پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم:

کمبود پزشک متخصص و ادامه داستان نارضایتی مردم خراسان جنوبی

9 آذر 1395 ساعت 17:31

روزی گفته می‌شد پزشکان متخصص به دلیل نبود امکانات نمی‌توانند رضایت مشتری را جلب کنند و حالا هم که امکانات به بیمارستان میلاد آمده گویا پزشک به آن نمی‌دهند و مشخص است داستان نارضایتی مردم ادامه دارد.


به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری فارس؛ در گذشته برای درمان‌های مختلف از روش‌های سنتی مانند حجامت و استفاده از جوشانده‎های گوناگون استفاده می‌شد که با پیشرفت علم و فناوری روش‎های سنتی کم کم جای خود را به درمان‎های جدید سپردند.
امروزه برای بیماری‎های مختلف درمان‌های خاص خودش وجود دارد، اگرچه هنوز تعدادی از بیماری‎ها قابلیت درمان نداشته و جان انسان را می‌گیرد.

با این وجود پزشکان در تخصص‎های مختلف تحصیل کرده و کار طبابت را آغاز می‎کنند و مراکز درمانی نیز به بیماران ارائه خدمات می‎کنند.

روند افزایش جمعیت نیاز به مراکز درمانی را بیشتر کرده است، زیرا در حال حاضر این مراکز جوابگوی تعداد جمعیت مراجعه‎کننده نیستند.



به همین سبب دولت اقدام به راه‎اندازی مراکز جدید درمانی در شهرهای مختلف کرده است تا نیازهای درمانی را بهتر جوابگو باشد.

با این اوصاف وزارت بهداشت و درمان از کمبود پزشک متخصص نیز رنج می‌برد و با وجود افزایش تعداد مراکز بهداشتی و درمانی، پزشک به اندازه نیاز در آنها وجود ندارد.
خراسان جنوبی طبق سرشماری سال 1390 بیش از 732 هزار نفر جمعیت دارد ولی مردم آن از کمبود پزشک در مراکز درمانی رنج می‌برند.
بیرجند مرکز استان دارای مراکز درمانی بهداشتی متعددی از جمله بیمارستان امام رضا(ع)، بیمارستان ولیعصر(عج)، بیمارستان شهید رحیمی و بیمارستان بوعلی است که با این وجود مراکز درمانی جدید مانند بیمارستان ابوالفضل(ع) نیز در آن راه‎اندازی شده ولی هنوز نیازهای درمانی مردم تأمین نمی‌شود.

در این رابطه معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در 24 اردیبهشت‎ماه سال جاری گفته بود: تا مردادماه امسال آزمون استخدامی برای جذب 525 نیروی جدید بهداشتی، درمانی در بیمارستان‎ها و مراکز بهداشتی درمانی خراسان جنوبی برگزار می‎شود.

بهنام باریک‎بین بیان کرد: تعداد 114 نیروی انسانی مورد نیاز مراکز اورژانس جاده‎ای و پیش بیمارستانی نیز آزمون آن برگزار شده که مراحل جذب آن در دست اجرا است.

وی جذب نیروی انسانی مورد نیاز مراکز بهداشتی، درمانی و اداری، مالی و پشتیبانی و تکمیل طرح‎های نیمه تمام را از اولویت‎های امسال این معاونت برشمرد.

معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکیبیرجند خاطرنشان کرد: امسال 6 میلیارد تومان اعتبار عمرانی از محل اعتبارات وزارت بهداشت و قانون بودجه برای تکمیل پنج پروژه داخلی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اختصاص یافته است.
با این همه نیرو و اعتبارات هنوز مردم استان از خدمات بهداشتی، درمانی رضایت ندارند که باید در پی علت بود.
استاندار خراسان جنوبی نیز در رابطه با خدمات بهداشتی، درمانی در شهرها پیش از این گفته بود: استانداری بیشتر به طرح‌های کوچک شهرستانی مانند مراکز بهداشتی درمانی روستاها و خانه‌های بهداشت و اورژانس جاده‌ای کمک می‌کند.
سید علی‎اکبر پرویزی تصریح کرد: دانشگاه علوم پزشکی باید در زمینه کیفیت خدمات، ارتقای سطح متخصصان و حضور پزشکان در مرکز استان و شهرستان‌ها تلاش کند.

