پنجشنبه ۱۱ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۵۶
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی:

خراسان‌جنوبی در حال قرارداد با روسیه برای صادرات محصولات دامی/ اعتبارات قطره چکانی؛ علت عدم پیشرفت آزمایشگاه دامپزشکی

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی گفت: از سال 90 تاکنون اعتبارات قطره چکانی به آزمایشگاه دامپزشکی رسیده است که این باعث شده است تنها 50 درصد پیشرفت در فاز اول داشته باشد.
خراسان‌جنوبی در حال قرارداد با روسیه برای صادرات محصولات دامی/ اعتبارات قطره چکانی؛ علت عدم پیشرفت آزمایشگاه دامپزشکی
 
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری خاورستان؛ علیرضا رفیعی پور، مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی اظهارکرد: دامپزشکی در حوزه های مختلف اقدامات اجتماعی و سلامتی برای مردم انجام می دهد که لازم است هم در حوزه اقتصاد و هم تجارت بتواند خود را به مردم عرضه کند.
 
وی با بیان اینکه در حوزه کنترل بیماری‌های دامی و مشترک بین انسان و دام در وضعیت خوبی قرار داریم، گفت: طی دو سال گذشته علی رغم خشکسالی‌ها تولیدات ما در زمینه های دامی و طیور بالا است به طوری که تولیدکننده ها گاهی مشکل بازار فروش دارند.
 
مدیر کل دامپزشکی خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: کنترل بیماری ها در استان به نحوی شده است که دامدار با آسودگی خاطر به تولید می پردازد و از این طریق خیال آنها از بابت امرار معاش راحت شده است و در پی این سلامت مردم در جامعه نیز تضمین می شود.
 
رفیعی پور با بیان اینکه ما در خراسان جنوبی حدود 30 میلیون قطعه جوجه و طیور داریم، گفت: هم چنین حدود یک میلیون و 800 هزار دام سبک وجود دارد.
 
وی ادامه داد: از این میزان دام سبک 300 تا 400 هزار تولید مثل مازاد داریم که سبب توسعه دامداری می شود و در سال 200 هزار مجوزصادرات در این بخش وجود دارد که بازارهای آن کشورهای عمان و عمارات و استان های همجوار هستند.
 
مدیر کل دامپزشکی خراسان جنوبی با اشاره به وجود 65 تا 70 هزار دام سنگین در استان، خاطرنشان‌کرد: استان ما بیش از 75 درصد مازاد تولید دارد که به کشورهای عراق و افغانستان و داخل کشور صادر می شود.
 
رفیعی پور ضمن اشاره به تولید 200 تا 250 تن عسل در استان، افزود: این استان توانسته است با تولید عسل عناب و زرشک در کشور و جهان منحصر به فرد باشد.
 
وی به تولید 200 تا 300 تن ماهی در استان اشاره کرد و یادآورشد: با توجه به کمبود تقاضا برای این محصول نیاز به فرهنگ سازی برای این محصول در استان است.
 
مدیر کل دامپزشکی خراسان جنوبی گفت: 50 درصد صادرات غیرنفتی را بخش کشاورزی در برمی‌گیرد از این رو این بخش از اهمیت زیادی برخوردار است و باید توجه ویژه ای به این بخش صورت بگیرد.
 
رفیعی پور با بین اینکه خراسان‌جنوبی هفتمین استانی است که توانست کد آی آر را برای محصولات خود بگیرد، گفت: هم چنین این استان پنجمین استانی است که کد حلال گرفته است که از این طریق استان می تواند محصولات خود را به کشورهای اروپایی صادر کند.
 
وی تصریح کرد: احراز این کدها باعث شده است که محصولات تولیدی کشاورزی ما الزمات بهداشتی کشورهای مقصد را رعایت کند.
 
مدیر کل دامپزشکی خراسان جنوبی از عقد قرارداد با روسیه خبر داد و گفت: خراسان جنوبی می خواهد با عقد قرارداد با کشور روسیه محصولات تولیدی خود را به این کشور صادر کند.
 
رفیعی پور اظهارکرد: برای اینکه بتوانیم محصولات دامی استان را تضمین و تایید کنیم 12 آزمایشگاه مرکزی و شهرستانی داریم که در این راستا جزو استان های موفق هستیم.
 
وی با تاکید بر اینکه داشتن آزمایشگاه تخصصی دامپزشکی از الزمات تجارت بین المللی است، گفت: این طی سال های گذشته از رشد 50 درصدی برخوردار است.
 
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی ادامه داد: از لحاظ بودجه ای این از ردیف هایی اعتباری خوبی برخوردار بوده است که اگر تخصیص پیدا می کرد امسال این آزمایشگاه به اتمام می‌رسید که امسال هم اعتباری به میزان یک میلیارد و 900 میلیون تومان دیده شده است اما تضمینی برای تخصیص این اعتبار به استان وجود ندارد.
 
رفیعی پور با تصریح اینکه اگر اعتبارات سال جاری آزمایشگاه به استان می رسید 85 درصد آزمایشگاه پیشرفت می کرد، گفت: از سال 90 تاکنون اعتبارات قطره چکانی به آزمایشگاه دامپزشکی رسیده است که این باعث شده است تنها 50 درصد پیشرفت در فاز اول داشته باشد.
 
وی تاکید کرد: با عنایت ویژه استاندار امیدواریم این آزمایشگاه امسال به بهره برداری برسد چراکه با راه اندازی این آزمایشگاه می توان هزینه وزمان تولید محصولات دامی در استان را کاهش داد از این رو تولیدات استان مقرون به صرفه شده که این به نفع تولیدکننده است.
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۹۴۰
کلمات کليدی: اعتبارات ، روسیه ، دامی ، محصولات