کلید گمشده اقتصاد در جیب جوان ها است
چند استاد برجسته تهرانی بیرجندی هستند/مسوولان بستر جامعه را برای ما فراهم کنند نخبگان خودشان مسیر خود را پیدا می کنند.
خاورستان , 7 شهريور 1395 ساعت 12:12
مذاکرات و برجام باید صورت می گرفت تا قشر نخبگان ما و بخش اعظم بدانند نگاه به خارج جواب نمی دهد تا مردم باور کنند نگاه به خارج جواب نمی دهد.
به گزارش پایگاه خبری خراسان تایم ؛
سید امین حسینی، این نخبه بیرجندی که در دانشگاه علوم قضایی تهران تحصیل می کند، در گفتگو با خبرنگار خاورستان، با اشاره به اینکه بخشی از تحقق اقتصاد مقاومتی مربوط به همه جامعه است که هیچ اقدام عملی صورت نگرفته است، اظهار کرد: خواص جامعه باید علمدار اقتصاد مقاومتی باشند چراکه مقام معظم رهبری امسال بر اقدام و عمل تاکید کردند.
*خواص باید علمدار اقتصادمقاومتی باشند
وی بیان کرد: ما در دانشگاه علوم قضایی راجع به اقتصاد مقاومتی و حقوق همایشی برگزار کردیم و بسیج دانشجویی و جنبش نرم افزاری هم طرح هایی ارائه کرده اند اما صرفا با یک همایش و مقاله کار راه نمی اندازد.
این دانشجوی نخبه تصریح کرد: این کار مسوولان است دست پختی که دانشگاه در یک مقاله آماده میکند در کمیسیون اقتصاد مقاومتی مجلس بحث شود و از تلاشی که دانشگاه کرده است در قانون گذاری و مباحث اجرایی کمک بگیرند.
*مسوولان پشتیبان طرح های پژوهشی باشند
حسینی با بیان اینکه تولید محتوا باید از دانشگاه و اعمال تولید محتوا توسط مسوولان صورت بگیرد، گفت: لازم است مسوولان پشت طرح های پژوهشی بایستند تا یک طرح کارخانه یا قانون شود.
وی با تصریح اینکه خللی در حلقه واسطه بین مسوولان و نخبگان وجود دارد، یادآورشد: نباید خوراکی که نخبه در اتاق علمی خود تهیه می کند در همان اتاق بماند و فاسد شود.
*قلم نخبه کنار قلم مسوولان باشد
این نخبه بیرجندی با تاکید بر اینکه قلم نخبه باید کنار قلم مسوولان باشد، بیان کرد: این ها جدا از هم نیستند و اگر نخبه ای بنویسد و مسوولی پاسخ ندهد یا اینکه اگر مسوولینی بدون توجه به نخبگان کاری انجام دهد نخبه جواب نخواهد گرفت و باید این دو در کنار هم قرار بگیرد.
حسینی با اشاره به اینکه بر موضوع علوم انسانی اسلامی و ضرورت های آن کار میکنم، گفت: در مهرماه سال جاری در بحث حقوق و اقتصاد مقاومتی به تحقیق و بررسی خواهم پرداخت.
وی با بیان اینکه بهترین راهی که ما نخبگان میتوانیم صدای خود را به مسوولان برسانیم رسانه است، افزود: نهادهای دیگر نیامدند پلی بین من نماینده، مسوولان و استاندار بزنند و این رسانه می تواند بلندگوی نخبه ها باشد.
وی اظهارکرد: من یک بار تحت عنوان دیدار نخبگان کنکور 94 با رهبر معظم انقلاب دیدار داشتم که دیدار معنوی خوبی بود.
این نخبه بیرجندی تصریح کرد: مقام معظم رهبری گفتند "این کشور مال خود شما است، خودتان این کشور را اداره می کنید" و من اگر تلاش میکنم برای وطن خودم، میهن و خاک خودم تلاش می کنم.
