گزارش مردمی /
گوشی، صدای دانشآموزان شکراب بیرجند را نمیشنود/ مسؤولان سکوت را برگزیدهاند
14 دی 1395 ساعت 22:29
دانشآموزان روستای شکراب بیرجند با وجود فاصله چهار کیلومتری از مرکز استان نهتنها ساختمان مدرسه ندارند، حتی آب آشامیدن و سرویس بهداشتی هم ندارند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری فارس؛ مدرسه خانه دوم دانشآموزان است، چراکه در آن هم زندگی کرده و هم به کسب علم و دانش میپردازند و آماده حضور در جامعه میشوند.
به عبارتی میتوان گفت بسیاری از روشهایی را که در زندگی پیشه راه خود میکنند در مدارس یاد میگیرند و این مکانها باید متناسب با روحیه آنها باشد.
مدارس و دانشگاهها مکانهایی هستند که دانشآموزان و دانشجویان ساعات زیادی از روز را در آن سپری میکنند از اینرو باید در آنها زمینه آرامش و آسایش محصلان فراهم شود.
امکاناتی که در مدارس شهری وجود دارد در مدارس روستایی بسیار کمتر به چشم میخورد و این امر نارضایتی را برای دانشآموزان به همراه دارد.
وظیفه ساخت و تعمیر مدارس به عهده سازمان نوسازی مدارس است که در برخی از موارد وظیفه خود را به درستی انجام نداده و سبب اعتراض مردم میشود.
در برخی از موارد که مدارس مورد نیاز دانشآموزان وجود ندارد کانکسی برای تحصیل آنها در نظر گرفته میشود که دانشآموزان در آن آرامش ندارند.
خراسان جنوبی نیز یکی از استانهایی است که جمعیت دانشآموز آن قابل توجه است و سالانه آمار آنها بیشتر میشود و امکانات تحصیلی در تمام شهرها و روستاهای آن به طور کامل مهیا نشده است.
در فصل زمستان دانشآموزان به وسایل گرمایشی در مدارس نیاز دارند تا در آسایش کامل تحصیل کرده و خانوادههای آنها دغدغهای از بابت آنها نداشته باشند ولی در برخی مدارس استان این امر به طور کامل محقق نمیشود.
بخش زیادی از مدارس این استان نیاز به بازسازی و مقاومسازی دارند و باید مسؤولان در این زمینه برنامهریزیهای لازم را انجام دهند.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان جنوبی در 13 آذرماه سال جاری در این رابطه گفته: در حال حاضر 49 درصد مدارس خراسان جنوبی نیازمند مقاومسازی هستند.
محمدرضا بیکی تصریح کرد: از سال 87 تا پایان سال گذشته در خراسان جنوبی 74 پروژه مقاومسازی شده است.
وی خاطرنشان کرد: در سال جاری نیز دو پروژه با هشت کلاس درس با 603 مترمربع زیربنا در خراسان جنوبی مقاومسازی میشود.
همچنین در رابطه با سیستمهای گرمایشی مدارس این مقام مسؤول در 29 شهریورماه سال جاری با اشاره به بهرهبرداری از 31 پروژه عمرانی و تأسیسات گرمایشی در استان، گفته: این پروژهها با اعتباری بالغ بر 44 میلیارد و 474 میلیون ریال مهرماه امسال به بهرهبرداری میرسد.
بیکی با بیان اینکه از این تعداد 13 پروژه تأسیسات گرمایشی مدارس است، بیان کرد: این پروژهها شامل 81 کلاس درس و با 6 هزار و 388 مترمربع زیربنا است.
وی ادامه داد: برای افتتاح این پروژهها بالغ بر 6 میلیارد و 747 میلیون ریال اعتبار هزینه شده است.
با این اوصاف مدارس زیادی در استان وجود دارد که نیاز به مقاومسازی و راهاندازی سیستمهای گرمایشی دارند.
شکراب یکی از روستاهای نزدیک بیرجند است که با این شهر حدود چهار کیلومتر فاصله دارد ولی دانشآموزان از وضعیت خوبی برای تحصیل برخوردار نیستند که در این رابطه خبرنگار ما به میان آنها رفته و با یکی از اهالی این روستا به گفتوگو نشسته است.
یکی از اهالی روستای شکراب امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در بیرجند اظهار داشت: دبستان روستای شکراب که تنها چهار کیلومتر تا مرکز شهر بیرجند فاصله دارد و 22 دانشآموز در آن مشغول تحصیل هستند در حال حاضر هیچگونه امکانات رفاهی حتی آب آشامیدنی، سرویس بهداشتی، برق و وسایل گرمایشی در آن وجود ندارد.
الهام آرام با بیان اینکه مسؤولان از آغاز مهرماه سالجاری مدرسه را تخریب کرده و ساخت آن را آغاز کردهاند، تصریح کرد: در این شرایط امکانات اولیه را نیز برای دانشآموزان فراهم نکردهاند.
این بانوی بیرجندی با بیان اینکه این تخریب باید در سه ماه تعطیلی صورت میگرفت، یادآور شد: جای سئوال است که چرا با آغاز مدارس تخریب هم باید صورت میگرفت؟!
آرام با بیان اینکه در حال حاضر دانشآموزان بدون هیچ امکاناتی در سه کانکس درس میخوانند، ادامه داد: حتی 30 متر کابل برای مدرسه نتوانستهاند تهیه کنند که از اولیای دانشآموزان آن را درخواست کردهاند.
وی خاطرنشان کرد: این وضعیت در شان مدرسهای که با مرکز استان چهار کیلومتر فاصله دارد، نیست و باید به حال آن تاسف خورد.
توجه به روستاها و مناطق محروم از تاکیدات مقام معظم رهبری است به طوری که ایشان میفرمایند: در نظام اسلامى، رفع فقر و محرومیت، در شمار هدفهاى طراز اول است و پایبندى به اصول انقلاب، بدون مجاهدت در راه نجات مستضعفان و محرومان، سخنى بىمعنى و ادعایى پوچ است.
در این شرایط مسؤولان باید وظیفه خود را به درستی انجام دهند تا شاید دردی از دردهای مستضعفان و محرومان جامعه برداشته شود.
برای حل این مشکل به سراغ مدیر آموزش و پرورش بیرجند رفتیم و مکاتبهای به شماره نامه 231 در تاریخ 24 آذرماه سال جاری داشتیم که تاکنون از این سازمان جوابی دریافت نشده است.
:::::::::::::::::::::::::::::
گزارش از: زهرا محمدی
کد مطلب: 2589