شنبه ۱۸ دی ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۵۲
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند:

طرح تحول سلامت یکی از شاخص ترین اقدامات دولت / اجرای 120 پروژه با اعتبار 60 میلیارد تومان در خراسان جنوبی

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اظهار داشت: ما حدود 120 پروژه با اعتبار 60 میلیارد تومان را در سطح استان شروع خواهیم کردکه تقریبا می توان گفت اماکن بهداشتی ما از حدود 72 هزار متر مربع به 100هزار متر مربع افزایش خواهد یافت که این در بهبود و ارتقای کیفیت خدمات و افزایش دسترسی مردم نقش بسیار مهمی دارد.
طرح تحول سلامت یکی از شاخص ترین اقدامات دولت / اجرای 120 پروژه با اعتبار 60 میلیارد تومان در خراسان جنوبی
 
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از دانشجو پرس ؛  معاون بهداشتی دانشگاه علوم  پزشکی بیرجند گفت:طرح تحول سلامت به عنوان یکی از شاخص ترین اقدامات دولت یازدهم برای کسی پوشیده نیست با این وجود من به بسیاری از دستاوردهای سال گذشته خراسان جنوبی که باعث حل بسیاری از مشکلات شدند اشاره ای می کنم.
کامبیز مهدی زاده بیان کرد: اعتباراتی که طی دو سال گذشته در اختیار حوزه بهداشت قرار گرفته تقریباً مانند دو دهه گذشته و حتی از لحاظ کیفیت شاید بالاتر است.
 
وی تصریح کرد:  طرح تحول سلامت در حوزه آموزش هم در دست کار است تا این طرح با موفقیت انجام شود تا پشتیبان سایر قسمت های حوزه های مختلف در نظام سلامت شود و ما شاهد ارتقای کیفی و کمی نظام سلامت در کشور عزیزمان باشیم که نهایتش سرمایه ی سلامت برای نظام جمهوری اسلامی است.
 
مهدی زاده اذعان کرد: ما در همین از طرح سال 92 با 102 پزشک کار خدمت رسانی به روستاها را شروع کردیم که در حال حاضر 140 پزشک در طرح تحول سلامت همکار ما هستندکه تقریباً 30 درصد افزایش تعداد داشتیم.
همچنین ما تقریباً 27درصد افزایش تعداد ماما ها را داشتیم که این، هم کیفیت کار را افزایش می دهد و هم دسترسی مردم به کمیت خدمات را به نحو مطلوبی افزایش می دهد.
ما به ازای هر 4300 نفر یک پزشک داشتیم اما الان به ازای هر 3200 نفر یک پزشک داریم که این هم بر کیفیت و هم کمیت خدمات تأثیر می گذارد با توجه به اینکه بسیاری از پست های بهداشتی در سطح استان خالی بود 28 نیروی بهداشتی برای حاشیه شهرها و 112 نیرو هم برای روستاها گرفتیم که این مسئله در شهرا تأثیر خوبی داشت.
 
وی گفت: از طرف دیگر با توجه به اینکه بسیاری از همکاران در حال بازنشستگی بودند و این مسئله خود باعث ایجاد مشکل می شد با مجوزهایی که گرفتیم تقریباً 77بهرورز را پذیرش کردیم که در حال گذراندن مراحل آخر آموزش شان هستند و تا پایان سال 95 از خدماتشان در روستاها بهره مند خواهیم شد.
ساخت حدود 22 خانه بهداشت طی سال گذشته به انجام رسید که البته این 22 خانه بهداشت هنوز به بهره برداری نرسیده که ان شاءالله تا پایان سال جاری و اوایل سال آینده ما شاهد افتتاح این مراکز خواهیم بود.
 
