به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری تسنیم؛ سیداحمد برآبادی ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: توبافی یا تونبافی، به مهارت تولید انواع پارچههای سنتی پنبهای یا ابریشمی اتلاق میشود که از صنایع دستی اصیل و بومی استان خراسان جنوبی است.
وی افزود: مهارت توبافی با استفاده از دار سنتی پارچهبافی که اغلب دو وردی یا چهار وردی است و در محلی به نام "کُل کار" تعبیه شده است انجام میشود.
مسئول حوزه پژوهش و مطالعات اداره کل میراث فرهنگی خراسان جنوبی بیان کرد: این رشته در سایر روستاها و شهرستانهای استان خراسان جنوبی نیز وجود دارد ولی در مرحله چلهکشی، بافت و نام ابزار و تجهیزات با سایر روستاهای خراسان جنوبی و دیگر استانهای کشور از قبیل استان خراسان شمالی، یزد، اصفهان، سمنان متفاوت است.
برآبادی اظهار داشت: مهارت حولهبافی با روشها و تجهیزات خاص و منحصر به فرد آن و همچنین تعدد هنرمندان بافنده هنوز در روستای خراشاد به صورت پویا و زنده وجود دارد.
وی افزود: این هنر در استان خراسان جنوبی و بالاخص در روستای خراشاد و روستاهای تابعه آن رواج داشته و به طایفه، تیره و قوم خاصی تعلق ندارد.
مسئول حوزه پژوهش و مطالعات اداره کل میراث فرهنگی خراسان جنوبی تصریح کرد: این رشته بر اساس نیاز مردم به تأمین برخی ملزومات زندگی گسترش یافته است و رشته حولهبافی (توبافی یا تونبافی) دارای قدمت تاریخی بسیار طولانی در منطقه است و نقش مهمی در خودکفایی مردم به ویژه زنان روستا ایفا کرده است.
برآبادی اظهار داشت: این مهارت در ششم دی ماه 95 در فهرست میراث معنوی کشور(ناملموس) به ثبت رسیده است.
کلمات کليدی: حوله ، بافندگی ، حوله بافی ، میزاث معنوی ، میراث ، فرهنگ