به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری دانشجو پرس؛
استاد حوزه و دانشگاه حجت الاسلام والمسلمین محمد جواد سلیمانی امیری در جمع دانشجویان دانشگاه فرهنگیان بیان کرد: 9 دی انقلابی بود از طرف ملت ایران بر علیه کسانی که انتخابات را بهانه ای برای براندازی نظام قرار دادند.
محمد جواد سلیمانی امیری با اشاره به پیام های 9 دی، گفت: یکی از پیام های ظاهری نهم ی ماه 88 ابطال دیدگاه تقلب و پیام عمیق آن اعلان وفاداری ملت به نظام اسلامی و پیام عمیق تر آن اعلان حمایت ملت از ولایت و بیزاری از فتنه گران است.
وی با بیان اینکه جمهوریت جزو ذات انقلاب اسلامی است، تصریح کرد: نظام ما در مقابل دموکراسی لیبرالیسم غرب و در مقابل کمونیسم شرق، در دنیای معاصر مردم سالاری دینی را در جامعه بشری مطرح کرد، که امام روی مردم سالاری دینی تحت عنوان جمهوری اسلامی تکیه کرد.
استاد حوزه و دانشگاه گفت: مشکل اصلی نظام های طاغوتی با پیامبران، اهل بیت و ولایت فقیه اینست که پیامبران ، اهل بیت و ولایت فقیه حاضرند همه ی هستی خود را فدا کنند تا در دنیا و آخرت انسان ها را به سعادت برسانند.اما نظام طاغوت همه ی هستی خود را فدا کنند تا آخرت را نابود کنند و در دنیا هم انسانها را به بردگی بگیرند.
سلیمانی گفت: دنیای مدرن در دانشگاهها با فریبکاری نظام اهل بیت و ولایت فقیه را یک نظام استبدادی معرفی می کند و در مقابل نظام لیبرال دموکراسی غرب را طوری جلوه می دهد که برای انسان هویت، شرف قائل است و به رای انسانها اهمیت می دهد.
وی تصریح کرد: از دیگر ماهیت های فتنه 88 این بود که در دل بخشی از مردم تردید ایجاد شد و راه را گم کردند ، اختلاف و آشوب در کشور پدید آمد، افراد ضد انقلاب برای براندازی انقلاب فعال شدند، دشمنان یعنی آمریکا و انگلیس امیدوار شدند و تحریم ها را بیشتر کردند.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه فتنه زمینه های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی داشت، اذعان کرد: در زمینه ی سیاسی عده ای از رجال سیاسی توقع داشتند و می خواستند در رأس قرار بگیرند ولی ملت به آن ها رأی نمی دادند و همچنین در زمینه های اجتماعی یکسری نارضایتی هایی ایجاد شده بود که این نارضایتی ها بخشی از درون و بخشی از بیرون بود.
وی ادامه داد: اکنون وضعیت فرهنگی جامعه ما به گونه ای است که شاید هر چند وقت فتنه ای مانند فتنه88 در دل جامعه جوانه بزند، لذا باید به این مسئله بسیار توجه کرد.
سلیمانی با بیان تعریف فرهنگ گفت: فرهنگ به مجموعه باورها، سنت های حاکم بر یک جامعه، ذهنیت ها، اندیشه ها و ... می گویند و وقتی که می گوییم فرهنگ دینی یعنی فرهنگی که در آن باورها، اعتقادات،ارزش ها و آداب و رسوم جامعه با احکام اسلام تنظیم شده است.
وی با اشاره به این جمله مقام معظم رهبری که می فرمایند:«فرهنگ جهت دهنده ذهنیت های انسان و عامل اصلی و تعیین کننده رفتارهای فردی و اجتماعی است » تصریح کرد: اگر فرهنگ خود را صحیح انتخاب کرده باشید آن زمان است که در رفتار مقاومت می کنید مثلا اگردر ذهنیت شما این باشد که حجاب امر مثبتی است این فکر، رفتار شما را جهت می دهد و باعث می شود که با عزت حجاب خود را حفظ کنید.
استاد حوزه و دانشگاه در بیان نسبت فرهنگ با سیاست و مدنیت، اذعان کرد: سیاست نهاد تأمین کننده عدالت، امنیت و نظم در جامعه است و وقتی که یک نظام سیاسی می خواهد در جامعه ای برپا شود اول رهبران آن نظام فرهنگی که نظام آنان را تأیید می کند را در جامعه گسترش می دهند. فرهنگ ریشه ای است که از این ریشه حکومت جوانه می زند.
وی در بیان نسبت فرهنگ با مدنیت گفت: وقتی یک حکومتی برپا شد بر اساس آن حکومت مدنیت درست می شود یعنی پیشرفت های اقتصادی ، رفاهی، صنعتی و مادی یک جامعه شکل می گیرد.
سلیمانی در تعریف تهاجم فرهنگی گفت: تهاجم فرهنگی غیر از تبادل، تعامل و انتقال فرهنگی است و تهاجم فرهنگی درصدد است تا بدون منطق و استدلال فرهنگ دین توحیدی را در جوامع دیندار تغییر دهد و این یک نوع شبیخون فرهنگی است.