حسینی ادامه داد: کاری هم که انجام میدهم باید با این نیت باشد که برای رسیدن پرچم انقلاب به دست صاحبش سهمی داشته باشم.
وی ادامه داد: بعد از دیدار با مقام معظم رهبری بود که دغدغهمند شدیم و به کشور حساس شدیم؛ الان می خواهیم کانالی تحت عنوان "مطالبات رهبر معظم انقلاب" تشکیل دهیم که دانشجو از مسوولان دغدغه های مقام معظم رهبری را مطالبه کند و این شجاعت را ما از رهبر معظم انقلاب گرفتیم.
این نخبه بیرجندی بیان کرد: پشتیبانه بودن مقام معظم رهبری بهترین چیز برای یک دانشجو است.
حسینی با بیان اینکه ساختن امن ترین استان ایران در کنار پرحاشیه ترین و ناامن ترین کشورهای جهان نشان از فرهنگ بالا و غنی مردم دارد، گفت: این دیار با وجود خشکسالی و اقتصادی جامعه ای سالم و پاک دارد از نظر خیلی معیارهای اسلامی در وضعیت خوبی است.
وی با اشاره به اینکه استان خراسان جنوبی نیروی انسانی خوبی صادر کرده است، افزود: همچنین در زمینه ورزش و کنکور این نشان میدهد استعداد ما از بچه تهرانی و مشهدی که بهترین معلمها و سطح امکانات را دارد بیشتر است.
این نخبه بیرجندی با تاکید بر اینکه فرارمغزها متاسفانه در استانها وجود دارد، گفت: برخی از مشاوره و نخبگان استان در استانهای دیگرخدمت میکنند و اینکه استاندار بومی نداشتیم نشان از این دارد ما از نخبه استان در استان بهره نگرفته ایم.
*دانشجویان در کتاب های شهید مطهری خیس بخورند
حسینی، آثار شهید مطهری را گنجینه دانست و افزود: کتب این استاد برای دانشجویان علوم انسانی مانند نان شب است که باید در کتاب های این شهید خیس بخورند.
وی تصریح کرد: متاسفانه بسیاری از کتب ما ترجمه کتابهای خارج است که این انتقال علم از خارج باعث انتقال فرهنگ میشود و ما متاسفانه به دنبال واردات علم و فرهنگ غرب به کشور هستیم.
این نخبه بیرجندی توضیح داد: چند استاد برجسته تهرانی بیرجندی هستند که از استعدادهای آنها در دانشگاه های بیرجند بهره گرفته نشده است.
حسینی ادامه داد: اگر روزی به جایی برسم و در آینده برای من فضای قضاوت، تدریس و خدمت فراهم بشود من خراسان جنوبی را انتخاب خواهم کرد.
وی بیان کرد: بخاطر اینکه این استان برای من هزینه کرد و وقت گذاشت و مدیون استانم در این استان خدمت خواهم کرد.
این نخبه بیرجندی اذعان کرد: من و برخی دیگر از دوستان بیرجندیام می خواهیم از خود بزنیم و برای بیرجند بگذاریم اساتیدی در بیرجند هستند که در دانشگاه ها مطرح کشور پیشنهاد تدریس داشتند اما در همین دانشگاه تدریس می کنند که این نشان از حسن تعهد و وطن دوستی این افراد دارد.
*مسوولان چوب لای چرخ ما نگذارند
حسینی با بیان اینکه انتظار نخبگان از مسوولان این است که چوب لای چرخ ما نگذارند، گفت: مسوولان بستر جامعه را برای ما فراهم کنند نخبگان خودشان مسیر خود را پیدا می کنند.
وی تاکید کرد: باید فضا طوری فراهم شود که نخبگان دست گرم مسوولان و پشتوانه داشته باشند و حداقل انتظار این است که مسوولان ایده نخبگان را بشونند.
این نخبه بیرجندی بیان کرد: اگر مسوولان بر ایده ای که دانشجو میدهد فکر و تامل کنند گاهی در بخش فنی و ریاضی حمایتهای آنها می تواند چرخ اقتصادی را بچرخاند.
