به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم؛عید قربان یکی از بزرگترین اعیاد مسلمانان جهان است، این روز را مسلمانان با قربانی کردن جشن میگیرند و این سنت را از حضرت ابراهیم(ع) آموختهاند.
همه ساله دهم ذیالحجه به یاد حضرت ابراهیم(ع) و فرزندش اسماعیل(ع) جشن گرفته میشود در این روز بود که حضرت ابراهیم(ع) به فرمان خداوند ماموریت پیدا کرد تا تنها فرزندش اسماعیل(ع) را در راه خدا ذبح کند و از این آزمون سربلند بیرون آمده و به همین سبب خداوند قوچی را برای ذبح فرستاد و اسماعیل(ع) در امان ماند.
به یاد این روز مسلمانان جهان هر ساله در این روز قربانی انجام میدهند و در برخی از مناطق از جمله خراسان جنوبی نیز این آئین دیرینه با شکوه و عظمت برگزار میشود.
در این استان در برخی از شهرها و روستاها رسم بر این است که برای مردگانشان که یک سال از فوت آنها نگذشته است، در این روز قربانی کرده و در بین فقرا و نیازمندان توزیع میکنند.
حجتالاسلام والمسلمین سید مرتضی اصفهانی داشت: عید قربان یکی از اعیاد مشهور و معروف است.
وی با بیان اینکه دو عید سعید فطر و قربان مورد قبول تمام مسلمانان است، تصریح کرد: این دو عید عمومی است و تمام مذاهب آن را قبول دارند و نماز عید هم خوانده میشود.
امام جمعه قاینات با بیان اینکه حجاج در روز عید قربان وظایف بسیاری را بر عهده دارند، یادآور شد: این عید سختترین اعمال را از جمله رای جمرات، قربانی و سرتراشیدن دارد.
اصفهانی با بیان اینکه در این روز زیارت سیدالشهداء(ع) تاکید شده است، ادامه داد: شیعیان میتوانند در این روز این آقا را زیارت کنند.
وی با بیان اینکه مسلمانان باید قدر این روز را بدانند، گفت: اعمال قربانی بر همه واجب نیست و افرادی که از حج بر میگردند نذر میکنند به طور معمول هر سال عید قربان یک قربانی داشته باشند.
امام جمعه قاینات با بیان اینکه انجام قربانی در مکه یکی از اعمال رسمی است، افزود: بیشتر اهل سنت قربانی را برای خود لازم میدانند و آن را انجام میدهند.
اصفهانی علت قربانی را امتحان حضرت ابراهیم(ع) دانست و اضافه کرد: این پیامبر الهی مامور شد فرزندش اسماعیل(ع) را قربانی کند و وقتی چاقو را بر گلوی اسماعیل(ع) میگذاشت از طرف خداوند و فرشتگان چاقو برعکس میشد و نمیبرید.
وی با بیان اینکه مسلمانان قربانی را با هدف سلامتی و دفع بلا از فرزندان خود انجام میدهند، خاطرنشان کرد: گوشت قربانی را به سه قسمت تقسیم میکنند یک قسمت را برای خود، یک قسمت را برای خویشاوندان و یک قسمت دیگر را در بین فقرا توزیع میکنند.
در ادامه گزارش در رابطه با روز عید قربان با معاون سلامت اداره کل دامپزشکی خراسان جنوبی داشتیم.
محمد اصغرزاده اظهار داشت: ما امسال 55 اکیپ ثابت و سیار برای نظارت بهداشتی ذبح دام در استان فعال کردیم.
وی تصریح کرد: حدود 84 پرسنل عملیاتی در سطح استان که شامل 26 دکتر دامپزشک و 58 بازرس بهداشتی گوشت هستند، همراه 10 ناظر شرعی که در کشتارگاهها، محلهای عرضه دام و همچنین مراکز خرید آماده خدمترسانی هستند.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی خراسان جنوبی با بیان اینکه اکیپهای ناظر قبل از کشتار، دام را معاینه میکنند، یادآور شد: در صورتی که مشکل بهداشتی نداشته باشند در کشتارگاهها کشتار میشوند.
اصغرزاده ادامه داد: اگر موردی در روستاها باشد، اکیپهای سیار برای نظارت به روستاهای استان اعزام میشوند.
وی با بیان اینکه در کشتارگاههای استان ناظر بهداشتی و شرعی مستقر هستند، گفت: اگر گوشت مشکلی نداشته باشد، داخل نایلون بستهبندی شده و تحویل شهروندان میشود.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی خراسان جنوبی با بیان اینکه در کشتارگاههایی که دستگاه پیشسرد وجود دارد، شهروندان میتوانند به صورت رایگان گوشتهای تحویلی خود را به مدت 24 ساعت در آن قرار دهند، افزود: در غیر این صورت سفارش شده گوشت را به مدت 24 ساعت در دمای یخچال نگه دارند تا ویروسها و باکتریهای مضر احتمالی در آنها از بین برود.
اصغرزاده با بیان اینکه در بیرجند حدود 30 اکیپ ثابت و سیار مستقر هستند، اضافه کرد: این تعداد نسبت به سال گذشته دو برابر شده است.
وی تصریح کرد: در سال گذشته حدود 400 کیلوگرم گوشت در استان معدومسازی شده و اجازه مصرف آن داده نشده است.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: سامانه اطلاعرسانی اداره کل دامپزشکی استان به شماره 1512 به صورت شبانهروزی در سطح استان آماده پاسخگویی به شهروندان است.
اصغرزاده در پایان از شهروندان خواست: دامهای خود را ترجیحا در کشتارگاهها کشتار کنند و در محلات کشتار را انجام ندهند.
--------------------------
گزارش از: زهرا محمدی