مدیرکل دامپزشکی خراسانجنوبی خبر داد
تولید مرغ عاری از آنتیبیوتیک در خراسان جنوبی
13 آذر 1395 ساعت 10:14
مدیرکل دامپزشکی خراسانجنوبی گفت: دامپزشکی با تمام توان در مسیر تولید مرغ عاری بدون آنتیبیوتیک و محصولات دامی سالم حرکت میکند
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری فارس ؛ علیرضا رفیعیپور اظهار کرد: مرغ بدون آنتیبیوتیک 100 درصد عاری از هرگونه آنتیبیوتیک در طول دوره پرورش تا سفره مصرفکننده است.
وی ادامه داد: این بدان معنا نیست که در سایر مرغها آنتیبیوتیک وجود دارد، همچنین در روش معمولی پرورش مرغ همه اقدامات بهداشتی آن انجام شده و ممکنبوده در طول دوره نیاز به دریافت آنتیبیوتیک باشد.
مدیرکل دامپزشکی خراسانجنوبی تصریح کرد: ممکن بوده در زمان پرورش، مرغ به بیماریهای واگیر طیور مبتلا شود و در بازهای مشخص مثلا بین سه تا پنج روز دارو دریافت کرده باشد، اما تا زمانی که دوره ممنوعیت از مصرف دارو طی نشده اجازه بارگیری عرضه به کشتارگاه ندارد.
رفیعیپور بیان کرد: این دوره، زمانی است که قسمت اعظم دارو از بدن مرغ دفع و خارج میشود که بر اساس نوع داروی مصرفی این مدت متغیر است.
وی تاکید کرد: با توجه به افزایش آگاهی عمومی جوامع بشری به سمت مصرف محصولات با کیفیتتر سوق پیدا کردهاند که یکی از آنها مرغ بدون آنتیبیوتیک است.
مدیرکل دامپزشکی خراسانجنوبی تصریح کرد: در این نوع پرورش، مرغداریهایی که تقاضای پرورش مرغ بدون آنتیبیوتیک دارند در ابتدا درخواستی به دامپزشکی ارائه میدهند و بعد توسط کارشناسان مربوطه مورد بازدید قرار میگیرند.
رفیعیپور با بیان اینکه شرایط بهداشتی لازم برای این مرغداریها، سختگیرانهتر شده است، عنوان کرد: داشتن داکت، داشتن حصار دور مرغداری، نداشتن تلفات نامتعارف در دورههای قبلی از جمله این شرایط است.
وی یادآور شد: مرکز متقاضی پرورش علاوه بر دارا بودن پروانه بهداشتی بهرهبرداری معتبر و به کارگیری دکتر دامپزشک به عنوان مسئول فنی بهداشتی اختصاصی، باید نسبت به دریافت پروانه تولید گوشت مرغ بدون آنتیبیوتیک از اداره کل دامپزشکی اقدام کند.
مدیرکل دامپزشکی خراسانجنوبی افزود: اجرای دقیق اقدامات امنیت زیستی و کنترل بهداشتی آب به همراه نتایج آزمایشگاهی مربوطه،کنترل بهداشت برنامه شستشو و ضدعفونی سطوح، تجهیزات و لوازم کاری خوراک مصرفی مورد تاکید است.
رفیعیپور با بیان اینکه کنترل بهداشت فردی پرسنل به همراه کارت بهداشتی معتبر تمامی افرادی که در فرآیند تولید دخالت دارند و کنترل حشرات و حیوانات موذی نیز بسیار مهم است، گفت: مدت زمان پرورش حداکثر تا 42 روز تعیین شده و در صورت تایید مصرف آنتیبیوتیک، پروانه صادره تعلیق میشود.
وی با اشاره به اینکه مصرفکنندگان باید توجه داشته باشند مرغها با سایز مناسب خریداری کنند، یادآور شد: مرغهای خارج از وزن استاندار دارای چربی بیشتری است و از لحاظ کیفیت مرغهای دارای سن کشتار استاندارد دارای طعم مناسبتر و کیفیت گوشت بهتری هستند.
مدیرکل دامپزشکی خراسانجنوبی خاطرنشان کرد: نمونهبرداری در طول دوره پرورش، قبل از ارسال مرغ زنده به کشتارگاه و به صورت راندوم و تصادفی از محصولات تولیدی انجام میشود حتی در سطح مراکز عرضه این روند ادامه دارد.
کد مطلب: 1979
آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/report/1979/تولید-مرغ-عاری-آنتی-بیوتیک-خراسان-جنوبی