به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری تسنیم؛ابوذر احمدی گفت بدن دام دارای ذخایری از منیزیم است که عمده این منیزیم در استخوانهای بدن دام وجود دارد.
وی گفت: کمبود منیزیم در دامهای جوان سبب استفاده از منیزیم ذخیره شده در استخوانهای بدن میشود، اما در دامهایی که به سن بلوغ رسیدهاند به علت متراکم بودن ساختمان استخوانها توانایی مصرف منیزیم ندارند و سبب بروز بیماری تتانی (انقباض غیرارادی ماهیچهها و اختلالات معدهای و رودهای) شده و دام تلف میشود.
رئیس اداره تشخیص و درمان دامپزشکی خراسان جنوبی تصریح کرد: شرکت زرین خاک قاین با پیگیری موفق به کسب موافقت اولیه تولید اکسید منیزیم برای اولین بار در خراسان جنوبی شد.
احمدی، به مزایای استفاده از اکسید منیزیم در جیره دام و طیور اشاره کرد و از تامین منیزیم جیره با هزینهای اقتصادی، افزایش ضخامت و استحکام پوسته تخم مرغ، پیشگیری از افت پیاچ شکمبه و کمک به هضم بیشتر الیاف خوراک، بهبود درصد چربی شیر و پیشگیری از سندرم افت چربی شیر به عنوان مهمترین این مزایا یاد کرد.
تشدید نظارت بر بستهبندیهای غیرمجاز تخم بلدرچین در بیرجند
سرپرست شبکه دامپزشکی شهرستان بیرجند گفت: دامپزشکی بیرجند در راستای نظارت بر توزیع فرآوردههای خام دامی در سطح شهرستان نظارت خود را بر بستهبندیهای تخم بلدرچین افزایش میدهد.
حسن علیزاده اظهار داشت: شماری از پرورش دهندگان بلدرچین در شهرستان اقدام به بستهبندی غیرمجاز تخم بلدرچین میکنند که اغلب این بستهبندیها تحت نظارت دامپزشکی انجام نمیشود.
وی یادآورشد: شهروندان هنگام خرید تخم بلدرچین به کد پروانه بهرهبرداری از اداره کل دامپزشکی که باید روی برچسب مشخصات درج شود دقت کرده و از خرید هرگونه بستهبندی فاقد کد مربوطه خودداری کنند.
وی افزود: بستهبندیهایی که فاقد نام شرکت، کد پروانه رداری از اداره کل دامپزشکی، تاریخ تولید، تاریخ انقضاء و شرایط نگهداری لازم، نشانی و شماره تماس شرکت باشد، از نظر این اداره غیر مجاز است.
وی اظهارکرد: از ابتدای هفته جاری نسبت به جمعآوری بستهبندیهای غیرمجاز تخم بلدرچین اقدام و تذکرات و اخطاریه لازم به متصدیان و متولیان این حوزه داده شده است.
جوجهریزی بیش از 4 میلیون قطعهای در مرغداریهای شهرستان بیرجند
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان بیرجند گفت: از ابتدای سال جاری بیش از 4 میلیون قطعه جوجهریزی در مرغداریهای شهرستان بیرجند تحت نظارت بهداشتی شبکه دامپزشکی صورت گرفت.
وی با بیان این خبر اظهار داشت: با فعال شدن سامانه پایش و مراقبت از بیماریهای طیور تمام مراحل پرورش اعم از جوجهریزی، واکسیناسیون، بروز بیماری و درمان در این سامانه ثبت و آنالیز میشود و تنها با رعایت ضوابط بهداشتی و فاصله زمانی بین 2 دوره مجوز جوجهریزی صادر میشود.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان بیرجند عنوان کرد: بازدید از مرغداریها با رعایت کامل شرایط امنیت زیستی توسط کارشناسان صورت میگیرد و در تمامی مراحل پرورش دستورات بهداشتی و قرنطینهای دامپزشکی به مرغداران توصیه میشود.
وی به مرغداران توصیه کرد: با احتمال رخداد زمستانی سرد تدابیر لازم جهت تامین سوخت مورد نیاز و رعایت کامل اصول بهداشتی قرنطینهای به جهت جلوگیری از بروز آنفولانزا به عمل آورند.
بیماریهای دام مانع توسعه سلامت دامپروری است
مدیرکل دامپزشکی استان خراسانجنوبی گفت: آبله گوسفند و بز میتواند باعث محدود شدن تجارت و جلوگیری از توسعه صنعت دامپروری شود و همچنین باعث جلوگیری از واردات نژادهای جدید شود.
علیرضا رفیعیپور با اشاره به بیماری آبله گوسفند و بز اظهار کرد: آبله گوسفند و بز بیماریهای ویروسی بسیار واگیردار در نشخوارکنندگان کوچک است.
وی ادامه داد: این بیماریها ممکن است در نژادهای بومی در مناطق اندمیک ملایم باشند، اما در حیوانات تازه وارد اغلب کشنده است.
مدیرکل دامپزشکی خراسانجنوبی بیان کرد: نشانه این بیماری به وجود آمدن تاول و ضایعاتی در روی پوست قسمتهایی از بدن است که پشم ندارد.
رفیعیپور یادآور شد: این تاولها ممکن است در دهان نیز دیده شده و باعث ترشح زیاد بزاق شوند همچنین ممکن است در تاولها میکروبهای دیگری نیز وارد شوند که سبب بالا رفتن درجه حرارت بدن گوسفند میشود.
وی مرگ و میر در اثر آبله را به دلیل حمله همین میکروبها دانست و تصریح کرد: در حالتهای شدیدتر این بیماری یک هفته بعد از به وجود آمدن نشانهها دام تلف میشود.
مدیرکل دامپزشکی خراسانجنوبی عنوان کرد: این بیماری به سرعت در اثر تماس بین دامها پخش میشود همچنین از راه تنفس و خراشهای پوستی نیز منتقل میشود.
رفیعیپور با بیان اینکه بهبود ضایعات پوستی به آهستگی انجام میگیرد گفت: زیانهای اقتصادی ناشی از بیماری در اثر کاهش تولید شیر، آسیب به کیفیت پوست و پشم و دیگر تولیدات، سقط، کاهش وزن، حساس شدن دام به عفونتهای تنفسی و هجوم حشرات و تلفات میشود.
وی با اشاره به راه پیشگیری از این بیماری افزود: بروز و گسترش این بیماری باعث زیانهای اقتصادی فراوانی برای دامداران خواهد شد.
مدیرکل دامپزشکی خراسانجنوبی با بیان اینکه شرایط جغرافیایی کشور و استان همچنین زندگی سنتی عشایر جلوی ریشهکنی این بیماری را میگیرد، یادآور شد: تنها راه پیشگیری از بیماری آبله گوسفند واکسیناسیون به موقع دامها است.