*دانشجویان ما سیاست زده هستند
حسینی گفت: دانشجویان ما همه سیاست زده هستند نه سیاست مدار، گفت: اگر وارد دانشگاه تهران بشویم به جای اینکه در بردها مقاله دیده شود تیترهای سیاسی دیده می شود که صرفا پشتوانه ی آن شور و هیجان است.
وی با بیان اینکه فضای دانشگاه باید سیاسی باشد نه به این تندی که الان است، اظهارکرد: دانشجو باید فکر سیاسی داشته باشد و موضع گیری و مطالبه گر باشد اما سیاست زده نباشد و درگیر بازی های سیاسی نشود.
این نخبه بیرجندی با بیان اینکه گاهی فضای دانشگاه طوری می شود که انگار جز علوم سیاسی چیز دیگر تدریس نمی شود، گفت: این اصلا مطلوب نیست چراکه در بزنگاه سال 88 هم این سیاست زدگی دانشگاه به کشور لطمه زد.
*کرسی آزاد اندیشی علمی هم برگزار شود
حسینی با تاکید بر اینکه همان طور که جذابیت و کرسی آزاد اندیشی در حوزه سیاسی برگزار می شود در حوزه علمی هم برگزار شود، گفت: ما الان کرسی آزاد اندیشی داریم دانشجو جذب می شود اگر این ها در حوزه علم باشد آن وقت مناظره عالمان دانشگاه ها هم جذاب می شود خود علم هم پیشرفت می کند از سیاست زدگی به سمت علم زدگی می رود.
وی گفت: ثمره جذابیت علم تولید محتوا است که چرخ علم کشور هم حرکت می کند.
این نخبه بیرجندی اضافه کرد: همان قدر که به تشکلهای سیاسی بها داده شده به تشکل های علمی بها داده شود دانشگاه به معنای واقعی دانشگاه میشود چراکه متاسفانه از زمانی که دانشگاه وارد ایران شد رسالت اصلی آن این بود که در تحولات اصلی جامعه دخیل باشد تا در تحولات علمی.
حسینی تصریح کرد: اگر می خواهیم علم پیشرفت کند و در بزنگاه ها از سیاست زدگی ضربه نخوریم باید دانشگاه را به معنای واقعی کلمه دانشگاه یعنی محل تولید علم تبدیل کنیم.
*کلید گمشده اقتصاد در جیب جوان ها است
وی با تاکید بر اینکه کلید گمشده اقتصاد در لوزان، وین و این ها نیست، گفت: کلید در جیب جوان های ما است؛ همین جوان بیکاری که در خانه نشسته است.
این نخبه بیرجندی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری بارها تاکید کردند این نگاه به برون مشکل را حل نمی کند، گفت: ما نباید انتظار داشته باشیم خارجه برای ما راه آهن بزند و اینکه همه چیز را به دامن برجام گره دادن، همه چیز حل می شود.
*برجام را خیلی بزرگ کردند
حسینی تاکید کرد: برجام خیلی بزرگ کردند بزرگ نبود و تاثیرکمی داشت برخلاف آنچه که می گفتند تاثیر گذار است.
وی تصریح کرد: مذاکرات و برجام باید صورت می گرفت تا قشر نخبگان ما و بخش اعظم بدانند نگاه به خارج جواب نمی دهد تا مردم باور کنند نگاه به خارج جواب نمی دهد.
این نخبه بیرجندی گفت: امیدواریم تلاش همه دولتها را در سفره مردم و اقتصاد ببنیم چراکه کشور امام زمان (عج) و تنها کشور حقی است که در جهان است.
حسینی بیان کرد: اگر امروز انقلاب اسلامی در مقابل باطل ایستاده است در راستای حرف و سوگند قرآن است؛ هر روز عاشورا و هر زمینی کربلا است و انقلاب اسلامی در راستای پرچم داری جبهه حق به وجود آمد.
وی گفت: باید به جوان خودمان و خاک غنی و معادن این کشور اعتماد داشته باشیم.
کد مطلب: 26