دوشنبه ۱۳ دی ۱۳۹۵ ساعت ۱۹:۰۱
دیدار نخبگان و دانشجویان بسیجی مدالآور دانشگاه شریف با رهبر انقلاب
مسئولین موظف به حمایت مضاعف از جوانان مؤمن و انقلابی هستند
رهبر انقلاب اسلامی گفتند: من جوانهای مؤمن و انقلابی را بسیار دوست دارم و از آنها، در هر کجا باشند پشتیبانی میکنم و وظیفهی رؤسا و مسئولین دانشگاهها و وزرای مربوطه، حمایت مضاعف از جوانان مؤمن و انقلابی در دانشگاهها است.
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (دوشنبه) با جمعی از نخبگان و مدالآوران علمی دانشگاه صنعتی شریف دیدار کردند و در این دیدار، مدالهای کسبشده از سوی نخبگان در مسابقات و المپیادهای کشوری و جهانی به رهبر معظم انقلاب اسلامی اهدا شد.
رهبر انقلاب اسلامی، دیدار با جمعی از نخبگان جوان علمی کشور را، باز شدن پنجرهای به سوی یک باغ دلگشا و ورود هوای تازه، و فروزانتر شدن امیدها به تحقق اهداف والای نظام و کشور، توصیف کردند و گفتند: من شکرگزار خداوند متعال به سبب وجود جوانهای خوب، صالح و نخبهی کشور هستم و این جوانان نیز باید شکرگزار نعمت نخبگی و ظرفیتها و استعدادهای بالای خود باشند.
حضرت آیتالله خامنهای مطالب مطرحشده از جانب نخبگان علمی را مطالبی پخته، صحیح، دقیق و منطبق با آرمانها خواندند و تأکید کردند: هستههای نخبگی که همچون گلخانههایی در سراسر کشور پراکنده هستند، قطعاً آیندهی کشور را سرشار از عطر علم و تجربه و استعداد و تدین و انقلابیگری خواهند کرد.
ایشان با اشاره به فراگیر شدن گفتمان تولید علم در کشور و پدیدار شدن نتایج عملی آن، افزودند: تلاش و حرکت علمی در کشور بههیچوجه نباید کُند یا متوقف شود بلکه باید با شتاب بیشتری ادامه یابد.
رهبر انقلاب اسلامی مدالهای نخبگان علمی را بسیار باارزش و نماد استعداد درونی و هویت والای این جوانان دانستند و خاطرنشان کردند: ارزش معنوی این مدالها بسیار بالاتر از ارزش مادی آن است و به همین دلیل من مدالهای اهدایی جوانان نخبه را با کمال میل و با افتخار میپذیرم اما بعد به خود آنان باز خواهم گرداند.
حضرت آیتالله خامنهای، موضوعِ تعهد دینی و انقلابی را در کنار تلاش علمی، بسیار مهم ارزیابی و تأکید کردند: پیشرفت علمی، بهتنهایی، یک ملت و کشور را سعادتمند نخواهد کرد بلکه همراه شدن حرکت علمی با آرمانهای والای معنوی و انقلابی، زمینهساز به سامان رسیدن مسائل کشور و الگو شدن آن برای منطقه و دنیای اسلام و جهان خواهد بود.
ایشان دلیل شکافها، کمبودها و سستیهای کنونی بنیان تمدن غرب را با وجود پیشرفتهای فراوان مادی آن، نبود معنویت و آرمانهای الهی دانستند و گفتند: انحرافهای گوناگون فکری، عملی و اخلاقی، متلاشی شدن بنیان خانواده، خشونت روزافزون، فساد اخلاقی و خودکشیها در جوامع غربی بهویژه آمریکا، ناشی از همین موضوع است؛ برخی از متفکرین و اندیشمندان آمریکایی صراحتاً به این شکافها و آسیبها و نبود اخلاق، اذعان میکنند.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به خشونتهای روزافزون در جامعهی آمریکا و کشتار بهوسیلهی سلاح، افزودند: آدمکشی و رواج اسلحه در آمریکا به یک مشکل جدی تبدیل شده است که علاج آن، توقف استفاده از سلاح در میان مردم است اما بهدلیل سلطهی مافیای کمپانیهای اسلحهسازی در آمریکا، هیأت حاکمهی این کشور جرئت غیرقانونی کردن استفاده از سلاح را ندارد.
حضرت آیتالله خامنهای، «اهتمام جدی به آرمانهای دینی و الهی و تعهد انقلابی» را لازمهی پیشرفت واقعی کشور دانستند و تأکید کردند: این موضوع باید در همهی عرصههای کشور اعم از اقتصاد، سیاست، کار علمی، ادارهی کشور و گزینش مدیران مورد توجه ویژه قرار گیرد.
ایشان سومین عامل برای پیشرفت کشور را، «ثبات و ایستادگی در راه دین و انقلاب» برشمردند و گفتند: انجام کارهای بزرگ همچون پیروزی انقلاب اسلامی و یا موفقیت در هشت سال دفاع مقدس و همچنین مقابله با فشارها و تعارضها علیه نظام اسلامی، بهدلیل انسانهایی بوده است که دارای ثبات قدم و ایستادگی بودند و در مسیر دین و انقلاب دچار انحراف و تزلزل نشدند و از افراد متزلزل در راه دین و انقلاب باید حذر و پرهیز کرد.
