به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری خاورستان؛ سید ابولحسن میر جلیلی، مدیر کل مدیریت بحران استانداری استان خراسان جنوبی،
اظهار کرد: طی بخشنامه رسیده از وزارت کشور با همکاری دهیاران و شهردارها در صدد کاهش آسیب ها و بلایای طبیعی به استان هستیم.
میر جلیلی بیان کرد: خراسان جنوبی استان حادثه خیزی است و در حال حاضر 18 سال است که این استان با خشکسالی دست و پنجه نرم میکند.
مدیر کل مدیریت بحران استانداری استان خراسان جنوبی تصریح کرد: خشکسالی های پی درپی در استان باعث نابودی پوشش گیاهی در دشت ها و کوهستانهای استان شده است.
وی افزود: بدلیل کمبود بارندگی در استان و کاهش نفوذ پذیری آب باران در خاک؛ با کمترین بارندگی و گاها بارندگی رگباری در مدت زمان کوتاه، شاهد ایجاد روان آبها در معابر هستیم.
میر جلیلی بیان کرد: در حال حاضر مدت دو سال شده است که تیم هایی را در سطح استان برای بازدید و بررسی نقاط حادثه خیز ساماندهی کرده ایم.
مدیر کل مدیریت بحران خراسان جنوبی یادآور شد: تیم بررسی نقاط حادثه خیز با همکاری شهرداری، بنیاد مسکن،راه و شهر سازی و آب منطقه ایی تشکیل شده است.
وی ادامه داد: این تیم در شهریور ماه به نقاط حادثه خیز از جمله دهنه پل ها، سیل بند ها، کانال ها و ... اعزام شده و این نقاط را رصد و اگر مشکلی بوده برطرف کرده اند.
میر جلیلی تاکید کرد: طبق آمار مدیریت بحران کشوردر زمستان سال گذشته و بهار سال جاری علی رغم بارندگی های رگباری در استان خراسان جنوبی؛ در استان شاهد 38 درصد کاهش تلفات و خسارات در امور برق رسانی، آب، واحد های مسکونی و راهها بوده ایم.
مدیر کل مدیریت بحران خراسان جنوبی گفت: قبل ازدو سال اخیر و تشکیل تیم رصد نقاط حادثه خیزاستان؛ سالانه در استان شاهد جان باختن سه نفر بر اثر بلایای طبیعی بودیم.
وی ادامه داد: از ابتدای سال 94 تاکنون هیچ گونه مشکلی نداشته ایم.
میر جلیلی اظهار کرد: بخش نامه ای از وزارت کشور به ما ابلاغ شده است و ما این ابلاغیه را در اختیار دهیاران در روستاها و شهردار ها در شهرها قرارداه ایم که اطلاعیه های سازمان هواشناسی و ... را به مردم برسانند و قبل از بروز حادثه اطلاع رسانی کامل انجام شود.
مدیر کل مدیریت بحران استانداری استان خراسان جنوبی تصریح کرد: در بحث سرما با تجهیز راهداری توسط سازمان حمل و نقل جاده ای به رانندگان در جاده ها امداد رسانی میشود.
وی افزود: بعد از وقوع حادثه و اعلام خطر به نهادهای مربوطه از جمله اورژانس و هلال احمر؛ برای امدادرسانی و کمک به مجروحین درکمترین زمان تیم های اعزام میشوند.
میر جلیلی بیان کرد: با سرمازدگی اوایل آذر ماه سال جاری در بیشتر شهرستانهای استان، به باغ های انار و زعفران خسارتی بین 30تا 70 درصد وارد شده است.
مدیر کل مدیریت بحران خراسان جنوبی گفت: بیشترین این خسارت ها مربوط به شهرستان فردوس و باغ های انار مردم بوده که حدود 85 درصد میزان خسارت برآورد شده است.
وی افزود: تاکنون خسارت سرما زدگی در استان به 320 میلیارد تومان میرسد.
میر جلیلی با اشاره با آغاز فصل زمستان به هم استانی ها توصیه کرد: نسبت به پوشش مناسب کنتورهای آب در منازل و وسایل نقلیه خود اقدام کنند که با مشکلی مواجه نشوند.
مدیر کل مدیریت بحران خراسان جنوبی تاکید کرد: مردم هر اخطاریه ای که به آنها اعلام میشود را جدی بگیرند و موقع وقوع حادثه نهایت همکاری با نهادهای مربوطه داشته باشند.