با نزدیک شدن به فصل امتحانات یکی از دغدغههایی که برای اکثر خانواده پیش میآید فراهم کردن شرایط مناسب برای درس خواندن فرزندانشان است تا نتیجه امتحانات برایشان رضایت بخش باشد.
امتحانات دانش آموزان هر یک از خانوادهها را به اندازه های متفاوتی تحت تأثیر قرار میدهد و گاهی حتی به عنوان مهمترین سوژه خانواده در میآید.
خانوادهها بر اساس اینکه فرزندشان در چه پایه تحصیلی قرار دارد نظرات مختلفی در مورد اهمیت امتحانات و توجه به آن دارند اما در مجموع تمام خانواده ها تمایل دارند تا بهترین شرایط را برای دانش آموزان فراهم کنند تا بهترین نتیجه را بگیرند.
در ایام برگزاری امتحانات و حتی مدتی قبل از آن ، شور وهیجان، استرس و اضطراب خاصی جوانان و نوجوان را فرا می گیرد و همین موضوع گاهی موجب تغییراتی در تغذیه ، خواب و بهداشت آنها می شود و از طرف دیگر این سؤال برای آنها و خانوادهها یشان مطرح می شود که مناسب ترین شیوه تغذیه و بهترین نحوه برخورد با دانش آموزان چیست؟
زهرا توفیق پور کارشناس مشاوره اظهار کرد: یکی از نکات در ایام برگزاری امتحانات فراهم کردن شرایط محیطی مناسب برای دانش آموزان است.
وی با اشاره به اهمیت امنیت و آرامش در خانواده، گفت: در اتاقی که دانش آموزان مطالعه میکنند باید عواملی که باعث مزاحمت برای دانش آموزان میشود مانند تلفن ثابت، تلفن همراه و یا تلویزیون وجود نداشته باشد.
کارشناس مشاوره تصریح کرد: یکی از موضوعاتی که سبب عدم تمرکز دانش آموزان می شود فضای مجازی است که اغلب دانش آموزان در سن نوجوانی با آن درگیر هستند و یکی از مواردی است که سبب میشود تا دانش آموزان توجه لازم به درس را نداشته باشند که در این رابطه والدین باید توجه کافی به این موضوع را داشته باشند.
توفیق پور بیان کرد: دانش آموزان باید ناراحتی، انزجار و نفرت از امتحانات را از خود دور کنند و با توکل، آرامش و اعتماد به نفس به استقبال امتحانات بروند.
وی ادامه داد: در ایام امتحانات دانش آموزان باید بیشتر مراقب سلامتی خود باشند در معرض سرماخوردگی و یا مسموميتهای غذايی قرار نگیرند.
کارشناس مشاوره با اشاره به پرهیز از نوشیدن قهوه و چای پررنگ، گفت: دانش آموز در موقع خستگی نیاز به استراحت دارد و نباید با استفاده از محرکهایی مانند قهوه سعی در بیدار ماندن داشته باشد.
توفیق پور ادامه داد: بهترین زمان مطالعه در طول روز است و پیشنهاد میشود تا دانش آموزان شبها را راحت بخوابند و در طول روز درس بخوانند.
وی با بیان اینکه نرمشهای سبک برای شادابی در ایام امتحانات توصیه می شود، گفت: مصرف میوهها و سبزیهای تازه در ایام امتحانات نیز بسیار مفید است.
کارشناس مشاوره اضافه کرد: دانش آموزان می توانند آرامش روحی خود را با ياد خدا و انجام به موقع نمازها كامل تر کنند.
توفیق پور افزود: بازیهای رایانهای و استفاده از موبایل در این ایام بایستی به حداقل برسد چرا که میتواند تاثیر مخربی بر نتیجه امتحانات داشته باشد.
برهانی دانش آموز پایه نهم اظهار کرد: هر چه به امتحانات نزدیک تر میشوم خانواده توجه بیشتری به تحصیلم دارند و از زمان امتحانات می پرسند و تاکید بر درس خواندن می کنند.
وی با اشاره به اینکه اسم امتحان خودش باعث استرس می شود، گفت: به نظرم سختترین زمان برای دانش آموزان ایام امتحانات است چرا که از سمت خانواده و معلم تحت فشار قرار می گیریم.
این دانش آموز بیرجندی افزود: در این ایام باید از تفریحات خود جدا شویم و حتی برای تماشای تلویزیون نیز شرایط وجود دارد.
برهانی ادامه داد: اگر نمره هایمان خوب شد پایان امتحانات بسیار خوب است وگرنه شرایط بعدی پس از امتحانات ایجاد میشود.
حسن زاده یکی از والدین بیرجندی گفت: سعی می کنیم در ایام امتحانات شرایط خانه طوری باشد که فرزندم مشکلی برای درس خواندن نداشته باشد و حتی در تماشای تلویزیون و سعت خواب برنامه گذاشتهایم.
وی افزود: ما به عنوان والدین شرایط را برای فرزند فراهم میکنیم اما در نهایت خود او است که باید تلاش کند تا از فرصتی که در اختیارش است نهایت استفاده را داشته باشد و امتحانات خود را با سربلندی پشت سر بگذارد.
این مادر بیرجندی ادامه داد: من به عنوان مادر سعی می کنم تغذیه ای را برای فرزندم فراهم کنم تا باعث آرامش و همچنین تقویت حافظه او شود.
حسن زاده خاطرنشان کرد: موفقیت دانش آموز و نمرات خوب باعث سرافرازی والدین می شود.
یکی از معلمان بیرجندی اظهار کرد: ایام امتحانات برای معلمان و دانش آموزان بسیار مهم است.
وی با بیان اینکه سیستم آموزشی به گونهای است که اگر دانش آموزش درس نخواند معلم مقصر شناخته میشود، گفت: از خانوادهها انتظار میرود تا توجه بیشتری به این ایام و درس خواندن فرزندانشان داشته باشند.
این معلم اضافه کرد: یکی از معضلاتی که باعث تنبلی و بی توجهی دانش آموزان به درس شده است فضای مجازی است که باید توجه لازم به آن صورت گیرد چرا که از ابعاد مختلف به دانش آموزان لطمه میزند.
دانش آموزان در این ایام باید خود را محک بزنند و ببینند که نتیجه تلاش و زحمات آنها پس از طی کردن سه ماه تحصیل چه می شود.
پایان خوب امتحانات نیازمند رعایت نکاتی از سوی خانوادهها و البته تلاش و پشتکار دانش آموزان است تا با همکاری لازم محیطی ایجاد شود تا دانش آموزان بتوانند ایام امتحانات را به خوبی سپری کنند.