به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری فارس؛ با توجه به شرایط اقتصادی کشور در حال حاضر واحدهای صنعتی و تولیدی با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم میکنند.
نقدینگی، گیرهای مالیاتی و دارایی، مشکلات بیمهای، نبود بازار فروش برای محصولات، در اختیار نبودن تسهیلات مناسب با سود کم برای تولیدکنندگان از مهمترین مشکلات واحدهای صنعتی و تولیدی کشور است.
هر چند در حال حاضر دولت با برگزاری کارگروههای تسهیل و رفع موانع تولید در صدد کمک به واحدهای مشکلدار شده ولی به نظر میرسد مشکلات این واحدها نیاز به توجه جدیتری دارد.
خراسان جنوبی نیز از وجود این مشکلات در واحدهای صنعتی و تولیدی خود مستثنی از دیگر واحدهای تولیدی کشور نیست هر چند که دوری از مرکز کشور، محرومیت، نبود امکانات و زیرساختها و همچنین خشکسالیهای چندین ساله بر این مشکلات دامن میزند.
از ابتدای دولت یازدهم مسؤولان استانی و کشوری بسیار از شهرک صنعتی بیرجند بازدید کرده و در جریان مشکلات پیشروی تولیدکنندگان قرار گرفتهاند ولی این سؤوال مطرح میشود که آیا تاکنون فعالان عرصه تولید استان از عملکرد مسؤولان راضی بودهاند؟
شاید عدم فعالیت و تعطیلی برخی از واحدهای صنعتی و همچنین تولید کمتر از ظرفیت واحدها گوشهای از پاسخ به این سؤوال باشد هر چند خود مسؤولان اذعان دارند که تاکنون اقدامات خوبی در این عرصه انجام شده است.
بیکاری مهمترین بازخورد تعطیلی و نیمه فعال بودن واحدهای تولیدی و صنعتی است که اگر مورد توجه قرار نگیرد خود مشکلات بیشتری را در پی دارد.
عدم حمایت از محصولات داخلی از جمله مشکلاتی است که توسط فعالان عرصه تولید استان مطرح میشود و با توجه به اینکه مقام معظم رهبری به یکی از موضوعاتی که برای تحقق اقتصاد مقاومتی تأکید دارند موضوع حمایت از تولیدات داخلی است باید گفت نیاز بوده تا این امر توجه بیشتری صورت گیرد.
معاون امور اقتصادی و توسعه انسانی استانداری خراسان جنوبی به همراه مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان، مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان و جمعی دیگر از مسؤولان استانی از برخی از واحدهای فعال در شهرک صنعتی بیرجند بازدید کردند.
شرکت در نمای شرق تولیدکننده انواع صنایع ام دی اف، شرکت ساعی صنعت، شرکت تعاونی الیاتیس افرا، شرکت شانههای آفتاب باقران و شرکت چاپ و نشر امروز از جمله واحدهایی بود که امروز مورد بازدید مسؤولان استانی قرار گرفت.
محسن پویان یکی از فعالان در حوزه گیاهان دارویی در پی این بازدید اظهار داشت: خراسان جنوبی با داشتن داروهای گیاهی فراوان توانسته است در عرصه فرآوری این داروها فعالیت کند.
وی با بیان اینکه متأسفانه دروازه های استان برای ورود اسانسهای مختلف گیاهان دارویی که بدون کیفیت هستند باز است، افزود: این امر سبب شده تمام کارخانههای فرآوری داروهای گیاهی در استان فلج شده و در حالت ورشکستگی قرار گیرند.
پژوهشگر و فعال حوزه گیاهان دارویی در خراسان جنوبی با اشاره به لزوم حمایت دولت برای جلوگیری از تعطیلی واحدهای صنعتی و تولیدی گفت: متأسفانه با ورود تولیدات دیگر استانها با قمیت نازلتر و با نداشتن کیفیت تولیدات فراری شده گیاهان دارویی در استان بازاری ندارد.
