دوشنبه ۱۱ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۸:۲۵
گزارش /

امواج فرستنده‌‌های دیجیتال روستای واشان، گرفتار در دام کمبود اعتبار

اهالی روستای واشان از عدم پوشش شبکه‌های دیجیتال در این روستا گلایه دارند و مسئوولان راه‌اندازی آن را منوط به اعتبارات می‌دانند.
امواج فرستنده‌‌های دیجیتال روستای واشان، گرفتار در دام کمبود اعتبار
 
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری فارس؛ خراسان جنوبی یکی از استان‌های کویری کشور است که بالغ بر 151 هزار کیلومتر وسعت داشته و طبق سرشماری سال 90 بیش از 732 هزار نفر جمعیت را در خود جای داده است.
براساس اطلاعات موجود این استان دارای 3 هزار و 524 روستا و 61 دهستان است که جمعیت آنها روز به روز در حال کاهش است.

مهاجرت جوانان از روستا یکی از دلایل عمده کاهش جمعیت در روستاهای این استان بوده است که مهمترین علت آن خشکسالی‌های چند ساله و کاهش محصولات کشاورزی بوده است.
خشکسالی چهره روستاهای استان را بیابانی کرده است و درختان زیادی را به الوار و هیزم تبدیل کرده و علوفه‌ای نیز برای دام‌ها باقی نگذاشته است.
مردم در روستاهای این استان به سختی روزگار می‌گذرانند و به جرات می‌توان ادعا کرد به سبب خشکسالی اهالی روستاها حتی سیفی‌جات خود را نیز مانند شهرها خریداری می‌کنند و به عبارتی برای تامین این اقلام نیز پول‌ می‌دهند.
 

 
مسئولان باید توجه بیشتری به روستاهای محروم استان داشته باشند و امکانات رفاهی را برای آنها فراهم کنند تا همین جمعیت اندک نیز در آن بمانند و اصالت آن را حفظ کنند.

در این رابطه مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری خراسان جنوبی در 11 مردادماه سال جاری گفته بود: 43 درصد جمعیت استان با 318 هزار نفر ساکن روستاها هستند.

محمد شفیعی افزود: در حال حاضر شاهد مهاجرت از بیشتر روستاها به سبب تداوم پدیده خشکسالی‌ها و نبود شغل در مناطق روستایی هستیم.

وی اظهار کرد: این مهاجرت‌ها به صورت جابه جایی از یک روستا به روستای دیگر و یا از روستا به شهر ادامه دارد.
همچنین معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان جنوبی نیز یکی از مهمترین راه‌های نگهداری جمعیت در نقاط مرزی و روستایی استان را ایجاد امکانات آموزشی و پرورشی عنوان کرده و گفته: مسئولان در این زمینه برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام دهند.

سید محمد حسینی یادآور شد: به لحاظ جغرافیایی و مشکلی که در اثر خشکسالی‌های چندین ساله به وجود آمده روند مهاجرت از روستاها به شهرها به ویژه مرکز استان افزایش یافته که این امر ممکن است در آینده مشکلات فراوانی را در بخش‌های مختلف اجتماعی و امنیتی ایجاد کند.
خشکسالی یکی از دغدغه‌های اصلی روستائیان خراسان جنوبی است ولی با این وجود مسئولان باید ساکنان روستاها را دریابند و حداقل رفاهیات را برای آنها فراهم کنند.
 

 
در این رابطه مقام معظم رهبری می‌فرمایند: «روستا پشتوانه تولید، حیات، غذا و موجودیت کشور است و در برابر این حقیقت باید به این سؤال جدى پاسخ داد که براساس چه استدلالى زندگى در روستا نباید به روانى و خوشى شهر از جهت برخوردارى از امکاناتى مانند مدرسه، ارتباطات، آب، راه و آسایش زندگى باشد و چرا شهرها به دلیل بزرگتر بودن، مصرفى بودن و تولیدى نبودن، باید در برخوردارى از زندگى راحت‌تر، جلوتر از روستا باشد.»
طبق بیانات مقام معظم رهبری باید مسئولان مشکلات روستاها را تا حد امکان مرتفع کنند تا اهالی روستاها نگرانی از زندگی در روستا نداشته باشند.

روستای واشان یکی از روستاهای بخش مرکزی بیرجند است که از مرکز استان حدود 90 کیلومتر فاصله دارد و اهالی این روستا از نبود گیرنده دیجیتال در این روستا گلایه‌مند هستند.

یکی از اهالی روستای واشان امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در بیرجند اظهار داشت: اهالی روستای واشان از توابع بخش مرکزی بیرجند با جمعیتی بالغ بر150 خانوار از عدم پوشش شبکه‌های دیجیتال رنج می‌برند.
علی یاری با بیان اینکه این روستا بالغ بر 60 نفر روحانی دارد، تصریح کرد: این روستا همچنین 6 شهید تقدیم انقلاب کرده است.

وی یادآور شد: ما روستایی‌ها نیز مانند مردمان شهر می‌خواهیم از برنامه‌های تلویزیونی در شب‌های زمستان که مدت آن طولانی است، استفاده کنیم و به همین سبب خواستار راه‌اندازی شبکه‌های دیجیتال در این روستا هستیم.
این فرد خاطرنشان کرد: از مسئولان تقاضا داریم اندکی آلام روستائیان را درک کرده و برای کاهش آن تلاش کنند.



در این رابطه خبرنگار ما موضوع را با مدیرکل صدا و سیمای خراسان جنوبی مطرح کرد.
محمد ثقفی امروز اظهار داشت: روستای واشان در لیست ایستگاه‌های مصوب سازمان صدا و سیما برای نصب فرستنده‌های دیجیتال قرار دارد.

وی خاطرنشان کرد: در صورت تامین اعتبار از محل اعتبارات استانی برای اجرای زیرساخت‌های لازم، فرستنده‌های دیجیتال نصب و راه‌اندازی می‌شود.
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۳۲۴۶
کلمات کليدی: امواج ؛فرستنده‌‌؛ دیجیتال؛ روستا؛ واشان؛