به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خاورستان؛ نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت دو روز میهمان خراسان جنوبی بود تا از نزدیک در جریان مشکلات صنعت و معادن این استان قرار بگیرد که به صور اجمالی به این سفر در استان خراسان جنوبی اشاره می شود.
نهبندان جنوبی ترین شهرستان استان که تنها در منطقه شاهکوه آن 50 معدن سنگ گرانیت وجود دارد اولین مقصد وزیر بود.
*پاسخ سطحی وزیر به مشکلات معادن نهبندان
در این بازدید کارگران سه معدن از وجود آقای نعمت زاده بهره بردند و در برخی مواقع نیز مشکلات خود را مطرح کردند که البته با پاسخ سطحی جناب وزیر روبرو شدند.
وی در حاشیه بازدید با بیان اینکه استان خراسان جنوبی از لحاظ معادن بسیار غنی است و در بخش نهبندان انواع سنگ های گرانیت را داریم، گفت: به خاطر رکود بخش مسکن مقداری محدودیتهای صادرات و تولید افت کرده است اما امیدواریم مصارف مختلف را با کمک همه برای سنگ گرانیت در کشور مانند سنگ فرش پیاده روها و جداول خیابان ها فراهم کنیم.
نعمت زاده با اشاره به اینکه یکی از اهداف این سفر این است که بتوانیم فرآوری صنعتی را در خود منطقه استان به ویژه نهبندان توسعه دهیم، خاطر نشان کرد: با تولیت آستان قدس رضوی آیت الله رئیسی صحبت کردیم و ایشان نیز علاقه مند بودند و در این خصوص، گزارشی تقدیم کردیم که یک واحد سنگ بری و فرآوری سنگ با استانداردهای بین المللی برای صادرات به وجود آید.
پس از این بازدید وزیر صنعت و معدن و تجارت به دیدار با آیت الله عبادی نماینده ولی فقیه در استان رفت تا گزارشات خود را تقدیم ایشان کند.
*اعتبار برق رسانی به نهبندان تامین نشد
نعمت زاده با اشاره به اینکه این استان عقب ماندگی های تاریخی دارد که هر چه تلاش شود باز هم نیازمند تلاش است، ادامه داد: موضوع برق رسانی معادن نهبندان در زمان سفر رئیس جمهور به استان برآورد شد که به 40 میلیارد تومان اعتبار نیاز داشت اما تاکنون نتوانستیم این اعتبار را تامین کنیم.
در این دیدار نیز آیت الله عبادی با اشاره به اینکه توقع ما این است که پیامد این سفر خبر خوشی برای مردم استان باشد ضمن گلایه از بهره مندی دلالان در کنار زحمت معدن کاران و کشاورزان گفت: خبرها مبنی بر این است که در مناطق تجاری که صادرات انجام می شود دست مردم منطقه گرفته نمی شود و سودها متوجه افراد خاصی است که باید نظارت شود.
جلسه بررسی مسائل و مشکلات بخش صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی نقطه عطف تمامی جلسات بود که بازتاب گسترده ای نیز داشت که در اخبار ساعت 22 شبکه سه نیز به آن پرداخته شد.
*حقوق های نجومی مهم تر از مشکلات صنعت استان
نعمت زاده به جای اینکه به مشکلات موجود در صنعت و معدت و تجارت اشاره کند و راه حل هایی در این خصوص ارائه دهد به موضوعات دیگری از جمله حقوق های نجومی اشاره کرد و گفت: اگر کسی در کشور مبلغی بیشتر دریافت کرده بر اساس یک نظام بندی بوده است و بر خلاف قانون و مقررات خلافی نبوده اما هر روز از صبح تا شب دنبال خلافکاران هستیم آنها را بگیریم و پس بدهند کل کشور را به هم ریختیم و بحث و گفتگو می کنیم به خاطر این که مثلا میگوییم که دو میلیارد را پس دهند اما آیا کشور گیر دو میلیارد است که خود را درگیر این موضوعات کرده ایم و از مسائل اصلی باز می مانیم و به اینها نمی رسیم چون سرگرم مسائل پیش پا افتاده هستیم.
