چهارشنبه ۱۵ دی ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۳۷
هشدار اقتصادی/

ظروف 2000 تومانی زنگ خطری برای سلامتی بدن

مدتی است که عرضه ظروف پلاستیکی رنگی در سطح شهر بشرویه با قیمت " فقط 2 هزار تومان" سیل عظیمی از جمعیت را به خود جذب کرده است و می گویند"با این وضعیت اقتصادی! چه بهتر از یک فروشگاه ارزان قیمت و رفیق جیب مردم، اما چرا اینقدر ارزان؟؟
ظروف 2000  تومانی زنگ خطری برای سلامتی بدن
 
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از پیام بشوریه؛ مدتی است که عرضه ظروف پلاستیکی رنگی در سطح شهر بشرویه با قیمت " فقط 2 هزار تومان" سیل عظیمی از جمعیت را به خود جذب کرده است.
 
 
تنوع جنس و رنگ، و از همه مهم تر قیمت عجیب و غریب آن باعث شده که جمعیت قابل توجهی هر روز برای خرید اجناس مورد نیاز پلاستیک خود به این فروشگاه که ظاهرا فروشندگان آن نیز از خارج شهرستان هستند، مراجعه کنند.
 
می گویند"با این وضعیت اقتصادی! چه بهتر از یک فروشگاه ارزان قیمت و رفیق جیب مردم"
 
ولی با یک بررسی میدانی و نگاهی به ظروف متوجه می شوید که این ظروف از مواد نامرغوب تهیه شده و دارای رنگ کدر و مات هستند و با توجه به اینکه اکثراین ظروف مرتبط با وسایل آشپزخانه  مباشد که نگه داری غذا در آنها صورت می گیرد باید این اطمینان حاصل شود که  سلامت جمعیت زیادی از مردم در خطر  نباشد!

 
 همانگونه که می بینیم  این کالاها در فروشگاه‌های نسبتاً بزرگی در بشرویه در حال عرضه است و به دلیل قیمت پایین مورد اقبال هم واقع شده و هر روز شاهد افتتاح یک واحد جدید هستیم.
 
 
سئوال اینجاست که دلیل ارزانی این اجناس چیست؟ آیا استانداردهای بهداشتی در این اجناس رعایت شده است؟
 
 
آنچه مشخص است و طبق تحقیقات خبرنگار ما ، در توليد ظروف پلاسكو از مواد پتروشيمي همچون پلي اتيلن و پلي استايرن استفاده مي شود و در كارخانجات توليدي بر روي آن آزمون فول گريد براي تعيين مقاومت پليمرها و محلول هاي مشابه انجام ميشود كه بديهي است عرضه ظروف پلاسكو 2 هزار توماني در مقايسه با هزينه ايجاد چنين آزمايشگاهي و تهيه مواد پتروشيمي مقرون به صرفه نيست و قيمت 2 هزار توماني جوابگوي هزينه هاي كارخانه نخواهد بود.
 
 
بدون تردید افرادی که بیش از 25 سال سن دارند، به یاد خواهند آورد که کالاهای پلاستیکی به ویژه پاکت‌هایی که در آن میوه‌ها و اجناس جابجا می‌شوند عمر چندانی ندارند و در گذشته خبری از ظروف یکبارمصرف و یا آبکش‌ها و لگن‌های پلاستیکی نبود و اجناس مسی، کاغذی و یا آهنی بودند و اسباب و اثاثیه استیل وجود داشت؛ اما تکنولوژی توانست پلاستیک را تولید کند و آن را به هر شکلی که نیاز انسان بود شکل دهد. شیوه تولید این کالاها نیز متفاوت بود به طوری که بعضاً پلاستیک‌های درجه یک، 2 و یا 3  از مواد بازیافتی تولید شدند. موادی که مشخص شد برای سلامتی انسان مضر است.
 

