به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری فارس؛ آثار تاریخی میراث ماندگار نیاکان ما است که زندگانی آنها را برای ما هویدا میکند و گوشهای از روش زندگی آنها را برای ما بیان میکند.
حفظ آثار تاریخی و فرهنگی وظیفه نسل حاضر است و توجه به آن از اهمیت زیادی برخوردار است چراکه فرهنگ نسلهای گذشته را برای ما نشان میدهد.
میراثهای تاریخی فراوانی در کشور وجود دارد که سالانه توریستهای زیادی را از نقاط دور و نزدیک به کشور ما میکشاند و این امر میتواند رونق اقتصادی را سبب شود.
برخی از شهرهای کشور به سبب وجود آثار تاریخی در آنها از شهرت فراوانی برخوردار شدهاند و منابع درآمدی خوبی در این زمینه دارند که از جمله آنها میتوان اصفهان و شیراز را مثال زد که به واسطه آثار تاریخی خود سالانه خیل عظیمی از توریستها و مسافران برای بازدید آثار فرهنگی به این شهرها مسافرت میکنند.
خراسان جنوبی نیز که شهرتی در زمینه آثار تاریخی به دست نیاورده است ولی جاذبههای تاریخی فراوانی دارد که میتواند برای فرهنگ دوستان دیدنی و جالب باشد.
از جاذبههای گردشگری این استان میتوان به تپه حصار شهر آیسک، آرامگاه ابوحامد، ارگ کلاه فرنگی، قلعه بیرجند، آرامگاه حکیم نزاری، غار چنشت، غار خونیک، باغ شوکتآباد، مدرسه شوکتیه، تخت سردار، زیارتگاه باشآباد، بیدخت، عمارت اکبریه، قلعه فورگ، آبشار چهارده، مزار کاهی، مسجد جامع تون، مسجد جامع هندوالان و بسیاری دیگر اشاره کرد.
این استان یکی از استانهای خشک کشور است که حدود 18 سال است از خشکسالی رنج میبرد و منابع درآمدی آن از بخش کشاورزی و صنایع وابسته به آب رو به کاهش است، بنابراین توسعه صنعت گردشگری میتواند کمک زیادی به اقتصاد این منطقه داشته باشد.
مسئوولان استانی باید در زمینه جذب گردشگران به استان تلاش کنند و زمینه رشد این صنعت را در استان فراهم کنند.
با این وجود برخی از آثار تاریخی و فرهنگی در استان ما مغفول مانده و توجهی به آن نمیشود به طوری که گذر زمان آنها را رو به نابودی کشانده است و البته در برخی موارد انسان اقدام به تخریب آنها کرده است.
روستای بمرود یکی از روستاهای زیرکوه از شهرستانهای خراسان جنوبی است که آثار تاریخی آن مورد بیمهری قرار گرفته است که در این رابطه خبرنگار ما با یکی از اهالی این روستا مصاحبهای داشته است.
یکی از اهالی روستای بمرود امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در بیرجند اظهار داشت: در اطراف روستای بمرود از آثار فرهنگی فراوانی وجود دارد که تاکنون از دید مسئوولان دور مانده است.
محمد علیپور با بیان اینکه برخی از جاذبههای تاریخی این روستا در حال نابودی و تخریب است، تصریح کرد: آثار باارزش فرهنگی این روستا شامل قبرستان طایفه گبرها، غارهای کوههای متعلق به بمرود، آسیابهای آبی در مسیر روستای بمرود، آب انبارها، تونل و نقب زیرزمینی، قلعههای مسکونی و شاهزاده ترانزیتی است.
وی با بیان اینکه برخی از آثار تاریخی این روستا هماکنون در مجاورت چاههای کشاورزی قرار دارند، یادآور شد: تعدادی از این آثار نیز توسط افراد سودجو در حال تخریب و از بین رفتن هستند.
این فرد بمرودی ادامه داد: این مسئله نیاز به تدبیر جدی مسئوولان در راستای جلوگیری آثار باستانی دارد.
آثار تاریخی باید مورد توجه نسل حاضر قرار داشته باشد چراکه آنها میراث نیاکان ما هستند و فرهنگ گذشتگان را برای ما روشن میکنند.
در این رابطه خبرنگار ما به سراغ مسئوول میراث فرهنگی زیرکوه رفته و طی مکاتبهای که به شماره 353 در تاریخ 12 دیماه جاری داشته تاکنون جوابیهای دریافت نکرده است.
::::::::::::::::::::::::::::::
گزارش از: زهرا محمدی