گزارش خبری/
گلایه مردم روستای حسین آباد در خصوص بوی ناشی از کشتارگاه دام و سگ های ولگرد/ من نبودم های مسئولان برای پاسخگویی/ بی تدبیری مسئولان برای انتقال کشتارگاه طی چهارسال
16 دی 1395 ساعت 10:03
اگر قرار باشد این موضوع به همین نحو رسیدگی شود این مشکلات برای مردم روستای حسین آباد وجود خواهد داشت.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خاورستان؛ تعدادی از اهالی روستای حسین آباد سادات، در خصوص نزدیکی کشتارگاه صنعتی دام بیرجند درنزدیکی روستای حسین آباد که سبب بروز بو و حضور سگ های ولگرد شده است گلایه مند بودند.
اصغرزاده معاون سلامت دامپزشکی خراسان جنوبی در این خصوص اظهارکرد: این کشتارگاه قبلا مربوط به شهرداری بوده است که به بخش خصوصی واگذار شده است.
وی افزود: وقتی برای یک واحد، مجوز و پروانه صادر می شود، تمامی استعلامات لازم از ادارات مربوطه گرفته و ضوابط بهداشتی رعایت می شود و محیط زیست و دانشگاه علوم پزشکی بر عملکرد این کشتارگاه نظارت دارند.
معاون سلامت دامپزشکی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه لاشه ها به صورت بهداشتی در کشتارگاه تعیین تکلیف می شود و دورریختنی ها هم به صورت بهداشتی دفع می شود گفت: همچنین جهت باد از سمت روستا به سمت کشتارگاه است و احتمالا بویی را که مردم استشمام می کنند مربوط به کشتارگاه نیست و بوی فاضلاب است.
اصغرزاده در خصوص سگ های ولگرد هم بیان کرد: اگر در این منطقه سگ ولگرد وجود دارد مردم باید این موضوع را از طریق دهیاری و بخشداری پیگیری کنند.
وی تصریح کرد: دامپزشکی استان آمادگی دارد تا هر مشکلی که به دامپزشکی مربوط می شود را پیگیری کند و مردم می توانند در این خصوص با شماره 1512 تماس بگیرند، قطعا اولویت ما بهداشت و سلامت مردم است.
مهدی اکبری رئیس شورای اسلامی حسین آباد گفت: تاکنون مردم گلایه های خود در خصوص بوی کشتارگاه اعلام کرده اند، که در این خصوص به کشتارگاه مراجعه کرده ایم، اما فضای کشتارگاه بهداشتی بوده است و آب آن تصفیه و ضایعات هم دفع شده است. چندین بار بازدید کردیم اما چیزی مشاهده نشده است.
وی افزود: معمولا سگ های ولگرد در همه جا هستند ولی باز در این منطقه به دلیل بوی گوشت این سگ ها بیشتر وجود دارند.
محمد حسن نخعی دهیار روستای حسین آباد هم گفت: بنده از مردم شنیده ام که در اطراف کشتارگاه و روستا سگ های ولگرد وجود دارد اما خودم ندیده ام.
وی افزود: در سال های گذشته برای جمع آوری سگ های ولگرد اقدام شده است، اما امسال اعتباری برای انجام این کار نداشته ایم.
وی با اشاره به گلایه های مربوط به بوی کشتارگاه، بیان کرد: این بو مقطعی است و مربوط به فعل و انفعالات کشتارگاه است.
دهیار روستای حسین آباد تصریح کرد: اما با توجه به اینکه کشتارگاه از محدوده روستا خارج است، در حوزه خدماتی دهیاری نیست و رسیدگی به مشکلات موجود مربوط به بخشداری است.
عیسایی مدیرعامل کشتارگاه صنعتیدام بیرجند اظهارکرد: همه مردم می دانند در محیط کشتارگاه که چربی و متعلقات دام وجود دارد سگ های ولگرد حضور دارند و ما هم نه اجازه کشتن سگ ها را داریم و نه این کار را می کنیم و فقط می توانیم سگ ها را از دور کشتارگاه دور کنیم.
وی با اشاره به اینکه تا بعدظهر که کشتارگاه باز است سگ ها حضور ندارند افزود: اما در شب سگ ها در اطراف کشتارگاه جمع می شوند واز در و دیوار کشتارگاه وارد محوطه می شوند.
مدیرعامل کشتارگاه صنعتی دام بیرجند با بیان اینکه بارها این موضوع را شهرداری و محیط زیست اعلام کرده ایم گفت: اما مسئولان فقط برای بازدید سر می زنند ولی اقدامی نمی کنند. همچنین بارها اعضای شورای اسلامی روستا نقطه به نقطه کشتارگاه را بازدید کرده اند و چیزی مشاهده نشده است.
عیسایی بیان کرد: محتویات اضافه دام پس از ذبح جمع آوری و برای تبدیل به کود در گودالی دفن می شود و چربی و پوست و ... را هم صاحب دام با خود می برد و از فاصله 100 متری تا کشتارگاه هیچ بویی احساس نمی شود.
وی ادامه داد: در سال 92 حدود 900 میلیون تومان برای دستگاه سپتیک و تصفیه آب کشتارگاه هزینه کرده ام که آب آن پس از تصفیه برای آبیاری فضای سبز وحتی شستشوی سالن ها مورد استفاده قرار می گیرد. دوباره هم حدود 700 میلیون تومان برای جداسازی خون از آب هزینه کرده ام.
