گفت‌و‌گوی تفصیلی با مجری «ثریا»

ثریا رسماً تعطیل نشده، ولی فعلاً ثریایی وجود ندارد/ مگر هولوکاست است که حرف نزنیم؟/ دو سه ماه آواره بودیم

2 بهمن 1395 ساعت 21:17

مجری و تهیه‌کننده برنامه «ثریا» از طراحی پیچیده برای حذف برنامه‌های انقلابی خبر داد و با اشاره به اینکه «نمی‌تواند درباره خیلی از مسائل اظهارنظر صریح کند» گفت: اصلاً انتظار نداشتیم دولتی که شعار «آزادی بیان» می‌دهد اینگونه ما را در تنگنا بگذارد.


به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری تسنیم؛ گروه «ثریا» بی‌تردید یکی از رویشهای بارز رسانه‌ای انقلاب اسلامی است. مسیر این گروه شباهتهای بسیار زیادی با شرایط گروه سید مرتضی آوینی دارد. همان بحثها، همان تنگناها، همان بایکوتها، همان مشکلات، همان فتوح و بالا رفتنها با همان نگاه و همت انقلابی.

بی‌دلیل نیست که طی پنج سال از آغاز تولد این برنامه، رهبر فرزانه انقلاب سه نوبت نسبت به این برنامه تفقد و تشویق کردند؛ گذشته از دلگرمی و شوق وافر این گروه از این تشویقها، شاید یکی از دلایل اصلی عدم تعطیلی برنامه، همین مراقبت آقا باشد؛ در جای‌جای‌ این مصاحبه خواهیم دید معاندان گرچه طراحی پیچیده‌ای برای تعطیلی ثریا داشته‌اند اما به مدد نیم‌نگاه رهبری، این افراد را یارای تعطیلی ثریا نیست.

اگر رهبر انقلاب زمان شهادت مرتضی آوینی هم پیام نمی‌دادند و در تشییع پیکر مطهرش شرکت نمی‌کردند قطعاً او هم ناشناخته و مهجور می‌ماند.

گفت‌و‌گوی مفصل چند ساعته‌ای با محسن مقصودی، مجری و تهیه‌کننده شناخته شده ثریا انجام شد. هنگام پیاده‌کردن مصاحبه، به نظر می‌آمد که بند به بند این گفت‌و‌گو می‌تواند نماد و تیتر برای همه مطلب باشد؛ گفت‌و‌گویی با دهها تیتر جذاب. از دغدغه‌های منظومه هنری و رسانه‌ای، باید و نباید رسانه‌های انقلاب و تریبونهای عدالتخواه تا فشارهای شدید غربگراها که در این سالها تلاش کردند «ثریا» گرچه رسماً تعطیل نشود؛ اما بی‌خاصیت شود و انقلابی نماند.
مشروح این مصاحبه در روزهای آینده روی خروجی خبرگزاری تسنیم قرار خواهد گرفت. مهمترین محورهای  مصاحبه تسنیم با محسن مقصودی عبارتند از:
بخش اول؛ رسانه تراز انقلاب اسلامی

این تعبیر آقا که می‌فرمایند «من از چپ و راست شمشیر می‌زنم» تعبیر عجیبی است؛ در عین  حال ما آرایش کشورمان را در مسائل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی یک آرایش جنگی نمی‌بینیم. ویژگی اهالی هنر و رسانه این است که این موارد را هشدار بدهند؛ شهید آوینی در همان مقطع اول انقلاب چقدر خوب آرمانهای انقلاب را می‌فهمد که «خوان گَزیده‌ها» را می‌سازد. به این دلیل که ایشان قبل از اینکه یک رسانه‌ای باشد یک متفکر است. بخش دوم؛ برنامه «ثریا» قسمتهای اولیه ثریا یک برنامه خلاقانه، جذاب و ترکیبی بود؛ سبد مخاطب داشت؛ انیمیشن داشت؛ مباحث سخت را این‌طور برای مردم می‌گفتیم؛ همچنین مستندسازی؛ با زبان مردمی 40 تا 50 دقیقه پلی‌بک پخش می‌کردیم که رکورد بود؛ اما به سمتی رفت که اینها را تعطیل کردند. بخش سوم؛ «ثریا در محاق» به‌صورت کلی باید گفت رسانه‌های مستقل و انقلابی همیشه در معرض خطر و فشار هستند. اگر با باندهای قدرت و ثروت درگیر شوی و آرمانهای انقلاب را پیگیری کنی حتماً در هر رسانه‌ای که باشی مخالف خواهی داشت. غربگراها و محافظه‌کاران به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم طراحی‌‌های پیچیده‌ای می کنند تا رسانه‌ها و برنامه‌های انقلابی را از حیّزانتفاع بیندازند. درخصوص تعلیق فعلی ثریا، مجموعه‌ای از عوامل دخیل است؛ من الآن نمی‌توانم بگویم که پشت صحنه چه اتفاقی دارد می‌افتد؛ خیلی هم اطلاع دقیقی ندارم. نمی‌توانم صریح بگویم چه شده است. درباره برنامه‌ای که بخواهد مسائل راهبردی کشور را بدون مصلحت‌اندیشیهای کاذب بیان کند، طبیعتاً خیلیها واکنش نشان می‌دهند. اما درباره ثریا بعضاً این واکنشها علنی بوده است؛ برخی‌ها علنی هم علیه ثریا مصاحبه کردند و رسانه‌های متعددی از جریان غرب‌گرا علیه روشنگری‌های ثریا موضع گرفتند؛ این نشان می‌دهد که چه فشاری وجود دارد. هولاکاست که نیست؛ مثل هولوکاست معتقدند حرف نزنید؛ کاری کردند که عذر ثریا را از فلان مجموعه خواستند. الآن قصد ندارم باز کنم، فقط اشاره می‌کنم؛ دو سه ماه آواره بودیم؛ اصلاً انتظار نداری دولتی که شعار آزادی بیان می‌دهد اینگونه شما را در تنگنا بگذارد.


کد مطلب: 3029

آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/report/3029/ثریا-رسما-تعطیل-نشده-ولی-فعلا-ثریایی-وجود-ندارد-مگر-هولوکاست-حرف-نزنیم-دو-سه-ماه-آواره-بودیم

خراسان تایم
  http://www.KhorasanTime.ir