به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری فارس؛ پرستار فردی از جان گذشته است که خود را فدای دیگران میکند او شبها و روزها را در کنار بیمار سپری میکند و با اخلاص از او پرستاری میکند.
پرستاری را ما از حضرت زینب(س) باید یاد بگیریم که در سرزمین کربلا پرستار یتیمان بود و به مجروحان نیز رسیدگی میکرد.
این شغل یکی از مشاغل سخت محسوب میشود که فرد باید شبها را در کنار بیمار بماند تا مشکلی برای او ایجاد نشود.
مقام معظم رهبری نیز در بیانات خود در رابطه با اهمیت پرستاری اظهار داشتند: «قشر پرستار، یک قشر بسیار اثرگذار و مهم است. نقش پرستار و همچنین قابله در نظام سلامت کشور یک نقش بسیار مهمى است، نقش بسیار عظیمى است. اگر پرستار دلسوز و مهربانى در کنار بیمار نباشد، گمان اینکه معالجه پزشک در آن بیمار تأثیرى نبخشد، بسیار زیاد است».
با توجه به سخنان مقام معظم رهبری اهمیت این شغل و حساس بودن آن برای ما مشخص میشود و ما باید توجه بیشتری به این قشر جامعه داشته باشیم.
پرستار با محبت و مهربانی در کنار بیمار میماند و به او آرامش میدهد تا دوره درمان فرد بیمار به سرعت پایان پیدا کند.
خراسان جنوبی که یکی از استانهای شرقی کشور بوده که با وجود جمعیت بالای خود کادر درمانی و پزشکی آن هنوز به طور کامل تامین نشده است؛ همچنین این استان براساس آمار سال گذشته دارای 11 بیمارستان فعال با 890 تخت مصوب و 950 تخت فعال بوده است.
به گفته معاونت درمانی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، در 25 بهمنماه سال گذشته دامنه فعالیت پرستاری و پرستاران در حیطه آموزش، پژوهش و درمان گسترش دارد.
محمد دهقانی تصریح کرد: در حیطه آموزش شش دانشکده پرستاری مامایی در سطح استان مشغول فعالیت هستند و هرساله حدود 300 پرستار در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و کادر پرستاری فارغالتحصیل میشوند.
وی یادآور شد: تعداد قابل توجهی نیرو در حیطه پرستاری جذب بیمارستانهای استان شدهاند که در سال گذشته 310 پرستار در طرح تحول سلامت جذب شدند.
معاونت درمانی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند خاطرنشان کرد: اقداماتی که در آینده پیش رو داریم چارت ستادی و چارت دانشگاه بوده و یکی از معضلات بیمارستانها نیز بحث کمک پرستاری است.
بر مبنای این گزارش، با توجه به این همه اهمیتی که شغل پرستاری دارد برخی از آنها از فعالیت خود رضایت ندارند که در ادامه به آن اشاره میکنیم.
یکی از پرستاران سربیشه امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در بیرجند اظهار داشت: مدتی است که بیمارستان سربیشه به سبب عدم توان مدیریت بیمارستان برای تأمین نیروی متخصص و پرستار به اجبار برای پرستاران خود بیش از حد مجاز و موظف، شیفت کاری تعریف میکند.
وی تصریح کرد: در این شرایط سخت کاری سؤالی از رئیس بیمارستان سربیشه و رئیس دانشگاه علوم پزشکی دارم که با وجود اینکه پرستاری جزء مشاغل سخت محاسبه میشود، آیا در این شغل سخت، اضافه کار اجباری و فرسوده کردن نیرو آن هم قاطبه خواهران خانهدار که در سنگر خانهسازی هم مشغولاند معنی دارد که در بیمارستان سربیشه به طور فشرده برای پرسنل شیفت تعریف کردهاند؟
این پرستار با ناراحتی ادامه میدهد: آیا وزارت بهداشت که مسؤولیت سلامت جامعه را به عهده دارد، مسؤول سلامت کاری پرسنل خود نیست؟
وی با بیان اینکه پرسنل زحمتکش پرستار بیمارستان سربیشه که به اجبار اضافه کاری برای آنها تعریف میشود، از اسفندماه سال گذشته معوقات اضافه کار خود را دریافت نکردهاند، خاطرنشان کرد: باید تأملی کرد که آیا تعریف اضافه کار اجباری برای مشاغل سخت و زیانآور با یکدیگر قابل جمع است؟!
انگار این پرستار دل پر از دردی داشت و همین امر خبرنگار ما را بر آن داشت تا سئوالات او را به گوش مسؤولان مربوطه برساند که طی مکاتباتی که در تاریخ 17 آذرماه جاری به شماره نامه 1395-2248-223 به بیمارستان سربیشه و 1395-2248-222 به دانشگاه علوم پزشکی بیرجند جوابیهای از این ادارات دریافت نکرده است.
با وجود اهمیتی که رهبر معظم رهبری و دولت با اجرای طرح تحول نظام سلامت برای توجه به سلامت مردم قائل بوده و توجهی که به نیروهای خدوم در این بخش میشود، جای بسی تأمل است که مسؤولان حاضر به پاسخگویی نیز نیستند.
هر چند پیگیری بیشتر خبرنگار ما حکایت از این دارد که به دنبال نامه
خبرگزاری فارس مدیریت بهداشت و درمان سربیشه تصمیم گرفته چند ماه اضافه کاری به پرسنل پرداخت کند.
--------------------------
گزارش از: زهرا محمدی