به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از گلشن طبس؛ محمدشفیع ملکزاده رئیس نظام صنفی کارهای کشاورزی کشور طی جلسهای در محل فرمانداری ویژه طبس که با حضور اعضای نظامهای صنفی کارهای کشاورزی شهرستانهای خراسان جنوبی برگزار شد، سخنانی را ایراد کرد که نشان از عمق فاجعه در بخش کشاورزی و دامپروری شهرستان طبس به واسطه خشکسالی دارد.
وی که پیش از این از مناطق عشایری شهرستان طبس نیز بازدید و در جلسات متعدد مرتبط شرکت کرده، به بیان اهمیت نظام صنفی کارهای کشاورزی پرداخت و از در حاشیه بودن این نظام صنفی تأثیرگذار ابراز تأثر کرد.
ملکزاده تصریح کرد: اعضای نظام صنفی باید با تکیه بر توانمندی خود و ظرفیتهای ایجاد شده در نظام صنفی، در راستای بهبود وضعیت کشاورزان تلاش کرده و با ایجاد یک تشکل ضابطهمند و قانونی، هیأتمدیره را از خود کشاورزان و دامداران انتخاب کنند تا بتوان مطالبات را به درستی پیگیری کرد.
وی با بیان اینکه بیشتر مطالبات کشاورزان در مجموعه جهاد کشاورزی قابل حل شدن نیست و نیاز به همکاری و تلاش دیگر ارگانها دارد، گفت: سیاستهای دولت و نگرش ویژه وزیر جهادکشاورزی یک فرصت است که میتوان ازآن به نحو مطلوب بهمنظور رفع مشکلات بهره برد.
رئیس نظام صنفی کارهای کشاورزی کشور اساسیترین مشکلات بخش کشاورزی را در مرحله فروش محصول دانست و افزود: کشاورز تا مرحله تولید حمایت میشود اما هنگام ورود به بازار و رسیدن به نتیجه دسترنجش رها شده و این گونه است که نه میتواند تأثیری در قیمتها داشته باشد و نه بازاری برای فروش.
وی خطاب به نمایندگان نظام صنفی کارهای کشاورزی کشور بیان داشت: باید قبل از هر چیز نظام صنفی و فواید آن را در کشور به همه معرفی کنیم؛ باید برای این کار فرهنگسازی شود تا کشاورز بداند پس از عضویت در این نظام باید حوصله و صبر داشته باشد تا بتوان برای او کاری کرد.
ملکزاده ادامه داد: نظامهای صنفی کارهای کشاورزی باید صدای رسای کشاورزان باشند و با قانونمند کردن مسائل وآسیبشناسی آنها، همصدا مشکلات را به مراجع بالاتر انتقال دهند تا بتوان با همدلی گامی مؤثرتر در رفع فاجعهای که در حال رخداد است برداشت.
او عدم اجرای قوانین حمایتی از کشاورزان را مسألهای مهم دانست که این مهم و انعکاس آن تا رفع مشکل هم برعهدهی نظام صنفی و کارکنان آن است.
رئیس نظام صنفی کارهای کشاورزی کشور، امنیت اقتصادی را به مراتب مهمتر از امنیت سیاسی دانست و تصریح کرد: زمانی که مردم برای تهیه خوراک و آب روزانهی خود مشکل داشته باشند، سخن از امنیت سیاسی جایی ندارد.
وی زیر بار نرفتن تأمین اجتماعی برای بیمه کردن کشاورزان به دلیل بدهی دولت به این سازمان را از جمله موانع پیشرفت کار کشاورزان و حمایت از آنها دانست و گفت: ما تمام راهکارهای پیشرو برای تأمین اعتبار رفع این مشکل را به دولت دادهایم و امیدواریم درکنار بقیهی موانع از قبیل بحران آب و سود بالای بانکهای خصوصی و قاچاق میوهها، این مشکل نیز حل شود و بتوانیم روزی لبخند را بر لب کشاورزان باهمت و غیرتمندمان داشته باشیم.
کلمات کليدی: خشکسالی ، طبس ،