بنابراین هرچه قیمت تمام شده تولیدات کاهش یابد، کیفیت مواد سازنده آن نیز کاهش و برای سلامتی خطرناک می‌شود. از همین رو قیمت پایین این اجناس باعث این نگرانی می‌شود که این مواد برای سلامتی انسان مضر باشد و کاربرد آن برای نگهداری مواد غذایی خطر آفرین خواهد بود.
 
این روزها نیز بازار داغ بحث های خطرآفرین بودن این نوع پلاستیک ها به گوش می رسد ،اظهارات جالبی شنیده می شود مبنی بر اینکه؛ با یک چشم به هم زدن چندین و چند نوع بیماری برای خود و کودکانمان به خانه می بریم.
 
و یا شایعه ای که بسیار زیاد شده و حتی سال گذشته نیز وجود داشته است مبنی بر اینکه «فروشگاه‌های ظروف پلاستیکی به قیمت ۲ هزار تومان پلاستیک‌های می‌فروشند که ماده اولیه آن از ضایعات بیمارستانی است که به شدت نیز سرطان زا هستند» که در این زمینه "رسول دیناروند"   در مصاحبه سال گذشته خود به تسنیم عنوان  می کند: بنده نخستین‌بار است که این مسئله را می‌شنوم که ضایعات بیمارستانی پیدا می‌کنند و برای تولید پلاستیک به کار گرفته می‌شود، چنین چیزی را بعید می‌دانم.
 
وی در توضیح بیشتر در این مورد بیان داشت: بر این اساس اولاً ضایعات بیمارستانی جداگانه به آن رسیدگی می‌شود، یعنی شهرداری ضایعات بیمارستانی را با ضایعات دیگر مخلوط نمی‌کند، ضایعات عفونی هم که اصلاً وارد جمع آوری زباله نمی‌شود، بلکه جداگانه از طریق زباله سوز اقدام می‌شود، بنابراین احتمال این مسئله بسیار ضعیف است.
 
دیناروند ادامه داد: در مورد پلاستیک سازها هم که وسایلی برای بسته بندی دارو، غذا، آرایشی و بهداشتی و بسته‌های تغذیه و خوراک استفاده می‌کنند تحت نظارت سازمان غذا و دارو هستند و امکان استفاده از ضایعات را به هیچ عنوان ندارند.
 
رئیس سازمان غذا و دارو خاطرنشان کرد: در مورد ملزوماتی نظیر دمپایی که امکان دارد از ضایعات تولید شود آنها نیز ضایعات بیمارستانی نیست بلکه ضایعاتی دیگری هستند که جمع آوری می‌شوند و پس از ذوب کردن و فرآیند مشخصی که دارد وارد تولید می‌شود.
 
و اما با وجود تكذيب مقامات وزارت بهداشت در خصوص استفاده از ضايعات بيمارستاني در توليد اين ظروف، همچنان شائبه استفاده از مواد بازيافتي و پلاستيك كهنه در توليد اين وسايل وجود دارد.
 
استفاده از مواد بازیافتی در تولید اجناس پلاستیکی نه تنها نبايد در توليد ظروف پلاستيكي كه با غذاي مردم سر و كار دارد مورد استفاده قرار گيرد بلكه نبايد در ظروفي كه مردم با آن مستقيماً در تماس اند، استفاده شود و تنها بايد در ظروف دور از دسترس مردم همچون سطلهاي زباله غير دسترس و خارج از مناطق مسكوني و يا جعبه هاي ميوه در مزارع با رعايت موارد بهداشتي استفاده شود.
حال که اهمیت استفاده از ظروف پلاستیک مطمئن برای مردم مشخص است  باید در خرید ها دقت شود ومساله مهم این است که اين ظروف بايد حاوي آدرس دقيق توليد كننده و نام كارخانه توليدي باشد. بوي نامطبوع، رنگ غيريكنواخت، لكه لكههاي سياه، وجود خلل و فرج و سوراخ هاي مختلف بر روي اين ظروف حاكي از توليد با مواد بازيافتي است.
 در ادامه هشدار به خریدان پلاستیک های 2 هزار تومانی را می دهد.

