پنجشنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۳۵
گزارش خبری/

گلایه از دریافت اجاره زیاد توسط شهرداری در چهارشنبه بازار بیرجند/ عباسی: پول دریافتی، هزینه‌های انجام شده برای این بازار را جبران نمی‌کند

مدیرعامل سازمان میوه و تره بار شهرداری بیرجند گفت: گرفتن پول از فروشندگان هزینه های انجام شده برای این بازار روز را جبران نمی کند.
گلایه از دریافت اجاره زیاد توسط شهرداری در چهارشنبه بازار بیرجند/ عباسی: پول دریافتی، هزینه‌های انجام شده برای این بازار را جبران نمی‌کند
 
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خاورستان؛ روزبازارها ازجمله مکان‌هایی است که بسیاری از افراد برای امرار معاش، از آن استفاده می‌کنند و اقلامی ازجمله میوه را در آن می‌فروشند؛ مردم بسیاری نیز با مراجعه به این روزبازارها، اقلام مصرفی خود را تأمین می‌کنند.
 
چهارشنبه‌بازار بیرجند ازجمله این روزبازارها است که فروشندگان و مردم زیادی در آن حضور پیدا می‌کنند.
 
 
احمدی یکی از فروشندگان گفت: هزینه پرداخت شده توسط فروشندگان بستگی به مساحت فضایی دارد که شهرداری در اختیارشان قرار می‌دهد.
 
وی افزود: افرادی که در خارج از محدوده چهارشنبه‌بازار فضایی برای فروش در اختیار دارند، بسته به میزان فضا، مبلغی بین 3 تا 20 هزار تومان و افرادی که داخل محدوده چهارشنبه‌بازار هستند، مبلغی بین 10 تا 30 هزار تومان به شهرداری پرداخت می‌کنند.

این فروشنده اظهار کرد: اکثریت فروشندگان، غیربومی استان خراسان جنوبی هستند و اغلب فقط در بازار روزهای سطح استان یا فقط چهارشنبه‌ها در بیرجند برای فروش محصولشان می‌آیند و از هزینه‌هایی که شهرداری می‌گیرد راضی نیستند.
 
اکبری یکی دیگر از فروشندگان گفت: من مانند بسیاری از افرادی که در چهارشنبه‌بازار اقلامی را می‎فروشیم، شاید در هفته، فروش نداشته باشیم اما باید اجاره فضا را بدهیم که این مبلغ برای ما به صرفه نیست.
 
با چند تن از فروشندگان لباس هم‌صحبت شدیم؛ آن‌ها اعلام کردند: بعضی از فروشندگان که اقلام و وسایلشان در تمام سال موجود است و بازار فروش دارند مانند لباس، پارچه، کیف و کفش، از میوه فروشندگانی که کارشان فصلی است و در سایر مواقع سال بازار ندارند و در مواقعی که بازار دارند شهرداری فضای بیشتری و گاها فضای سایرین را در اختیارشان قرار می‌دهد گلایه داشتند.
 
شهرداری در مقابل هزینه‌ای که از فروشندگان می‌گیرد فقط فضا در اختیارشان قرار می‌دهد.

اغلب فروشندگان از وجود فروشندگان شهرستانی و فروشندگان تبعه افغانی و اینکه قیمت‌ها ثابت نیست و جو رقابتی بین فروشندگان است گلایه داشتند.
 
یکی ازمیوه‌فروشان پیشنهاد کرد: قیمت‌ها را خود فروشندگان برای فروش محصولشان پایین‌تر از حد معمول نیاورند و همه در یک غرفه و یک ردیف تمام میوه‌هایشان را به قیمت ثابتی بدهند نه با مبلغی کمتر از بقیه که میوه خودشان فروش برود و سایر میوه‌فروشان متضرر شوند.
 
در این میان بودند افرادی که همین یک روز در هفته از سایر روزها درآمدشان بیشتر است با وجود هزینه 10 تا 15 هزار تومان اجاره فضا و بلعکس افرادی که سایر روزها درآمد بیشتری دارند و اجاره‌ای هم پرداخت نمی‌کنند.
 
اگر یک حساب سر انگشتی کنیم متوجه میشویم روزهای چهارشنبه حداقل 20 میلیون تومان درآمد وارد جیب شهرداری بیرجند می‌شود.
 
عباسی، مدیر عامل سازمان میادین میوه و تره بار شهرداری بیرجند، در گفتگو با خبرنگار خاورستان، در خصوص ساماندهی چهار شنبه بازار بیرجند و گلایه فروشندگان از گرفتن هزینه ها اظهار کرد: هزینه هایی که گرفته می‌شود صرف ساماندهی چهار شنبه بازار می‌شود.
 
مدیر عامل سازمان میادین میوه و تره بار شهرداری بیرجند بیان کرد: براساس مصوبات شورای ساماندهی امور شهری کارهایی در راستای ساماندهی چهارشنبه بازار بیرجند انجام شده است که شامل ایجاد سایبان برای 85 درصد فضای چهار شنبه بازار، اصلاح معابر چهار شنبه بازار، تابلو گذاری بلوکها،ساخت دو تا نماز خانه برای خواهران و برادران بوده است.
 
وی ادامه داد: یکسان سازی غرفه ها، ایجاد دیواره ضلع شمالی جنب کانال؛ جهت جلوگیری از خطر افتادن، ایجاد فضای سبز درحاشیه پیاده رو، نصب آب سرد کن، اجرای دو فاز روشنایی در سطح چهار شنبه بازار، نصب دوربین مدار بسته در کل چهار شنبه بازار، باز گشایی شش در ورودی؛ ضلع غربی دو تا در، ضلع جنوبی سه در و ضلع شرقی یک در، جهت سهولت رف و آمد مردم از دیگر کار های انجام شده است.
 
 عباسی بیان کرد: رنگ آمیزی یکنواخت کل غرفه ها به رنگ آبی، ساماندهی مکانی صنوف مختلف، ساماندهی مکان دهی براساس اولویت مکان جهت اخذ عوارض، نصب دو دستگاه خود پرداز؛ یکی وسط و دیگری در ضلع غربی چهار شنبه بازار، ایجاد کانکس عرضه مستقیم قارچ در وسط چهار شنبه بازار را نیز انجام داده ایم.
 
مدیر عامل سازمان میادین میوه و تره بار شهرداری بیرجند تاکید کرد: تاکنون بیش از 500 میلیون تومان برای ساماندهی چهارشنبه بازار هزینه شده است و اگرتا چند سال آینده هم هزینه و عوارض از فروشندگان گرفته شود؛هزینه ها جبران نمی‌شود.
 
عباسی تصریح کرد: هزینه هایی که از فروشندگان گرفته می‌شود؛ براساس اولویت مکانی، مساحت فضایی که در اختیار دارند، میزان باری که می‌آورند برای فروش و نوع وسیله نقلیه فروشنده ها از طرف کارشناسان شهرداری مشخص می‌شود و از فروشندگان گرفته می‌شود.
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۲۰۹۲
کلمات کليدی: چهارشنبه بازار ، بازار ، دریافت ، اجاره