به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از نسیم قائن؛ یکی از اهداف عالی جامعه نیکوکاری ابرار، ارتقاء انگیزه و فرصت های رشد فرهنگی و توانمندسازی محرومان جامعه در مناطق روستایی است.
در راستای این هدف و دیگر ماموریت های خیرخواهانه جامعه نیکوکاری ابرارچندسالی است که طرح توسعه پایدار روستایی در شهرستان قاین اجرا می شود وتاکنون در روستای محمدآباد پسکوه قاین بسیار موفق عمل کرده است ومنجر به ایجاد کارآفرینی وایجاد اشتغال در این روستا شده است.
نوربخش مدیرطرح توسعه روستایی شهرستان قاین در گفتگو با خبرنگار
نسیم قائن اظهارداشت: طرح توسعه پایدار با تاکید بر اشتغال و کارآفرینی در راستای اهداف جامعه نیکوکاری ابرار به منظور فراهم کردن زمینه توسعه پایدار روستاها با رویکرد اشتغال و کارآفرینی اجرا می شود و برمبنای آن با زمینه سازی توانمندسازی جامعه محلی شرایط برای شروع توسعه روستا فراهم خواهد شد.
وی افزود :در مرحله دوم این طرح در شهرستان قاین در روستاهای فلک، خونیک، اندریک و تجن در سه مرحله شامل مرحله مطالعه و شناخت، مرحله تدوین برنامه و پروژه و مرحله اجرای پروژه های توسعه روستایی اجرا می شود.
نوربخش بیان داشت:یکی از مولفه های مهم توسعه روستایی کمک به تامین معیشت، اشتغال و بهبود درآمد روستائیان است ودر این راستا سعی شده است در راستای اقتصاد مقاومتی که مورد تاکید مقام معظم رهبری است گام اساسی برداشته شود.
وی گفت:جامعه نیکوکاری ابرار به عنوان یک سازمان مردم نهاد با ماموریت توسعه اشتغال و کارآفرینی و با درک شرایط موجود کشور و جامعه روستایی اجرای طرح های توسعه روستایی را مدنظر قرار داده است تا بتواند با تاکید بر بُعد مهم توسعه که همان کمک به رفع مسائل اقتصادی(درآمد، معیشت و اشتغال)است نقش مهمی ایفا کند.
نوربخش بیان داشت:تجربه نشان داده است که اجرای این گونه طرح ها با مدیریت بخش اجتماعی در کنار بخش دولتی و خصوصی می تواند ثمرات زیادی داشته باشد.
وی با اشاره به تجربه پیشین ابرار در اجرای طرح توسعه پایدار روستای محمدآباد پسکوه با تاکید بر کارآفرینی و اشتغال اظهارداشت: این طرح نشان از آن دارد که این قبیل پروژه ها می تواند موفق باشد.
نوربخش با بیان این که استان خراسان جنوبی، به ویژه مناطق روستایی آن به دلایل متعدد دچار فقر و محرومیت است گفت: در اثر خشکسالی های پیاپی، منابع آب و کشاورزی کاهش چشمگیری در روستاهای استان وشهرستان قاین داشته است ودر نتیجه درآمد روستاییان پایین آمده و مهاجرت از روستا به شهر و به استان های دیگر افزایش یافته است.
وی افزود:براثر این خشکسالی ها ونابسامانی های اجتماعای ناشی از این موضوع ،ناپایداری اقتصادی در برخی از روستاهای ما تبعات نامطلوب فراوانی رادر ابعاد مختلف زندگی مردم برجای گذاشته است
به طوری که استان خراسان جنوبی بر اساس رتبه بندی معاونت نظارت و راهبردی ریاست جمهوری در زمره محروم ترین استان های کشور قرار گرفته است که نیازمند برنامه ریزی و توجه در حیطه توسعه پایدار، به ویژه در بخش روستایی می باشد.
نوربخش در ادامه اظهارداشت:روستاهای انتخابی به علت کوهستانی بودن با کم آب شدن قنوات مواجه هستند به گونه ای که مهاجرت جوانان به شهرها را به دنبال داشته است لذاما در این طرح به دنبال آن هستیم تا فرصت های درآمدی برای مردم روستاها فراهم کنیم و همچنین معیشت موجود را بهبود بخشیم.
وی افزود:استفاده از ایده های نو برای افزایش بهره وری تولیدات موجود روستاها درطرح مدنظرخواهد بود.