و محوري کردن آن در مبارزه بود. خجالت از مسلمانی و پنهان داشتن اسلام در میان مبارزان، جاي خود را به فخر و مباهات به اسلام و مسلمانی داد.  توجه و توکل به خداوند متعال، امدادهاي غیبی و توجه به فرهنگ دعا و نیایش احیا شد.  از سوي دیگر، تمام نهضت ها را به سلاح ایثار وشهادت طلبی، مجهز ساخت.
امروزه بسیاري از حرکت هاي اسلامی، شهادت را سعادت ابدي می شمارند.  همچنین توجه به عفاف و حجاب کامل تر در میان زنان و دختران مبارز نهضت ها و حرکت هاي اسلامی بیشتر شد.  حتی بسیاري از آنها با وجود بی سابقه بودن چادر درفرهنگ شان، براي برخورداري از حجاب کامل تر، از چادر استفاده می کنند.  در کنار این ارزش ها، توجه به مساجد، فرهنگ نماز و انجام فرایض دینی و نماز جمعه جدي تر شد و حضور مردم مبارز و انقلابی در صحنه گسترش یافت.  توسعه فرهنگ عاشورا و قیام حسینی و عزاداري براي آن حضرت نیز شور انقلابی و سلحشوري خاصی را در میان مبارزان ایجاد کرد.
 
 
 
 


کد مطلب: 18778

آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/report/18778/دستاوردهای-انقلاب-اسلامی-بخش-دوم

خراسان تایم
  http://www.KhorasanTime.ir