به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری فارس؛ حجتالاسلام و المسلمین علی رضایی بیرجندی اولین گام انسانیت را ایثار دانست و اظهار داشت: زمانی که انسان از منیتها و خودخواهیها بیرون بیاید به مقام خلافت الهی و انسانیت میرسد.
وی با تأکید بر اینکه اگر بخواهیم جامعه ایثارگر داشته باشیم در وهله اول باید درون و کودک انسان سالم باشد، تصریح کرد: عدهای فکر میکنند که پولدار شدن، دکتر و مهندس بودن مهم است در صورتی که اینها همه ابزار هستند.
امام جمعه بیرجند ملاکهای یک زندگی مطلوب را حقیقتجویی دانست و اضافه کرد: طرق الهی به تعداد نفسهای انسان است.
رضایی فرزندان را هدیه الهی دانست و اعلام کرد: فرزند را باید بپذیریم و عواطف وی را سرکوب نکنیم چرا که فرزندان نیازمند محبت والدین هستند.
وی دوستی پدر و مادر را دوستی مطلق دانست و تصریح کرد: والدین باید روزی 50 مرتبه فرزندان را مورد نوازش و مهر و محبت قرار دهند.
امام جمعه بیرجند بر لزوم شخصیت دادن به فرزندان تأکید کرد و بیان داشت: اگر به کودکی اهانت شود از شر آن در امان نیستیم چرا که این عمل محصول رفتار انسان است.
رضایی با اشاره به اینکه مسیر بهشتی شدن انسان از طریق فرزندان میگذرد، گفت: والدین نباید میان فرزندان تبعیض قائل شوند و باید مساوات را رعایت کنند.
وی به نقش زنان در اجتماع اشاره کرد و توضیح داد: فرهنگ پوسیده و بیمحتوای غرب زنان را به عنوان ابزار قرار داد که عاقبت آن بینتیجه مانده است.
امام جمعه بیرجند بر لزوم شخصیت دادن به بانوان در مجالس، هیئات و اجتماع تأکید کرد و گفت: زنان در اسلام دارای حرمت هستند لذا هر چه ایمان افراد بیشتر شود عشق به زنان و همسران نیز بیشتر میشود.
رضایی بر ضرورت ترویج عشق در جامعه تأکید کرد و افزود: ما جامعه اسلامی هستیم و باید عشق و محبت را در جامعه گسترش دهیم.
وی به حادثه پلاسکو و به شهادت رسیدن آتشنشانان اشاره کرد و بیان داشت: اگر فداکاریهای این افراد نبود مردم زیادی در این حادثه جان خود را از دست میدادند لذا آتشنشانان سوختند که مابقی نسوزند.
امام جمعه بیرجند بر لزوم توجه دولت و شهرداریها به ایمنسازی بناها و ساختمانهای فرسوده تأکید کرد و افزود: با عزم ملی و نگاه انسانی بسیاری از مشکلات حل میشود.
رضایی با بیان اینکه باید چرایی مسائل و مشکلات جامعه حل شود، اظهار داشت: حادثه پلاسکو و بسیاری از مشکلات دیگر نه تنها به فرسوده بودن ساختمان مربوط میشود بلکه بسیاری از این مشکلات به دلیل نبود امکانات ایمنی و شرایط مطلوب خدماترسانی مربوط میشود.
وی همچنین از بیکار نشستن و نظاره کردن مردم و گرفتن فیلم و عکس اشاره کرد و توضیح داد: بسیاری از مردم فقط به فکر منافع خود هستند و به مشکل ایجاد شده توجهی ندارند.
امام جمعه بیرجند با اشاره به اینکه در حادثهای که اتفاق میافتد نباید همه امور را به دیگران واگذار کنیم و خودمان نیز در زمینه خدمترسانی اقدام نماییم، تصریح کرد: آحاد جامعه باید در ابعاد مختلف به وظیفه خود عمل کنند.
رضایی به سخنان وزیر کشور مبنی بر اینکه 11 میلیون بیکار تا سالهای آینده در کشور داریم، اشاره کرد و افزود: دولت اگر بخواهد به وظیفه خود عمل کند میتواند سالانه 700 هزار شغل ایجاد کند در صورتی که ما سالانه یک میلیون فارغالتحصیل در سطح کشور داریم که از تعداد شغلهای ایجاد شده 300 هزار نفر کمبود داریم.
وی خطاب به بازاریان، پزشکان و پولداران، متذکر شد: بسیاری از این افراد پولهای خود را در بانکها سپردهگذاری میکنند در صورتی که میتوان با همین پولها نسبت به ایجاد شغل اقدام کرد.
امام جمعه بیرجند روز ملی فناوری فضایی را از مناسبتهای هفته جاری ذکر کرد و بیان داشت: 14 بهمنماه سالگرد موفقیت آمیز ماهواره امید در سال 1387 است که پرتاب این ماهواره، سبب شد ایران در جمع کشورهای دارای توانایی پرتاب ماهواره قرار گیرد.
رضایی همچنین 12 بهمن سالروز ورود امام خمینی (ره) به کشور را از دیگر مناسبتهای هفته آتی ذکر کرد و ادامه داد: باید جشنهای دهه فجر با شور و نشاط و در بهترین شرایط برگزار شود.
وی با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی ویژه محرومین و مستضعفین است، ادامه داد: اعتراض این قشر از جامعه سبب شد که به دنبال امام خمینی (ره) به راه بیفتند و انقلاب اسلامی را به پیروزی برسانند.
امام جمعه بیرجند فقر را زیبنده جامعه اسلامی ندانست و یادآور شد: عدهای در جامعه از پرخوری و داشتن ماشینهای آخرین مدل میترکند در حالی که عدهای در جامعه از نداری آه میکشند و این همان دردی است که باید به آن توجه کنیم.
رضایی با تأکید بر اینکه باید به داد فقرا برسیم، تبیین کرد: مردم و مسؤولین باید در راستای رفع مشکلات فقرا تلاش کنند زیرا زمانی که فقرا از جامعه و انقلاب اسلامی ناامید شوند کار از کار گذشته و انفجاری عظیم رخ میدهد.
وی با اشاره به اینکه 10 درصد روحانیون دارای مسؤولیت هستند و مابقی در بدترین شرایط به سر میبردند، توضیح داد: باید به مشکلات این قشر از جامعه رسیدگی شود تا حوزه در بطن جامعه وارد شود و بتواند به رسالت خود عمل کند.
امام جمعه بیرجند از کمبود روحانی در روستاهای خراسان جنوبی انتقاد کرد و خاطرنشان کرد: حوزههای علمیه باید رویکرد انقلابی و ولایی پیدا کنند لذا باید تحولی عظیم در آموزش و پرورش، دانشگاهها و حوزههای علمیه صورت گیرد.