وی تصریح کرد: یکی از مشکلاتی که در سطح استان وجود داشت شرایط نامطلوب و سخت استان بود به خصوص شرایطی که مربوط به محل زیست پزشک بود که با اعتبار بالغ بر 2 میلیارد تقریباً تمام محل زیست های همکاران بزرگوار بازسازی و  نوسازی شد و تقریبا حدود 90 درصد خانه های بهداشت ما هم تجهیزاتشان نوسازی شد وبهبود استاندارد اتفاق افتاد.
13 پایگاه بهداشتی و 12 مرکز جامع خدمات سلامت به خصوص در حوزه شهری برای ارائه خدمات ایجاد شد که اغلب آن ها در مراکز استیجاری است 
ان شاءالله ما حدود 120 پروژه با اعتبار 60 میلیارد تومان را در سطح استان شروع خواهیم کردکه تقریبا می توان گفت اماکن بهداشتی ما از حدود 72 هزار متر مربع به 100هزار متر مربع افزایش خواهد یافت که این در بهبود و ارتقای کیفیت خدمات و افزایش دسترسی مردم نقش بسیار مهمی دارد.
 
وی اظهار کرد: نکته ی مهم دیگر در طرح تحول سلامت که به یکی از آرزوهای همکاران من جامع عمل پوشید اجرای سامانه سیب و ارتقای شبکه ملی سلامت در بود ما تقریباً از412 نقطه ارائه خدمت در حوزه بهداشت موفق شدیم با همکاری مخابرات اتصال 319 نقطه را داشته باشیم که تعداد نقاط با جمعیت تحت پوشش تناسب ندارد تقریباً می توان گفت ما بالای 90 درصد جمعیت را تحت پوشش داریم و فقط برای 35 هزار نفر به این سامانه دسترسی نداریم که این شروع بسیار خوبی است و امیدواریم با ارتقای این وضعیت ما شاهد این باشیم که تمام جمعیت در این سامانه ثبت و همکارانمان به این سامانه دسترسی داشته باشند.
برای تکمیل این قضیه 460 هزار رایانه خریداری و در پایگاههای بهداشتی نصب شده که شروع خوبی بوده است در سال گذشته ما بیش از 95 درصد جمعیت استان را در سامانه ثبت کردیم و در حال حاضر در رتبه 4 در کشور هستیم.
 تا دیروز 2میلیون و 446 هزار خدمت در سامانه ثبت شده بود که به ازای هر نفر سه و یک دهم خدمت انجام شده است و امیدواریم که کیفیت خدمات همزمان با کمیت آن افزایش یابد.
 
مهدی زاده بیان کرد: در حوزه دندان پزشکی هم از دی ماه پارسال برنامه دندان پزشک خانواده را در یکی از مراکز حاشیه شهر بیرجند شروع کردیم قبل از شروع طرح 35 نفر دندان پزشک داشتیم الان بالغ بر 50 نفر در این زمینه داریم به لحاظ شاخص بالای 2600 مورد در6ماهه اول سال 94 به16474نفر در  6 ماهه اول سال 95رسیده که افزایش 6برابری داشته است.
 
وی گفت:خوشبختانه کشیدن دندان از30هزار و 800 مورد به27600مورد رسیده که 10 درصد کاهش یافته است و امیدواریم که این روند کاهشی ادامه داشته باشد. 58 مرکز دندان پزشکی استان از لحاظ فضا و تجهیزات بازسازی شدند.
 نکته ی بسیار مهم که در بحث پیشگیری اهمیت دارد وارنیش دندان دانش آموزان بود در دو سال گذشته95-94 در 2 مرحله حدود 80 هزار نفر وارنیش دندان همکاران ما توانستند انجام دهند در سال 96-95 مرحله اول آن برای حدود 95درصد دانش آموزان این خدمت برایشان انجام شده است و ان شاءالله مرحله دوم آن را هم با همین کیفیت بتوانیم انجام دهیم.
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۲۶۵۵
کلمات کليدی: طرح تحول سلامت ، سلامت ، طرح ، بیمه ، فیروزی ، نماینده مجلس ، خراسان جنوبی، بیرجند، خراسان، خراسان تایم،