به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری نسیم قائن؛ با گذشت 8 سال از تصویب طرح منطقه نمونه گردشگری بوذرجمهر قاینی در کارگروه میراث فرهنگی استان، سرنخ های اجرا نشدن این طرح که مسئولان این شهرستان طی این سال ها آن را به کلافی سردرگم تشبیه کرده اند معلوم شده و اکنون باید منتظر اقدام مسئولان مربوط برای تهیه نقشه جامع و تفصیلی و دریافت استعلامات لازم بود که البته باز هم مستلزم زمان است . به گزارش «خراسان جنوبی» مناطق نمونه گردشگری به عنوان اهداف اصلی سرمایه گذاری به منظور رونق گردشگری و تولید اشتغال در نقاطی که دارای قابلیت های خاص به ویژه در پذیرش مسافر و گردشگر است، به تصویب هیئت دولت می رسد.
در خراسان جنوبی نیز 10منطقه نمونه گردشگری وجود دارد که شامل بند دره بیرجند، ، چشمه مرتضی علی طبس ،ازمیغان،منطقه کوهستانی طبس،مصعبی و کریموی سرایان، باغستان و آبگرم فردوس، بشرویه، درخش و آسیابان درمیان و بوذرجمهر قاینی بوده که آخری به عنوان یکی از مناطق شاخص مطرح است.
طرحی که به گفته نماینده مردم زیرکوه و قاینات در مجلس شورای اسلامی از 8سال پیش تاکنون مراحل ابلاغ را اشتباه طی کرده است و اکنون درشرایطی که حذف تعدادی از مناطق گردشگری کشور در دستور کار است برای ابلاغ مراحل بسیار سختی را باید بگذراند.
آنطور که فلاحتی می گوید: با توجه به اینکه سرمایهگذار توان ساخت نداشته مدتهاست شهرداری سرمایه گذار ساخت آن شده و چند سالی می شود که اراضی و خیابان های آن مشخص شده است اما هنوز سند جامعی که باید برای این طرح ابلاغ شود تا سرمایه گذار بر اساس آن کار را انجام دهد وجود ندارد.
به گفته وی موضوع چند بار از طریق اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری استان چه در این دولت و چه در دولت گذشته پیگیری شد تا حدی که سال گذشته مصوبه ای در شورای برنامه ریزی استان تدوین و طرح جامع منطقه گردشگری بوذرجمهرقاینی مصوب شد این درحالی بود که راه اشتباه بود و تصویب نامه نمی توانست جای کار قانونی را پر کند.
وی می گوید:در این سالها باید نقشه جامع طرح توسط مشاور آماده می شد و مباحث زیست محیطی و مطالعات لازم در این زمینه صورت می گرفت و به کارگروه سازمان میراث فرهنگی کشور ارجاع می شد اما در طول این سالها این مسیر قانونی طی نشده و جز دو سه مکاتبه با سازمان میراث فرهنگی موضوع در سطح بالا پیگیری نشده است. وی در ادامه به این نکته اشاره دارد که این طرح در یک کلاف پیچ در پیچ سالهاست در استان گره خورده و هیچ اقدام قانونی نیز در سطح کشور برای آن انجام نشده است.
او در تکمیل توضیحات خود عنوان می کند: از آنجا که روند کار طولانی و از حوصله خارج شد برای پیگیری این مشکل مدتی پیش با مدیر کل سرمایه گذاری مناطق گردشگری سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری دیدار کردم و موضوع مورد بحث و بررسی قرار گرفت و قرار شد بعد از 8سال مدارک مورد نیاز از استان به کارگروه کشوری ارجاع شود تا طرح برای ابلاغ جزو اولویتها باشد
امابه گفته نماینده مردم زیرکوه و قاینات در مجلس شورای اسلامی این تاخیر چند ساله باعث شده تا در کل کشور تعدادطرح های در نوبت ابلاغ به چند صد مورد برسد.این بدین معنی است که در شرایطی که عنوان می شود برخی مناطق گردشگری امکان ایجاد زیرساختهای گردشگری و پس از آن جذب گردشگر را ندارند و حذف آنها مد نظر است دفاع کردن از این طرح و در اولویت قرار دادن آن کار بسیار سختی است . فلاحتی در سخنان خود این کار را نتیجه سهل انگاری و شاید بی اطلاعی از قوانین و ضوابط عنوان می کند و می گوید :اکنون این محدوده 509هکتاری زیرساخت ها و آب و برق آن تامین شده و سرمایه گذار آن نیز وجود دارد اما دو سال است که معطل ابلاغ طرح است.
آن طور که او می گوید: سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری کشور قول داده پس از طی مراحل در اولین جلسه کارگروه ،طرح ابلاغ شود.
وی تاکید می کند اکنون سرنخ این کلاف سردرگم معلوم شد و باید منتظر اقدام مسئولان مربوط برای تهیه نقشه جامع و تفصیلی و دریافت استعلامات لازم بود که البته باز هم مستلزم زمان است .
منبع:خراسان جنوبی
کلمات کليدی: کلاف ، گردشگری ، قائن ،