به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری فارس؛ محمد سنجری در کمیته راهبردی ایمنی خراسان جنوبی، با بیان اینکه مبحث الزام رعایت و تأیید صلاحیت ایمنی در سال 899 تصویب شده است، اظهار داشت: این مبحث با توجه به صیانت از نیروی کار شاغل صورت گرفته است.
وی تعداد کارگاههای مشمول بیمه در سطح استان را 12 هزار و 246 کارگاه اعلام کرد و بیان داشت: همچنین تعداد مشمولان قانون کار 68 هزار و 427 نفر است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی اضافه کرد: تعداد 15 هزار کارگاه فعال با احتساب 85 هزار نفر مشمول قانون کار هستند.
سنجری تعداد بازرسان کار در استان را 9 نفر اعلام کرد و افزود: قیمت تمام شده و زمان بازرسی در سطح استان بالا است در صورتی که در کلان شهرها یک بازرس میتواند در طول روز 20 مورد بازرسی از کارگاهها را انجام دهد که این امر در استان به دلیل پراکندگی و مسافت زیاد محقق نمیشود.
وی متذکر شد: اگر بخواهیم در زمینه صیانت از نیروی کار فقط به دستگاه مربوطه اکتفا کنیم کار سختی است و یک دستگاه نمیتواند به تنهایی از عهده این کار برآید لذا باید از ظرفیت تمام دستگاهها در این زمینه استفاده شود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی با بیان اینکه در 9 ماهه امسال، 3 هزار و 850 مورد بازرسی در سطح استان انجام شده است، افزود: از این تعداد 985 مورد بازرسیهای موردی و 2 هزار و 865 مورد بازرسیهای اداری بوده است.
سنجری حوادث اتفاق افتاده در 9 ماهه امسال و سال گذشته را مورد ارزیابی قرار داد و بیان کرد: سال گذشته 53 حادثه و امسال 35 حادثه در سطح استان به وقوع پیوسته است که این امر کاهش 34 درصدی حوادث در استان را نشان میدهد.
وی با اشاره به اینکه در زمینه تعیین صلاحیت ایمنی افراد باید صلاحیت ایمنی را داشته باشند، ادامه داد: فردی که میخواهد مسؤولیت صیانت را بر عهده بگیرد باید به ریسک کار و محیط آشنا باشد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی از کاهش 71 درصدی حوادث فوتی در استان خبر داد و گفت: در 9 ماهه سال گذشته 7 نفر و امسال 2 نفر جان خود را بر اثر حوادث ناشی از کار در استان از دست دادند.
سنجری تأکید کرد: کارفرمایان و کارگاهها باید در بحث پیشگیری از حوادث ناشی از کار اقدام کنند.
وی با اشاره به اینکه 100 درصد حوادث بخش ساختمان مربوط به مردان است، یادآور شد: 91 درصد حادثه دیدگان حوادث ناشی از کار متأهل هستند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه 66 درصد حادثهدیدگان در رنج سنی 20 تا 40 سال هستند، تصریح کرد: همچنین 74 درصد حادثهدیدگان در سطح تحصیلات بیسواد و سیکل هستند که این مهم معضلی اساسی است.
سنجری ادامه داد: 80 درصد حوادث ناشی از کار منجر به جراحت و شکستگی و تنها 5 درصد حوادث منجر به فوت شده است.
وی بیان داشت: حوادث کار در سه بخش عمده فعالیتهای اقتصادی استان شامل 54 درصد در بخش ساختمان، 11 درصد در بخش معدن و 17 درصد در بخش صنعت به وقوع پیوسته است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی علل وقوع حوادث را اعمال ناایمن حادثهدیدگان، وجود شرایط ناایمن کار و عدم رعایت اصول ایمنی از ناحیه کارفرما اعلام کرد.
سنجری خاطرنشان کرد: مهمترین مشکلی که در کارگاههای ساختمانی وجود دارد تکالیفی بوده که برای کارفرمایان مشخص شده است، متأسفانه کارفرمایان به جای اینکه به تکالیف توجه کنند به بیمههای مسؤولیت مراجعه میکنند و به ابزار کار توجهی صورت نمیگیرد.
وی با اشاره به اینکه در کارگاهها شعار «اول ایمنی بعد کار» در حد شعار باقی مانده است، تبیین کرد: هیچ اثری از ایمنی در کارگاهها وجود ندارد.