معاون امور اقتصادی و توسعه منابع انسانی استانداری خراسان جنوبی نیز در ادامه این بازدید در جمع خبرنگاران حاضر شد و اظهار داشت: از آغاز به کار دولت تدبیر و امید در حوزه رفع موانع تولید اتفاقات خوبی افتاده و این موضوع یکی از برنامههای کاری دولت بوده است.
بیبی عصمت سرفرازی با بیان اینکه دولتمردان در تلاش هستند تا فضایی برای حمایت از تولید ایجاد شود، تصریح کرد: اعتقاد داریم که اگر بخواهیم تغییری در حوزه تولید ایجاد شود باید این فضا شکل گیرد.
وی یادآور شد: تمام مشکلاتی که در پی این بازدیدها توسط تولیدکنندگان مطرح میشود قرار است در نشستهای جداگانه مورد پیگیری و بررسی قرار گیرد.
معاون امور اقتصادی و توسعه منابع انسانی استانداری خراسان جنوبی با بیان اینکه برخی از مشکلات واحدهای تولیدی در استان به موانع قانونی بر میگردد که باید راه و روش مربوطه برای رفع این مشکلات در خارج از استان در نظر گرفته شود، افزود: برخی از مشکلات این واحدها ناشی از عدم همراهی دستگاههای اجرایی میشود.
سرفرازی به دستاوردهای دولت بعد از برجام اشاره کرد و گفت: رفع تحریمها بعد از برجام در تقویت واحدهای تولیدی تاثیرگذار بوده است.
وی با بیان اینکه مشکلاتی که فراروی صنایع بوده یک شبه به وجود نیامده است، اضافه کرد: برخی از سیاستهای اشتباه و غلط هشت ساله دولت نهم و دهم منجر به این مشکلات شده و دولت یازدهم با تمام این مشکلات که در حوزه اقتصادی وجود داشت سکانداری دولت را برعهده گرفته است.
معاون امور اقتصادی و توسعه منابع انسانی استانداری خراسان جنوبی ادامه داد: ادعا نداریم که بتوانیم تمام مشکلات و مسائل پیشروی واحدهای صنعتی را حل کنیم زیرا مشکلات بسیار زیاد بوده و غیرواقع بینانه است که واحدهای تولیدی فعال را مطرح و از واحدهای مشکلدار غفلت کنیم.
سرفرازی افزود: وقتی دولت مشکلات و مسائل واحدهای صنعتی و تولیدی را در کارگروههای تسهیل و رفع موانع تولید بررسی میکند تا راه حلی برای این مسائل پیدا شود نشان از نگاه واقعبینانه دولت به این موضوع است.
وی تصریح کرد: معتقد هستیم که تنها نباید به بیان مشکلات بپردازیم بلکه باید به اتفاقات خوبی که در دولت افتاده از جمله رفع تحریمها که بارقه امیدی برای تولیدکنندگان شده توجه شود.
معاون امور اقتصادی و توسعه منابع انسانی استانداری خراسان جنوبی با بیان اینکه بخشی از مسائل و مشکلات منحصر به خراسان جنوبی نبوده و شاید ریشه در برنامهریزیهای نادرست که از گذشته بوده باشد، اضافه کرد: پارهای از مشکلات به شرایط استان نسبت به فراهم نبودن بازار فروش برمیگردد و بخشی به دلیل عدم هماهنگی بین دستگاههای اجرایی بوده که ممکن است در همه جا وجود داشته باشد.
سرفرازی ادامه داد: با توجه به این مشکلات استانداری خراسان جنوبی با نشستهایی که در حوزه تولید برگزار میشود بتواند تا پایان سال اتفاقات خوبی را در این حوزه رقم بزند.
وی با اشاره به اینکه برخی از مشکلات مربوط به قانون بوده که با سلیقه مسؤولان استانی قابل حل نیست، خاطرنشان کرد: فضای تعامل و همراهی برای مشکلات واحدهای صنعتی که ناشی از عدم هماهنگی بین دستگاههای اجرایی بوده فراهم شده است.
::::::::::::::::::::::::::::
گزارش از سمیه محمدی