به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از گلشن ؛ علیرضا محمدزاده، مدیر امور آب و فاضلاب شهر طبس اظهار داشت: از ابتدای سال زراعی جاری (ابتدای مهر 1395 تاکنون)، فقط 2.7 میلیمتر بارندگی در شهر طبس ثبت شده که در مقایسه با 10 میلیمتر بارندگی ثبت شده در مدت مشابه سال گذشته، 73 درصد کاهش دارد.
وی ادامه داد: بارندگی طبس طی سال زراعی جاری نسبت به بلندمدت 30 ساله نیز 83 درصد کاهش یافته است.
محمدزاده خاطرنشان کرد: آب مورد نیاز شهر طبس از طریق ۲۵ حلقه چاه تأمین و در شبکهای به طول ۳۰۰ کیلومتر در سطح شهر توزیع میشود که متأسفانه میزان آبدهی چاههای طبس نیز طی یک سال گذشته بیش از 10 درصد کاهش یافته است.
وی افزود: این در حالی است که تعداد اشتراکات آب شهر طبس طی یک سال گذشته به میزان 400 مشترک افزایش یافته و به 17400 مشترک رسیده است.
مدیر امور آب و فاضلاب شهر طبس یادآور شد: تابستان امسال به دلیل کاهش نزولات جوی و عدم آبگیری سدها، عملاً از سدها و تصفیهخانه طبس برای تأمین آب مورد نیاز شهر هیچ استفادهای نشد؛ علاوه بر این طی چند سال گذشته چاههای آهکی از منابع آبی طبس بود که آن هم از 2 سال قبل بهطور کامل خشک و از مدار خارج شد و با وجود اقدامات انجام شده، این چاهها احیا نشد؛ در واقع در حال حاضر منابع بزرگ تأمینکننده قبلی آب شهر هیچ نقشی در تأمین آب شهر ندارند و اکنون آب از منابع زیرزمینی تأمین میشود که آن نیز به دلیل خشکسالی کمآب شده و کفاف نیاز شهر را نمیدهد.
وی تصریح کرد: با تداوم شرایط موجود و روند فعلی بارندگی، قطعاً شهر طبس در تابستان سال آینده با کمبود و قطعی آب لولهکشی سطح شهر مواجه شده و کیفیت آب نیز کاهش مییابد.
محمدزاده گفت: مراتب به کارگروه آب فرمانداری اعلام و راهکارهای پیشنهادی از قبیل آبرسانی به طبس از آبرفتهای اطراف شهر، بهرهبرداری از 2 حلقه چاه جدید، اعمال مدیریت مصرف، پایش و بررسی اشتراکها برای جلوگیری از مصارف بیرویه و بیش از حد مجاز، آبرسانی از خارج از حوزه و... در دست پیگیری است.
شهر طبس بیشترین میزان مشترکان آب استان خراسان جنوبی پس از شهر بیرجند را دارد.
کلمات کليدی: طبس ، بارندگی ، مسئولان ، دریابی