وی افزود: در حال حاضر در مرکز خراسان جنوبی نیاز به تخت‌های جدید نداریم و باید در زمینه تجهیز و ارتقای سطح درمان و بهداشت تلاش شود و امیدواریم تمام مراکز درمانی استان که سال‌ها نیمه تمام مانده است تا پایان امسال به بهره‌برداری برسد.
استاندار امیدوار است؛ مراکز درمانی بهره‎برداری شود و مردم استان باید در انتظار باشند تا اعتبارات جوابگوی افتتاح مراکز درمانی باشد.

وی با بیان اینکه برخی از شهرستان‌ها نیازمند توسعه بیمارستانی هستند؛ اظهار داشت: در طرح تحول سلامت کار ویژه‌ای انجام شده است و بیمارستان میلاد سه در بیرجند فرصت مناسبی برای مردم خراسان جنوبی است.
پرویزی خاطرنشان کرد: خوشبختانه بیشتر قول‌های وزیر بهداشت انجام شده و یا در حال انجام است و از این به بعد باید روی تجهیز و ارتقای بهداشت و درمان وقت بگذاریم.

با وجود تعریف‎های مسؤولان از امکانات بهداشتی، درمانی در استان ولی مردم از وضعیت موجود گلایه دارند که در ادامه خبرنگار ما مردم رفته است.

یکی از شهروندان بیرجندی اظهار داشت: از رئیس دانشگاه علوم پزشکی و رئیس بیمارستان تأمین اجتماعی باید پرسید که چرا برای بیمارستان تأمین اجتماعی و میلاد سایت اداری دکتر متخصص برای اطفال وجود ندارد؟

رضا سپهری با بیان اینکه از دیروز فرزندم مریض شده و به شدت سرما خورده است، تصریح کرد: هر دو بیمارستان تأمین اجتماعی و ولیعصر(عج) مراجعه کردم ولی هیچکدام پزشک متخصص اطفال نداشت.

این شهروند بیرجندی با بیان اینکه پزشک عمومی نمی‎تواند همه مریضی‎ها را درمان کند، یادآور شد: دارویی که برای بزرگسال مفید است را برای بچه تجویز می‎کند و ما از این موضوع راضی نیستیم.

یکی دیگر از شهروندان با بیان اینکه اینجا مرکز استان است، گفت: امکانات و دکترهای زیادی در مرکز استان وجود دارد که دانشگاه علوم پزشکی می‎تواند آنها را موظف به ارائه خدمات به مردم کند.

مریم محمودی با بیان اینکه حق بیمه زیادی از مردم گفته می شود، افزود: با این وجود خدمات خوبی ارائه نمی‌کنند.
وی با بیان اینکه از این وضعیت نابسامان پزشکی در استان خسته شدیم، اضافه کرد: مردم را مجبور می‌کنند برای مطب دکتر هزینه چند هزار تومانی پرداخت کنند و برای یک ویزیت ساده دو ساعت در نوبت باشند.
بر اساس این گزارش، هر چند موفق به گفت‌وگو با مسؤولان علوم پزشکی استان نشدیم اما سرپرست بیمارستان شهید رحیمی بیرجند پاسخگوی ما بودند.



مهرنگار امیرشاهی  با اشاره به مشکل عدم حضور پزشک متخصص اطفال در شیفت شب، اظهار داشت: پزشک مذکور در تمام بیمارستان‎های دانشگاهی و تأمین اجتماعی در شیفت شب به صورت آنکال بوده و در صورت تشخیص پزشک عمومی کشیک به مشاوره اطفال، پزشک متخصص باید در بیمارستان حضور یافته و بیمار را ویزیت ‎کند.
وی خاطرنشان کرد: در بیمارستان شهید رحیمی بیرجند در شیفت صبح هر روز دو نفر و در شیفت عصر، سه روز در هفته یک نفر پزشک متخصص اطفال حضور دارند.

پیگیری خبرنگار فارس از بیمارستان حضرت ابوالفضل(ع) نیز حکایت از این دارد که هنوز وزارت بهداشت پزشکان این مجموعه را تأمین نکرده است.
البته چندی قبل تعداد 60 پزشک جدید وارد استان شدند که انتظار می رفت با وجود امکانات جدید و به روز بیمارستان میلاد تعدادی پزشک به این بیمارستان اختصاص یابد.
----------------------------
گزارش از: زهرا محمدی


کد مطلب: 1908

آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/report/1908/کمبود-پزشک-متخصص-ادامه-داستان-نارضایتی-مردم-خراسان-جنوبی

خراسان تایم
  http://www.KhorasanTime.ir