رهبر انقلاب اسلامی، «حضور جهادی» در عرصههای گوناگون، خصوصاً میدانهای تأثیرگذار برای آیندهی کشور را از دیگر عوامل موفقیت و پیشرفت دانستند و افزودند: اقدام جهادی به معنای خسته نشدن در مقابل سختیها و موانع، ایمان به مسیر و حرکت بر اساس فکر و منطق است.
حضرت آیتالله خامنهای نسل جوان کنونی را بسیار تواناتر، آگاهتر و هوشمندتر از نسل اول انقلاب برشمردند و با اشاره به جنبش دانشجویی تأکید کردند: جنبش دانشجویی به معنای حرکت جهادی در مسیر و در خدمت آرمانهای انقلاب است و نه بر ضد آرمانها سخن گفتن.
رهبر انقلاب اسلامی گفتند: من جوانهای مؤمن و انقلابی را بسیار دوست دارم و از آنها، در هر کجا باشند پشتیبانی میکنم و وظیفهی رؤسا و مسئولین دانشگاهها و وزرای مربوطه، حمایت مضاعف از جوانان مؤمن و انقلابی در دانشگاهها است.
ایشان همچنین با اشاره به سخنان یکی از دانشجویان نخبه درخصوص ایجاد شرایط لازم برای بانوان نخبه خاطرنشان کردند: مسئولان دانشگاهها باید تسهیلات و شرایطی را فراهم کنند که زنان دانشجو و محقق، علاوه بر انجام کارهای علمی خود، بتوانند وظیفهی همسرداری و نگهداری از فرزندان را نیز انجام دهند و مجبور به کنار گذاشتن مسیر علمی خود نشوند.
حضرت آیتالله خامنهای به سخنان یکی از نخبگان علمی درخصوص اقتصاد مقاومتی اشاره کردند و گفتند: اقتصاد مقاومتی یک اندیشهی تجربهشده در دنیا است و فقط اختصاص به ما ندارد.
ایشان چگونگی بهرهبرداری از اقتصاد مقاومتی را منوط به اهداف کشورها دانستند و افزودند: جدای از نحوهی جهتگیری و بهرهبرداری، این موضوع که اقتصاد مقاومتی، کشور را در برابر تکانههای گوناگون جهانی اعم از بدخواهانه یا غیر بدخواهانه حفظ خواهد کرد یک اصل پذیرفتهشده است.
رهبر انقلاب اسلامی دلیل پیشرفتهای علمی و صنعتی آمریکا در ۱۵۰ سال گذشته را، بهکارگیری اقتصاد مقاومتی دانستند و خاطرنشان کردند: البته آمریکاییها این اندیشه را در جهت مادیگری و پول بهکار گرفتند اما همین تجربهی پذیرفتهشدهی جهانی را میتوان با جهتگیری متعالیتری بهکار گرفت.
حضرت آیتالله خامنهای، امکانات و ظرفیتهای طبیعی کشور را بسیار متنوع و گسترده و البته ناشناخته خواندند و تأکید کردند: وجود چنین ظرفیتهایی، یک اقبال بلند برای نسل جوان است که با بهرهگیری از آنها، کشور را به پیشرفت همزمان مادی و معنوی برسانند.
پیش از سخنان رهبر انقلاب اسلامی، دکتر فتوحی رئیس دانشگاه صنعتی شریف با اشاره به نقش برجستهی این دانشگاه در پیروزی انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و اقتدار و شکوفایی علمی کشور و با بیان گزارشی از دستاوردها و برنامههای دانشگاه صنعتی شریف گفت: دانشگاه صنعتی شریف تلاش دارد در پیشرفت و ارتقای علمی پایدار و درونزای کشور و مشارکت در حل مسائل ملی، نقش مؤثر داشته باشد.
در ابتدای این دیدار نیز آقایان:
- مرتضی حسنی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف و دارندهی مدال برنز المپیاد فیزیک کشوری
- محمدسعید سرافراز، دانشجوی دکترای مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف و دارندهی مدال طلای المپیاد ریاضی کشوری
- مهدی یوسفی، برگزیده و فعال اقتصادی جهان اسلام
و خانم سارا مشحون، دانشجوی دکترای نانوفناوری و دارندهی مدال طلای المپیاد نجوم کشوری و نیز تعداد دیگری از دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف، دیدگاهها و دغدغههای خود را بیان کردند.
مهمترین محورهای سخنان دانشجویان به این شرح است:
- انتقاد از تعارض ساختارهای علمی کشور با جهتگیری توحیدی انقلاب اسلامی و لزوم قرار گرفتن حداکثری دانشگاه بر روی ریل انقلاب اسلامی
- امکانپذیر بودن تحول در دانشگاه با تکیه بر هستههای خودجوش انقلابی و ضرورت اعتماد به جوانان مؤمن
- انتقاد از میدان ندادن به جوانان انقلابی توسط مسئولان
- لزوم اتحاد کشورهای اسلامی و کاهش اتکا به نظام سلطه با اشتراکگذاری مدل اقتصاد مقاومتی
- لزوم انعطافپذیری بیشتر نظام دانشگاهی در رابطه با دانشجویان متأهل و ضرورت فراهم آوردن زمینههای تحصیل و اشتغال این دسته از دانشجویان
- ضرورت برنامهریزی برای ارائهی آموزشهایی که دانشجویان را برای زندگی توانمند میکند
- انتقاد از عدم توازن در انتخاب رشته و ضرورت برگزاری المپیادهای معتبر در همهی رشتهها
- پیشنهاد راهاندازی دانشگاهی در تراز انقلاب اسلامی
- ضرورت اصلاح و تجدیدنظر در برخی ساختارها و مبانی برنامهریزی کشور
سایت رهبری