پنجشنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۱۵
پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم:

دولتی که تقصیر پذیر نیست

روحانی از توافقی سخن گفت که او در سال 92 وعده داد و قرار بود با چرخیدن چرخ های سانتی فیوژ، زندگی مردم را هم برچخاند و حالا نقض عهد طرف مقابل و تعهد ایرانی ها نشان داد آمریکایی ها جنس نقد را گرفتند و حتی نسیه نیز پس نمیدهند
دولتی که تقصیر پذیر نیست
 
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از البرزبان ؛ در شرایطی رئیس دولت در سخنرانی روز دانشجو در جمع دانشجویان دانشگاه تهرانسخن در مورد برجام و نقض عهد گفت که انگار او میراث دار یک تعهد بین المللی است و برجام در زمان غیر او انجام شده و حالا او میخواهد زیر میز توافق هسته ای بزند. البته موضع تقابلی و پاسخ رئیس دولت یازدهم شایسته بود اما لحن گفتگو و بحث هایی که رئیس جمهوری محترم انجام داد گواه این ادعاست که برجام مربوط به من نیست و اگر مثبت بود ما هستیم و شور شدن آش مربوط به دیگری است. حتی در جایی از چک شدن برجام با رهبری سخن گفتند.

روحانی از توافقی سخن گفت که او در سال ۹۲ وعده داد و قرار بود با چرخیدن چرخ های سانتی فیوژ، زندگی مردم را هم برچخاند و حالا نقض عهد طرف مقابل و تعهد ایرانی ها نشان داد آمریکایی ها جنس نقد را گرفتند و حتی نسیه نیز پس نمیدهند.
روزی که از ماه تابان تا خورشید فروزان، از گلابی و باغ بهشتی سخن می گفتند و برجام تنها راه نجات کشور بود، سخنان آتشین رئیس دولت هر آنچه به منتقدان روا بود می گفتند و آنان را بزدل یا ترسو معرفی میکردند. اما حالا که برجام به ثمر ننشست و بسیاری از دارایی های هسته ای یا بتن ریزی شد یا به صورت گروهی جمع اوری، دولت باید نسبت به این حوادث پاسخگو باشد و خود را از زیر توافق برجام خارج نکند.

سخنان رئیس دولت در شرایطی بیان شد که طرف مقابل به راحتی نقض آن را هیچ منافاتی با برجام نمیداند و آشکارا از نظارت دائمی جمهوری اسلامی ایران توسط  سازوکار نظارتی درون برجام سخن میگوید. اقای روحانی حالا بایستی دست و آغوش خود را برای منتقدان بگشاید. وقتی به صورت ۱۰۰ درصد سناتورهای آمریکایی به نقض برجام رای آری میدهند، فرصت مناسبی است تا در داخل کشور برای مقابله با این نقض اجماعی تشکیل دهد و در برابر دشمن خارجی بایستد.
اولین نکته پیرامون این موضوع درک متقابل اجتماعی و استفاده از همه ظرفیت ها برای شناخت دشمنیِ دشمن است. در واقع تمام کسانی که سعی میکردند آمریکا را بزک کنند، از مسیر دولت و سه قوه کنار روند تا اجماع داخلی شکل گیرد.

مرحله دومی نیز دارد و آن نا امید شدن از آمریکا و توجه به قوه داخلی و استفاده از ظرفیت های اقتصادی کشور برای مهار
مشکلات متعدد معیشتی و عمومی جامعه است. امارهای اسیب های اجتماعی بسیار نگران کننده است و از سویی این آمارها حکایت از شکل گیری بحران داخلی در وضعیت معیشت اجتماعی است. سه سال دولت وعده گشایش را با نگاه به بیرون داد و اکنون باید با استفاده از ظرفیت داخلی مشکل کشور را حل کند.


مرحله سوم اجماع اجتماعی برای  کنارگذاشتن درگیری هایِ جناحی و توجه به منافع عمومی است. دولت تدبیر و امید بایستی بداند وقت درگیری های اجتماعی نیست و حاشیه سازی ها دردی از جامعه دوا نمیکند. بهتر است چندماه اخر دولت یازدهم به تشکیل اختصاص یابد.

جمع بندی نشان می دهد، سخنان روحانی در خور تشکر است اما دولت بایستی تقصیر این اشتباه را بپذیرد که تمام تخم مرغ های خود را درون سبدی قرار داد که هیچ اعتمادی نمی شد کرد. منتقدان را بزدل نامید و سعی کرد آنهارا ترسو خطاب کند. حالا هم دیر نشده و باید از ظرفیت درونی استفاده کند. سخنان روحانی از این منظر که مقصر اصلی آمریکایی ها هستند بسیار شایسته است اما تقصیر پذیری دیده نشد. شخص روحانی اگر بتواند این تقصیر را قبول کند به طور حتم محبوبیت بیشتری پیدا میکند.  
 
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۲۰۹۰
کلمات کليدی: دانشجو ، دولت ،