راه آهن و بازارچه های مرزی و مالیات موضوعات دیگری بود که نعمت زاده به آن اشاره کرد و یادآور شد: چهار بازارچه به تصویب دولت رسیده که یک مورد فعال است و در مورد بازارچه یزدان نیز با استانداری هرات صحبت شده که طرف مقابل آمادگی ندارد و در خصوص جاده آن طرف مرز ماهیرود نیز دولت بودجه ای گذاشته تا راه 70 کیلومتری درست شود.
بازدید از کارخانه چدن خوسف و همچنین کارخانه زغال سنگ طبس از دیگر برنامه های وزیر صنعت، معدن و تجارت بود.
نعمت زاده در نشست با مدیران زغال سنگ و طرح های زغالی شهرستان طبس، با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی یعنی انجام استحصال برای ایجاد ارزش افزوده، اینکه مواد به صورت خام صادر نشود ضروری است، اظهار کرد: در خصوص سنگ هم موارد را تذکر دادیم کسانی که از فروش سنگ خام منتفع می شدند علیه ما حرف هایی زدند و اینجا متوجه شدیم که کار درست انجام داده ایم.
خلاصه سفر دو روزه وزیر صنعت، معدن و تجارت به استان خراسان جنوبی همین بود و دیروز نیز رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت گزارشی از این سفر ارائه کرد که چندان نقطه عطفی در آن دیده نمی شد که بتوان این سفر را پر بازده عنوان کرد.
آنچه وزیر صنعت، معدن و تجارت در این سفر به آن پرداخت در چند قالب می توان بررسی کرد.
*وعده ای برای حل مشکلات بازارچه های استان
فعالیت بازارچه های مرزی یزدان، میل 73 و دوکوهانه نهبندان از بهمن ماه سال 1393 به صورت یک جانبه توسط دولت افغانستان متوقف شد که این امر نه تنها اقتصاد کشور و استان بلکه اقتصاد محلی این شهرستان ها را با چالش هایی مواجه کرد.
از آن زمان تاکنون مسئولان کشوری و خراسان جنوبی در زمینه حل مشکلات بازارچه های استان و بازگشایی مجدد آنها اقداماتی انجام دادند و در جلسات و نشست های مختلف بین مسئولان ایرانی و افغانستانی، بازگشایی این بازارچه ها جزو مطالبات جمهوری اسلامی مطرح شده بود.
در سفری که خردادماه امسال اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان به تهران داشت این امر جزو مطالبات جمهوری اسلامی بود که وی قول داد تا سه ماه آینده نسبت به بازگشایی بازارچه ها اقدام کند اما اکنون پس از 6 ماه هنوز که هنوز است اندر خم یک کوچه ایم.
در این خصوص همواره هر مسئول کشوری که به این خطه پا گذاشته فقط قول و وعده می دهد، و یکبار نیز نشده است که به صورت جدی وارد این مقوله شوند و اینبار نیز وزیر صنعت معدن و تجارت مانند دیگر مسئولان تنها آمد و وعده داد و رفت.
اینکه قرار است این موضوع تا کی ادامه داشته باشد معلوم نیست؛ چرا اوضاع کشور به گونه ای شده است که حتی مسئولان نمی توانند کشور افغانستان را که یک سال پس از روی کار آمدن آقای روحانی مرزهای خود را بسته است، قانع کنند تا دوباره این سه مرز را بازگشایی کند جای بحث و نظر است!
*هزینه 60 میلیونی تنها برای بالگرد وزیر
برای اینکه وزیر صنعت معدن تجارت بتواند به راحتی به شهرستان های خراسان جنوبی سفر کنند بالگردی تعبیه شد که رفت و آمد وزیر با این بالگرد تنها 60 میلیون تومان هزینه داشت.
*مهر تایید وزیر صنعت معدن تجارت بر رکود بر خلاف گفته های رئیس دولت
دومین مقوله ای که می توان به آن اشاره کرد این است که در این سفر آقای وزیر خود به وجود رکود مهر تأییدی می زند که این موضوع نیز مدت هاست که مطرح است اما دریغ از یک اقدام ویژه! چگونه می شود که وقتی مردم از خودروهای بی کیفیت داخلی سر باز می زنند و کمپینی را راه اندازی می کنند که البته جناب وزیر این افراد را ضد انقلاب دانست، مسئولان سریع دست به کار می شوند و وام های 25 میلیونی تقدیم می کنند اما برای خروج از رکود هیچ اقدامی انجام نمی دهند؟
البته هنوز یادمان نرفته است که آقای روحانی در اردیبهشت ماه سال 94 گفت که از رکود عبور کرده ایم اما مدت ها است که می گویند در رکود هستیم و مسئولان اکنون یکی پس از دیگری بر این گفته مهر تأیید می زنند که آخرین آن ها وزیر صنعت معدن و تجارت بود.