مدیرعامل کشتارگاه صنعتی دام بیرجند اظهارکرد: این کشتارگاه در سال 78 توسط شهرداری ایجاد و بنده آن را در سال 89 خریده ام که در آن زمان فاصله آن با روستای حسین آباد زیاد بود، اما اگر مسئولان دستگاه های مربوطه نظارت داشتند، وقتی پروانه این کشتارگاه صادر شد، باید جلوی پیشروی روستا به این سمت را می گرفتند، تا اکنون مردم مشکلات کمتری داشتند.
عیسایی افزود: علی رغم اینکه انتقال کشتارگاه برایم هزینه بر است، اما با انتقال آن موافق هستم.
وی اظهارکرد: مسئولان در 4 سال قبل زمینی را در دشت بجد برای انتقال کشتارگاه معین کردند که مجوز و پروانه موافقت با آن هم صادر شده است، که در این خصوص بارها به جهاد کشاورزی مراجعه کرده ام اما گفته اند باید این موضوع در کارگروه مطرح و تصمیم گیری شود.
مدیرعامل کشتارگاه صنعتی دام بیرجند گفت: اداره آب هم برای این کشتارگاه آب تامین نمی کند و گفته است که باید چاهی را در دشت بجد خریداری کنم و آن را پلمپ کنم تا در نقطه دیگری چاه آب حفر شود.
عیسایی افزود: همچنین برای این مکان مشخص شده، جاده هم وجود ندارد و راه و شهرسازی بارها قول داده است که هر وقت اعتبارداشتیم در این خصوص اقدام می کنیم.
وی با اشاره به اینکه مسئولان در خصوص انتقال کشتارگاه همکاری نمی کنند بیان کرد: این در حالی است که هزینه ی انجام کشتار در استان نسبت به هزینه ها در استان های همجوار یک سوم است، اما تعداد کشتار یک صدم، که این یک مشکل و درد برای ما است.
مدیرعامل کشتارگاه صنعتی دام بیرجند گفت: معمولا روزنه یک هزار و 400 دام در استان ذبح می شود که فقط 100 ذبح توسط کشتارگاه انجام می شود و بقیه به صورت قاچاق ذبح می شود که در این خصوص دامپزشکی تلاش های زیادی کرده است اما هنوز فرهنگ فرق بین ذبح دام در منزل و کشتارگاه در بین مردم جانیفتاده است.
عیسایی با اشاره به اینکه این کشتارگاه یک شبه درست نشده و برای ایجاد آن زندگی ام را فروخته و میلیاردها هزینه کردم تصریح کرد: اگر می دانستم این کار اینقدر درسر و معضلات و چوب لای چرخ گذاشتن دارد اقدام نمی کردم.
وی افزود: به گوش همه برسانید که هر کدام از مردم و مسئولان در هر ساعتی از شبانه روز که دوست دارند، به طور اتفاقی و سرزده از کشتارگاه بازدید کنند و وضعیت را بصورت کارشناسانه بسنجند و اگر موردی را مشاهده کردند بنده بدون دستور قانونی، کشتارگاه را پلمپ می کنم.
یکی از مسئولین بخشداری در این خصوص در گفتگو با خبرنگار خاورستان؛ اظهارکرد:مقرر شده تا بخشداری سگ های ولگرد را جمع آوری کند؛ اما شهرداری برای جمع آوری و عقیم سازی هر سگ، 100 هزار تومان هزینه دریافت می کند، اما روستایی که در کل سال 10 میلیون تومان درآمد دارد نمی تواند 5 میلیون تومان برای جمع آوری سگ های ولگرد هزینه کند.
وی افزود: در این خصوص قبلا مجوز کشت وجود داشت ولی الان کمپین حمایت از حیوانات و محیط زیست اجازه کشتن سگ ها را نمی دهد.
این مقام مسئول بیان کرد: در بحث زنده گیری سگ های ولگرد شهرداری با یک شرکت پیمانکار قرارداد بسته است که قرار است تا دستورالعمل و هزینه های آن به بخشداری ابلاغ و سپس بخشداری به دهیاری ها ابلاغ کند تا سگ ها توسط شرکت پیمانکار جمع آوری و عقیم سازی شود و هزینه آن توسط دهیاری ها پرداخت شود. اما هنوز دستورالعمل این اقدام ابلاغ نشده است.
وی افزود: بخشداری در خصوص جمع آوری سگ های ولگرد با محیط زیست مکاتبات زیادی انجام داده است.
مدیرکل محیط زیست خراسان جنوبی هم در این خصوص بیان کرد:موضوع سگ های ولگرد هیچ ارتباطی به محیط زیست ندارد و اگر این سگ ها در شهر باشند مسئولیت با شهرداری و اگر در بخش باشند مسئولیت با بخشداری و دهیاری ها است.
آرامنش افزود: در خصوص وجود سگ های ولگرد در اطراف کشتارگاه هم، اگر کشتارگاه امحا و احشا را به بیرون و محیط اطراف ریخته باشد، بررسی این موضوع مربوط به محیط زیست است و حتما بازرسین ما از این واحدها بازدید می کنند که اگر مشکلی وجود داشته باشد پیگیری و برخورد می شود.
متاسفانه طی این گزارش معلوم نشد که کدام دستگاه متولی بررسی موضوع کشتارگاه و سگ های ولگرد است و مسئولان فقط تلاش کردند تا به جای حل مشکل، توپ را در میدان مسئولان دیگر بیندازند و حتی از فاش شدن نامشان هم هراس داشتند تا مبادا تبعاتی برای آنها داشته باشد.
اما آنچه که مطرح است این است که اگر قرار باشد این موضوع به همین نحو رسیدگی شود این مشکلات برای مردم روستای حسین آباد وجود خواهد داشت و برخلاف خواسته مدیرعامل کشتارگاه و تحمیل هزینه های سنگین برای وی، انتقال کشتارگاه انجام نخواهد شد.
کد مطلب: 2634