جوانی دوران سرنوشتساز هر فردی است و امروز زندگی برای جوانان سختتر شده است، چراکه توقعات بالاتر رفته است.
جوانان امروز برای آغاز زندگی باید دارای شغل مناسب، مسکن و وسیله نقلیه باشند وگرنه بهراحتی نمیتوانند زندگی مشترک خود را آغاز کنند.
رسیدن به شغل مناسب، به آرزویی برای جوانان بدل شده است و تعداد زیادی از آنها بعد از فارغالتحصیلی در خارج از رشته خود آغاز به کار میکنند و حتی گروهی بازار آزاد را ترجیح میدهند و در برخی موارد بیراهه را بر میگزینند.
جوانان از اقشار آسیبپذیر جامعه هستند و مسئولان باید به آنها توجه بیشتری داشته باشند تا سرنوشت جامعه بهتر رقم بخورد و آیندهای روشن داشته باشد.
تهیه مسکن مناسب نیز یکی از نیازهای جوانان است و تعداد محدودی از آنها با کمک والدین مسکن خود را قبل از ازدواج فراهم میکنند و گروهی بعد از ازدواج اقدام به تهیه مسکن خود میکنند.
جوانانی که بعد از ازدواج اقدام به تهیه مسکن میکنند در این راه سختیهای زیادی را متحمل میشوند و با کمک خانواده از رفاهیات خود میکاهند تا به آسایش برسند.
برخی از آنها سالهای زیادی را باید تحمل کنند تا شاید در میانسالی به آرزوی خود برای خانهدار شدن برسند.
گروهی از جوانان نیز برای تهیه مسکن از وامهای مسکن بهرهمند میشوند که این تسهیلات نیز سالهای طولانی ادامه پیدا میکند.
خراسان جنوبی یکی از استانهای شرقی کشور نیز دارای جوانان زیادی است که برای آینده خود نگران و ناراحت هستند.
جوانان این استان نیز مشکلات زیادی برای تهیه مسکن خود دارند و در این راه سختیهای زیادی را متحمل میشوند.
بیرجند مرکز استان خراسان جنوبی است که دارای مراکز فرهنگی زیادی است که دانشجویان در آن در حال تحصیل هستند ولی این جوانان از وضعیت شغلی این استان رضایت ندارند و تنها تعداد کمی از فارغالتحصیلان وارد بازار کار میشوند.
مدیرکل طرح و برنامه بانک مسکن خراسان جنوبی در 13 دیماه سال گذشته گفته بود: گشایشهای خوبی در قالب یک دستورالعمل به شعب بانک مسکن برای رونق بخش مسکن از روز گذشته ابلاغ شده است تا دامنه افرادی که میتوانند از آن تسهیلات استفاده کنند بیشتر شود.
حسن مرادی ادامه داد: یکی از این گشایشها این بود که افرادی که صندوق پسانداز مسکن عادی، جوانان و ساخت از قبل داشتند میتوانند ترکیبی از اوراق حق تقدم تا سقف 60، 50 و 40 میلیون تومان استفاده کنند.
وی خاطرنشان کرد: زوجهای جوان نیز در طرحی از تاریخ 17 دیماه سال 92 به بعد میتوانستند تسهیلات را روی یک پلاک استفاده کنند که سقف آن توأم با اوراق هم قابل استفاده است و تا 50 میلیون تومان در شهرهای زیر 200 هزار نفر امکانپذیر شد و از 40 میلیون تومان به 50 میلیون تومان افزایش یافته است.
ولی مشکل جوانان این شهر تنها به کمبود اعتبارات محدود نمیشود و برخی از آنها از آزاد نشدن زمینهای خود معترض هستند که در این رابطه خبرنگار ما با یکی از آنها گفتوگویی داشته است.
یکی از جوانان بیرجندی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در بیرجند اظهار داشت: زمینهای معصومیه پشت فنیوحرفهای بیرجند که معروف به زمینهای خزیمه است قرار دارد که مدت 15سال است زمینی را از آن خریداری کردم.
وی با بیان اینکه از مسئولان برای گرفتن جواز ساخت و ساز پیگیر شدم، تصریح کرد: ولی متاسفانه هیچکس پاسخگو نیست.
این جوان بیرجندی ادامه داد: مسئولان ادعا دارند این زمینها داخل محدوده ساختوساز نیامده است.
وی با بیان اینکه حاجیآباد، امیرآباد و چهکند که از معصومیه خیلی فاصله دارند مردم در حال ساخت و ساز در آن هستند، یادآور شد: مسئولان میگویند این قسمتها در محدوده شهر است ولی معصومیه که در داخل شهر است، مسئولان میگویند در محدوده نیست.
این جوان بیرجندی گفت: ما جوانان به امیدی این زمینها را خریداری کردیم که برای خودمان بسازیم و تا کی باید صبر کنیم؟!
وی با بیان اینکه ما جوانان اگر در آن زمان که زمین را خریداری کردیم پول بیشتر داشتیم در خیابان مدرس زمین میخریدیم، افزود: چه کسی جواب جوانانی مانند من را با این گرانی زمینها و املاک میدهد؟!
این جوان بیرجندی خاطرنشان کرد: این زمینها قطعهبندی و تفکیک شده و کوچهها مشخص شده و تنها جواز ساخت و ساز باید بدهند.
در این رابطه به سراغ مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان جنوبی و مدیرکل راه و شهرسازی استان رفتیم و طی مکاتباتی که به شماره 355 در تاریخ 15 دیماه جاری و 357 در تاریخ 18 دیماه جاری با این ادارات داشتیم جوابی دریافت نکردیم.
انتظار میرود مسئوولان توجه بیشتری به جوانان جامعه داشته باشند و تلاش کنند باری از مشکلات آنها را بردارند.
--------
گزارش: زهرا محمدی
--------