در بازدیدی که از سه معدن گرانیت شهرستان نهبندان داشتیم به وضوح عنوان می شد که به دلیل رکود امکان فعالیت وجود ندارد و قطعا جناب وزیر نیز از این موضوعات آگاهی دارند اما تنها راه حلی که برای حل رکود معادن پیشنهاد دادند سنگ فرش پیاده روها و جداول خیابان ها بود و بس!
ای کاش جناب وزیر دستورالعمل ضرب العجلی همانند دستوری که برای خودروسازان دادند برای معدن کاران خراسان جنوبی نیز می دادند شاید توفیقی در این امر حاصل می شد.
سومین مقوله ای که باید به آن اشاره کرد این است که جناب وزیر در گفته های خود و در حضور آیت الله عبادی عنوان کردند که اعتبار 40 میلیاردی برق رسانی معادن نهبندان در زمان سفر رئیس جمهور به خراسان جنوبی داده شده اما هنوز محقق نگشته است؛ در این رابطه نیز باید گفت نه تنها این مورد بلکه موارد دیگری نیز بر همین منوال گذشته است و خراسان جنوبی آنچنان که باید در اعتبارات ملی و آنچه حقش بوده است محروم بوده و مثل اینکه تا پایان دولت نیز باید همچنان محروم باشد.
اینکه چرا رئیس جمهور بر قولی که در این رابطه داده است آن هم پس از دو سال هنوز هیچگونه اعتباری تزریق نکرده است بحثی جدا است اما چرا تنها برای خراسان جنوبی اعتبارات تزریق نمی شود نیز جای سوال دارد؛ انگار خراسان جنوبی تنها آنچه محقق می شود نام وعده است نه خود وعده.
اما آنچه بیشتر از همه ی این موضوعات بازتاب داده شد، بحثی خارج از معادن و مشکلات آن بود که آقای وزیر به آن پرداخت و آن موضوع حقوق های نجومی بود.
وی ضمن اینکه این رقم های نجومی را قانونی می داند ادامه داده است که آیا کشور لنگ همین 2 میلیارد تومان است؟
مثل اینکه جناب وزیر همانند دکتر نوبخت این افراد را ذخیره نظام می دانند پس لطفا از همین ذخیره های نظام سوال کنند که چند ساعت در روز کار می کنند که مستحق چنان حقوقی هستند؟
آیا زحمتی که این افراد می کشند به انداره معدن کارانی که در زیر گرد و خاک و زیر آفتاب سوران از صبح تا شب تلاش می کند بیشتر است؟
فقط نمی دانیم چرا جناب وزیر سخنان مقام معظم رهبری را گوش نمی دهند که در این باره چه فرموده اند مثل اینکه باید هر روز شاهد بیشتر شدن طرفداران حقوق های نجومی باشیم در حالی که مردم پیگیر برگرداندن و روشن شدن این موضوع هستند.
سفر وزیر صنعت و معدن تنها در آمدن و رفتن خلاصه شد و هیچ نقطه عطفی در آن دیده نمی شود جز طرفداری از نجومی بگیران؛ که متاسفانه این روزها که چند ماهی از عمر دولت باقی نمانده است مسئولان تنها برای تبلیغات پا به استان ها می گذارند تا به اهداف خود برسند و نمونه ای دیگر بر این، سخنان استاندار از آمدن وزیر ارتباطات، معاون اول رئیس جمهور، وزیر راه و کشور خبر داد و گفت: به زودی شاهد حضور این چهار شخصیت در استان خواهیم بود.
حال از آمدن چهار شخصیت دولتی آن هم در چند ماه مانده به انتخابات بوی انتخابات و تبلیغات می دهد چراکه به گفته خود دولتی ها این دولت بودجه ندارد و آمدن وزرا با دستانی خالی نشان دهنده این است که مسئولان تنها به خاطر اهداف خودشان به این مردم محروم توجه کرده اند.