شنبه ۲ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۲۰
مدیرعامل فرش دستباف روستایی بیرجند:

بافندگان فرش ضعیف‌ترین قشر جامعه هستند/ کارخانه نخ‌ریسی مود تعطیل شده است

مدیرعامل فرش دستباف روستایی بیرجند با بیان اینکه بافندگان فرش از ضعیف‌ترین قشر جامعه هستند، گفت: کارخانه نخ‌ریسی مود که 15 هکتار است به علت رونق نداشتن بحث فرش و خشکسالی در سال‌های متوالی تعطیل شده است.
بافندگان فرش ضعیف‌ترین قشر جامعه هستند/ کارخانه نخ‌ریسی مود تعطیل شده است
 
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری فارس؛  عباسعلی فوداجی ظهر امروز در دیدار با نماینده ولی فقیه خراسان جنوبی٬ اظهار داشت: شرکت تعاونی فرش دستباف در سال13666 با همت جهاد سازندگی وقت با هدف اشتغال روستاییان تأسیس شد و از ایام مهاجرت روستاییان به شهر تا پایان دهه 70 رونق خوبی داشته است ولی در دهه80 به علت فراز و فرودها دچار رکود شده است.

وی افزود: کارخانه ریسندگی و رنگ‌ریزی فرش دستباف با بیش از20 کارمند دچار بحران شده است٬ که بنا به تصمیم کمیسیون کار و کارگری این کارخانه تعطیل شد.

مدیرعامل فرش دستباف روستایی بیرجند با بیان اینکه 3 هزار فضای روستایی نیازمند کمک است، تصریح کرد: همه اعضا باید دست به دست هم دهند تا از انحلال این کارخانه جلوگیری شود.

فوداجی گفت: بافندگان فرش از ضعیف‌ترین قشر جامعه هستند٬ هرچند که این افراد در کار تولید فرش دستباف که کالایی لوکس به شمار می‌رود، می‌باشند اما این کالاهای لوکس تنها برای مصرف کنندگان قابل خریداری و استفاده است.

وی با اشاره به اینکه کارخانه در ورودی شهر مود قرار دارد که از جهاد سازندگی خریداری شده و بعد از آن به مزایده گذاشته شده است٬ بیان داشت: متأسفانه از این طرح استقبالی نشد و حدود 9 سال است که کارخانه تعطیل شده است.
مدیرعامل فرش دستباف روستایی بیرجند افزود: کارخانه نخ‌ریسی مود که 15 هکتار است به چاه آب مجهز است ولی متأسفانه به دلیل رونق نداشتن بحث فرش و خشکسالی در سال‌های متوالی این کارخانه که 800 میلیون تومان سرمایه‌گذاری شده تعطیل است.

فوداجی اذعان داشت: از آستان قدس رضوی تقاضا داریم که در صورت امکان این کارخانه را دوباره راه‌اندازی و یا آن را خریداری کنند.
وی از تعداد اعضای شرکت تعاونی فرش دستباف که 2 هزار و 445 نفر هستند خبر داد و گفت: از این تعداد بافنده فقط حدود 850 نفر نیمه فعال هستند.

مدیرعامل فرش دستباف روستایی بیرجند با بیان اینکه سالانه هر نفر دو متر فرش می‌بافد٬ یادآور شد: فرش‌های جنوب خراسان جنوبی دارای نقش‌های ریزماهی، ترنج‌دار و طرح خشتی هستند.

فوداجی خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات اصلی ما با توجه به اینکه فرش دستباف معاف از مالیات می‌باشد دریافت مالیات از مواد اولیه آن است که این مسأله سبب بالا رفتن قیمت تمام شده می‌شود و با قانون مغایرت دارد.
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۳۰۱۸
کلمات کليدی: خراسان جنوبی، بیرجند، خراسان، خراسان تایم، بافندگان ؛فرش؛ ضعیف‌ترین؛ قشر؛ جامعه