به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری تسنینم؛ علی شریعتیمنش ظهر امروز در سومین جلسه کارگروه پیشبینی و پیشگیری از گسترش بافتهای ناکارآمد ستاد بازآفرینی شهری اظهار داشت: یکی از راههای جلوگیری از مهاجرت در روستاهای خراسان جنوبی احیاء قنوات است که میراث فرهنگی در سال گذشته 11 قنات در کشور را به ثبت جهانی رسانده است.
وی با بیان اینکه احیای قنوات در ماندگاری مردم در روستاها تأثیر زیادی دارد افزود: در میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی تاکنون برای ماندگاری مردم در روستاها کارهایی انجام شده است به گونهای که در روستای دهسلم نهبندان این روستا ثبت جهانی شده و توجه زیادی به صنایع دستی شده است.
معاون میراث فرهنگی، اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی افزود: حوله بافی در روستای خراشاد، گوهر تراشی در برخی از روستاهای خراسان جنوبی، جاجیم بافی و گلیم بافی از جمله صنایع دستی است که در برخی از روستاهای استان خراسان جنوبی رونق پیدا کرده است و با رونق این صنایع دستی از مهاجرت مردم به روستاها کاسته میشود.
شریعتیمنش گفت: یکی دیگر از راههای تثبیت جمعیت و کاهش مهاجرتها به شهرها رونق گردشگری است که متأسفانه در حال حاضر هزینهای برای احداث هتل نداریم اما در روستاها مردم میتوانند با اخذ وام 4 درصد خانههای خود را مرمت کرده و پذیرای گردشگران باشند که تاکنون این کار در برخی از روستاهای استان انجام شده است.
وی بیان کرد: در روستای کریت شهرستان طبس که در سال 58 زلزله شد و به طور کامل تخریب شد توسط مردم خانههایشان بازسازی شد و این روزها شاهد رونق گردشگران است همچنین در روستاهای حلوا و اسفهک نسبت به مرمت خانهها اقدام شده است و گردشگری رونق یافته است.
معاون میراث فرهنگی، اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی اظهار داشت: برای نخستین بار در کشور عروسکهای زنان شهرستان سربیشه در فهرست آثار ملی ثبت شد و تلاش داریم تا پایان سال موزه عروسک را در باغ اکبریه بیرجند راهاندازی کنیم.
کلمات کليدی: عروسک ، جامعه ، روستا