سه شنبه ۵ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۲۱
گزارش خبری/

حوادثی از جنس پلاسکو، در بیخ گوش مردم بیرجند/ لزوم به روز شدن مدیریت شهری و بحران استان

اتفاق افتادن حادثه پلاسکو مانندی برای بیرجند هم دور از انتظار نیست و مردم بیرجند اتفاق افتادن این چنین حوادثی را در بیخ گوش خود احساس می کنند.
حوادثی از جنس پلاسکو، در بیخ گوش مردم بیرجند/ لزوم به روز شدن مدیریت شهری و بحران استان
 
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری خاورستان، خراسان جنوبی استانی با قدمت و دارای پیشینه زیادی است و همین موضوع هم سبب شده تا بافت های فرسوده و قدیمی زیادی در این استان وجود داشته باشد.
 
به گفته مهدی جعفری مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی ۱۸۰ هکتار سکونتگاه غیررسمی و همچنین ۴۲۵ هکتار از بافت فرسوده مسکونی در استان وجود دارد که  ۱۶۴ هکتار از این عرصه‌ها در شهرستان بیرجند قرار دارد.
 
اما این بافت های فرسوده به گونه ای است که تمام کوچه های آن تنگ و در هم پیچ است. متاسفانه در بیرجند بافت فرسوده تقریبا درمرکز شهرقرار گرفته و اگر خدای ناکرده یکی از این منازل مسکونی دچار آسیب شود، آتشنشانی قادر به انجام هیچ کاری نخواهد بود واین موضوع خطرات و مشکلات دیگری را برای سایر شهروندان ایجاد خواهد کرد.
 
همچنین بازار بیرجند هم که در قسمت مرکزی شهر واقع شده است، علاوه بر فرسوده بودن بافت خود بازار، بافت مسکونی پشت بازار که امروز بیشتر به عنوان انبار برای بازاریان به کار می رود هم فرسوده است.
 
علاوه بر فرسوده بودن بافت بازار، به گفته مدیرعامل سازمان آتشنشانی بیرجند، بسیاری از اصناف و بازاریان، نکات ایمنی را هم رعایت نمی کنند که این بر افزایش خطرپذیری افزوده است و در این خصوص بارها تذکر داده شده است، اما اقدامی از سوی آنها انجام نشده است.
 
با توجه به اینکه همیشه خطر در کمین است، اگر در این بافت فرسوده اتفاقی روی دهد، قطعا ضررهای مالی و حتی جانی را نه تنها برای مالک بلکه برای سایر شهروندان هم خواهد داشت.
 
به گفته موسی میرزایی  مدیرعامل سازمان آتشنشانی شهرداری بیرجند؛ چیدمان بازار بیرجند به گونه ای است که مغازه های متفاوت در کنار یکدیگر قرار گرفته اند که این موضوع در هنگام حادثه بسیار خطرناک تر است. همچنین بافت مسکونی بازار به گونه ای است که اصلا امکان ورود و خروج ماشین آلات آتشنشانی وجود ندارد، انبارهای پشت بازار هم بسیار مهم است و اگر اتفاقی بیفتد آتشنشانی هیچ اقدامی نمی تواند بکند چرا که ماشین آلات آتشنشانی قادر به ورود به کوچه های باریک این منطقه نیستند.
 
 همچنین سقف بازار بیرجند هم بسیار نامناسب و بدون کارشناسی ساخته شده است به گونه ای که اگر اتفاقی رخ دهد، خود سقف سبب ایجاد کوران دود و آتش می شود.
 
متاسفانه علاوه بر خطرناک بودن بافت های فرسوده، امروز در ساختمان های نوساز هم نکات ایمنی رعایت نمی شود بطوری که از سال 88 تاکنون، 520 مجتمع برای دریافت پروانه به شهرداری آمده است اما از این تعداد فقط 120 مجتمع موفق به دریافت پایان کار شده اند که در این خصوص به دلیل فقر قانون، این مردم هستند که آسیب می بینند نه پیمانکاران.
 
بر این ساس اتفاق افتادن حادثه پلاسکو مانندی برای بیرجند هم دور از انتظار نیست و مردم بیرجند اتفاق افتادن این چنین حوادثی را در بیخ گوش خود احساس می کنند.
 
به نظر می رسد باید برای مدیریت و جلوگیری از این دست حوادث، مدیریت استان به روز شود و باید مجموعه ستاد بازآفرینی شهری،  ستاد بحران استانداری و همچنین دستگاه‌های مربوط به حوزه بافت شهری و خدمات شهری توجه بیشتری نسبت به موضوعات ساخت و ساز، خدمات و ایمنی شهری داشته باشند و علاوه بر ارائه راهکار و نظارت بیشتر بر ساخت و سازهای جدید، نسبت به احیای بافت های فرسوده و ایجاد ایمنی در این بافت ها اقدام کنند.
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۳۱۰۸
کلمات کليدی: بحران ، مدیریت ، بیرجند ، پلاسکو ، حادثه ، آتش نشانی