به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری فارس؛ سیدمحمد حسینی امشب در ششمین جلسه شورای آموزش و پرورش خراسان جنوبی اظهار داشت: گروهی از دانشآموزان استان مبتلا به بیماری اوتیسم بوده که تعداد این افراد رشد فزایندهای دارد.
وی با بیان اینکه کودکانی که مبتلا به بیماری اوتیسم هستند تا دو سالگی رفتارشان مانند دیگر کودکان بوده و بعد از آن به دلیل این بیماری ارتباط خود را با محیط از دست میدهند، تصریح کرد: افراد مبتلا به بیماری اوتیسم دچار رفتارهای کلیشهای شده و روابط هیجانی دیگران را نمیتوانند درک کنند بنابراین برای خانوادههای خود مشکلاتی را ایجاد میکنند.
معاون ابتدایی آموزش و پرورش خراسان جنوبی یادآور شد: براساس آمارهای مطرح شده به ازای هر 100 نوزاد متولد شده در کشور یک نوزاد مبتلا به اوتیسم وجود دارد.
حسینی با بیان اینکه دانشآموزان مبتلا به اوتیسم نیاز به آموزشهای انفرادی دارند، افزود: همچنین افرادی که به این دانشآموزان آموزش میدهند نیز باید دارای تجربه و دانش ویژهای در این زمینه باشند.
وی به راهاندازی مرکز آموزش دانشآموزان اوتیسمی در استان اشاره کرد و گفت: بنیاد برکت قول مساعدی برای ساخت این مرکز داده است.
معاون ابتدایی آموزش و پرورش خراسان جنوبی تصریح کرد: با اقدامات خوبی که در حوزه بهداشت و درمان انجام گرفته شاهد به حداقل رسیدن معلولیتهای نابینایی و ناشنوایی هستیم اما متاسفانه بیماری اوتیسم در حال افزایش است.
حسینی با بیان اینکه آموزش دانشآموزان مبتلا به اوتیسم در سالهای اخیر وارد حوزه آموزش و پرورش شده است، افزود: اما متاسفانه هر روز به تعداد این دانشآموزان افزوده میشود.
وی یادآور شد: پیگیری موضوعات مرتبط با دانشآموزان مبتلا به اوتیسم نیازمند کار تیمی بوده که در این راستا یکی از درخواستها برای کمک به این دانشآموزان تشکیل کارگروه ویژه برای پیگیری مسائل این دانشآموزان است.
معاون ابتدایی آموزش و پرورش خراسان جنوبی با بیان اینکه یکی از مباحث مهم برای کمک به بیماران اوتیسمی شناسایی این کودکان در سن دو تا شش سالگی است، اضافه کرد: اختلالات اوتیسم هر چند قابل درمان نیستند ولی میتوانیم به این افراد برای به حداقل رساندن مشکلاتشان کمک کنیم.
حسینی با اشاره به اینکه در حال حاضر دانشآموزان مبتلا به بیماری اوتیسم استان در آموزشگاه وصال بیرجند در کنار دانشآموزان نابینا و ناشنوا تحصیل میکنند، گفت: با توجه به امکانات و نیازهای ویژه این دانشآموزان لازم است فضاهای مناسبی ساخته شود که در حال حاضر حداقل نیاز جدی استان برای این دانشآموزان ساخت مدرسهای 10 کلاسه است.
وی در پایان از بهزیستی استان خواست تا در مورد غربالگری این کودکان اطلاعرسانی شده و در این زمینه رسانهها همکاری کنند.
کلمات کليدی: ساخت؛ فضا؛ کلاس؛ آموزش؛ دانشآموزان؛ اوتیسمی