در این گزارش آمده است: بازیافت پلاسکو و تبدیل آن به گلدان و کیسه زباله و وسایلی ازاین قبیل کاری درست و در جهت صرفه جویی اقتصادی است، اما چندی است کارخانه های مبدل بازیافتی دربرخی استان ها از جمله ایلام ، همدان و کرمانشاه دست به اقدامی عجیب زده اند و از اشیای بازیافتی که از اماکن شبانه روزی مثل خوابگاه ها و تالارها به صورت قراردادی خریداری می کنند ،سفره و اسباب بازی کودکان ،آب پاش و دمپایی و حتی ظروف غذا تولید می کنند. 
کارشناسان می گویند این گونه ظروف حامل انواع میکرب ها هستند و استفاده از آنها در محیط منزل بیماری را منتشر می کنند. 

نایب رئیس اتحادیه تولید کنندگان و مصنوعات پلاستیک و نایلون در واکنش به تولید ظروف پلاستیک دو هزار تومانی ازمواد بازیافتی در گفتگو با سلامت آنلاین گفت: این ظروف با سلامت جان مردم سرو کار دارند و حتما با استفاده از مواد اولیه با کیفیت و دست اول باید تولید شوند. 

عباس احمدیان افزود: بازرسین ما بر تولید و فروش این مواد نظارت دارند و در گشت های خود این نوع ظروف را مورد بررسی قرار می دهند و اگر چنین موردی را مشاهده کنند با آن برخورد می کنند.

وی با بیان اینکه مردم درصورت مشاهده باید چنین ظروفی موارد را به بازرسی اتحادیه اطلاع دهند، تصریح کرد: اتحادیه ظروف پلاستیکی را مورد بررسی قرار می دهد و اگر مورد خلافی مشاهده شود حتما با آن برخورد خواهد شد.

احمدیان تاکید کرد: تولید ظروف با استفاده از مواد بازیافتی بسیار نادر است چرا که قیمت مواد اولیه و دست اول تولید این ظروف بسیار پایین و به وفور در دست تولید کنننده است و نیازی به استفاده از ضایعات نیست.

نایب رئیس اتحادیه تولید کنندگان و مصنوعات پلاستیک و نایلون با اشاره به اینکه در یک مقطعی برخی از سفره های یک بار مصرف از مواد بازیافتی تولید می شده است، خاطر نشان کرد : در این باره ما تذکر ات لازم را به تولید کنندگان این سفره ها داده ایم و تاکید کرده ایم که باید فقط در تولید سفره های یکبار مصرف از مواد دست اول استفاده شود .

وی با بیان اینکه تولید ظروف مصرفی از زباله و مواد بازیافتی خلاف قانون است، خاطر نشان کرد: باید در زمینه حراج و تولید ظروف پلاستیکی از ما مجوز گرفته شود، اتحادیه پلاستیک اگر در این زمینه خلافی را مشاهده کند حتما ً برخورد خواهد کرد.
 
احمدیان گفت: اگر ظروفی در بازار مشاهده می شود که از مواد بازیافتی تولید می شود یقین بدانید که این تولیدات زیر زمینی است که بدون مجوز و در خفا تولید می شود که درصد تولید این ظروف بسیار پایین است.

و اما باید دید آیا متولیان مربوطه در شهرستان بشرویه، این مساله مهم را که به نوعی با سلامت جامعه در ارتباط است بررسی کرده اند؟ آیا تحقیقی صورت گرفته است که این اجناس ارزان قیمت از کجا وارد می شود؟ چگونه تولید می شود؟ از چه کارکانجات و با چه استاندارد و کیفیت بهداشتی به دست مردم می رسد؟
 
امیدواریم این فروشگاه های دو هزارتومانی که در بشرویه هر روز هم بیشتر می شود، رفیق جیب مردم باشد و سلامت ان مورد تایید متولیان قرار گرفته باشد.
 
گزارش: سکینه وثوقی
 
 
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۲۶۰۱
کلمات کليدی: ظروف 2000 هزار تومانی ، سلامتی ، خطر ، بیماری ، بشرویه