وی در ادامه عناصر مبنایی تهاجم فرهنگی که بعد از انقلاب در جامعه پیدا شده است را ترویج معرفت شناسی نسبی انگارانه و شکاکانه، بلورالیسم دینی، اومانیسم، علم گرایی، اصالت مدرنیته، سکولاریسم و لیبرالیسم نام برد.
سلیمانی با بیان اینکه اکنون عصر، عصر نزاع فرهنگی است گفت: انقلاب ما سه مرحله را پشت سر گذاشت مرحله اول عصر انقلاب و براندازی نظام طاغوت بود، مرحله دوم عصر جنگ و تثبیت نظام بود که این دو مرحله زمان حضرت امام (ره) رخ داد.
وی ادامه داد: مرحله سوم عصر نزاع برای استقرار فرهنگ دینی و برپایی دولت، جامعه و تمدن اسلامی است که ما در این عصر قرار داریم و لذا مقام معظم رهبری می فرمایند«امروز تهاجم فرهنگی عظیمی علیه، اسلام است که مستقیم به انقلاب ارتباط ندارد و وسیع تر از انقلاب است بر علیه اسلام است یک تهاجم فرهنگی،سیاسی و اجتماعی با ابعاد گسترده علیه اسلام حتی اسلامی که در میان مردم الجزایر است» و همچنین فرمودند:«مسئله فرهنگ را به معنای واقعی کلمه یک جنگ به حساب بیاورید البته این حرف ها شاید برای آقایان تکرار باشد اما من تأکید می کنم علت هم این است که در طول این سال ها هر چه در این زمینه گفته شده درست حل نشده است»
استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به فرصت های پیش روی نظام بیان کرد: ما فرصت های زیادی در دست داریم از جمله وجود رهبری بیدار و توانمند ، ملتی هوشیار و مؤمن و همراه با امام و رهبری و همچنین جمعیت جوان انقلابی مؤمن و پرانرژی که امروزه جریان هایی در کشور وجود دارد که این جمعیت را نادیده می گیرند در حالی که رهبری همیشه در مورد این جمعیت جوان تذکر می دهد.
وی ادامه داد: از دیگر فرصت های ما وجود صاحب نظران مکتبی و انقلابی در عرصه فرهنگ است که می توانند دست جوانان را بگیرند ، اقبال به دین در کشورهای عربی داریم و این زمینه اتحاد کشورهای اسلامی را فراهم کرده است، رشد گرایش به اسلام در جهان زیاد شده و این امتیازی برای ما است، اقبال به گفتمان امام خمینی در دنیا است .
سلیمانی لغزش نخبگان را یک تهدید نام برد و گفت: از دیگر تهدید های ظهور نفاق نو می باشد اینگونه که جریان هایی پیدا شدند که می گویند ما اسلام، اهل بیت، امام، و اصل ولایت فقیه را قبول داریم اما شخص ولایت فقیه را قبول نداریم. در حالی که این افراد اصلاً ولایت فقیه را قبول ندارند.
وی ادامه داد: بدمعنا کردن معارف انقلاب اسلامی ، تئوری پردازی های ناروا و عدم درک شرایط زمانه از دیگر تهدیدهای جامعه اسلامی است.
استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه راهبرد فرهنگی دشمن تضعیف ایمان مردم است، گفت: از جمله راهکارهای فرهنگی دشمنان تقدم اقتصاد بر فرهنگ است، ترویج برهنگی اخلاقی و فرهنگی است، ترویج اسلام هراسی و انکار امر قدسی و زمینی کردن ولایت فقیه است.
وی از جمله ابزارهای فرهنگی دشمنان را تأسیس فرقه های انحرافی و گروههای مذهبی غیر متداول با هدف دنیوی و سکولار کردن دین، تأسیس مکاتب بشری ، بدل سازی فرهنگی، گسترش فساد اخلاقی و فرهنگی دانست.
سلیمانی در پایان تصریح کرد: وظیفه ما در این زمینه داشتن بصیرت فرهنگی است، پرهیز از رقابت های سیاسی ناروا و پرهیز از نزاع های دنیوی است همچنین بیان معارف اصیل دین به جای مدیحه سرایی و منبرهای احساسی است، دیگر تشکیل حلقه های مطالعاتی در 3محور معارفی، بصیرتی و اخلاقی است، شناسایی جریان ها و فرق منحرف و خنثی سازی فعالیت آنان ، کنترل و مدیریت مراکز مذهبی مانند مساجد ،رصد کردن مواضع مقام معظم رهبری و اطاعت از ایشان، شناخت و صبر و استقامت بر مواضع حق، اسلامی سازی علوم انسانی، خلق مفاهیم و تئوری های فرهنگی مبتنی بر دین ، درک ربط بین ایده با عمل و ... از جمله رسالتهای فرهنگی ما در این دوره است.
کلمات کليدی: کشور ، تهدید ، حوزه ، نخبگان ، سلیمانی ، دانشگاه فرهنگیان ، فرهنگیان