سه شنبه ۱۲ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۳۶
خاطرات یک شهید

شهید راستگومقدم اولین شهید انقلاب در بیرجند/ شهیدی که برای مبارزات انقلابی تبعید شد

فرزند شهید راستگو مقدم گفت: پدر من در آن زمان سنگینی ظلم وستم شاهی را بر دوش خود و جامعه احساس می‌کرد؛ پس از سقوط دکتر مصدّق از نخست وزیری، حکومت طاغوت او را به خواف تبعید کرد و یک ماه هم در زندان بیرجند زندانی شد.
شهید راستگومقدم اولین شهید انقلاب در بیرجند/ شهیدی که برای مبارزات انقلابی تبعید شد
 
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خاورستان؛  شهید « محمد علی راستگو مقدم » در سال 1312 در خانواده ای مذهبی و متعهد در بیرجند متولد شد. شهید راستگو مقدم اولین شهید انقلاب در شهر بیرجند است.
 
همزمان با آغاز دهه فجر و سالروز پیروزی انقلاب اسلامی با فرزند شهید راستگو مقدم درمورد فعالیت ها و شهادت شهید راستگو مقدم گفتگو کردیم.
مهدی راستگو مقدم، فرزند شهید محمد علی راستگو مقدم گفت: شهید محمد علی راستگو مقدم در سال 1312 و در خانواده مذهبی و متعهد در بیرجند متولد شد و در تاریخ 28 آبان ماه سال 57 در جریان ملی شدن نفت در شهر بیرجند به شهادت رسید.
 
وی افزود: پدر من یکی از افراد مذهبی و سیاسی بیرجند بود و مغازه خشکبار و لوازم التحریر فروشی داشت.
 
فرزند شهید بیان کرد: پدر من در آن زمان سنگینی ظلم وستم شاهی را بر دوش خود و جامعه احساس می‌کرد و در سالهای 1329-1333 برای ملی کردن نفت و خلع ید اجانب از ایران به جریان مبارزۀ ملت ایران پیوست؛ پس از سقوط دکتر مصدّق از نخست وزیری، حکومت طاغوت او را به خواف تبعید کرد و یک ماه هم  در زندان بیرجند زندانی شد.
 
راستگو مقدم تصریح کرد: در جریان انقلاب اسلامی و بعد از تظاهرات سال 56 مردم قم، پدرمن به همراه چند نفر دیگر ازدوستان که تقریبا بین 10 تا 15 نفر می‌شدند از محل مسجد امام حسین (ع) فعلی به سمت میدان ابوذر پیاده روی کرده و ظاهرا یک سری شعار هایی هم سر داده و تظاهرات داشته اند،این حرکت در صورتی اتفاق افتاده که در بیرجند هیچ جنبشی نبوده است.
 
وی اظهار کرد: به خاطر دارم  سال 56 که در منزل ما  مراسم روضه و عزاداری بود پدر من به آقای عندلیب که سخنران روضه بود قبل از اینکه روی منبر بروند و شروع به سخنرانی کند، تاکید کردند که روی منبر حتما درباره خصوصیات آیت الله خمینی(ره) صحبت کنید و اگر صحبت نخواهید کرد منبر هم نروید.
 
این فرزند شهید با بیان اینکه خواسته و  تاکید پدر من به آقای عندلیب برای سخنرانی روی منبر از امام خمینی (ره) گزارش و خبرش به افراد رژیم پهلوی می‌رسد، گفت:  افسران رژیم، پدر من را به فرمانداری برده و آنجا به پدر من می‌گویند که آقای راستگو مقدم شما از فعالین سیاسی هستید و اگر دوباره کارهای شما تکرار شود و از شما حرکت انقلابی و سیاسی مشاهده شود دستگیر خواهید شد و حتی ما حکم تیر شما را هم داریم و شما را خواهیم کشت.
 
راستگو مقدم اذعان کرد: چون پدر من بازاری بود و به سفارش امام خمینی (ره) در تهران و قم قرار شده بود که بازاریان در مغازها را ببندند و به مغازه های خود نروند از این رو  پدر من هم در بیرجند اولین کسی بود که درِ مغازه اش را به سفارش امام خمینی (ره) بست و ماموران و سران رژیم پهلوی وقتی این کار پدر من را می‌بینند مجددا پدرم را به فرمانداری برده و دستور می‌دهند که در مغازه اش را باز کند اما پدرم به آنها می‌گوید من به فرمان کسی در مغازه ام رابسته ام که تا امر نکند بازنخواهم کرد.
 
وی افزود: روز 28 آبان سال 57 که همزمان با عید سعید غدیر خم هم بوده است مردم از جلوی مسجد آیت الله آیتی در بیرجند حرکت کرده و تظاهرات باشکوهی انجام می‌شود و در خیابان جمهوری اسلامی؛ سه راه اسدی درگیری بین ماموران و مردم صورت می‌گیرد  و پدر من هم با برادرم (هادی راستگو مقدم که ازشهدای دفاع مقدس است) از روی پشت بام خانه ما که در نزدیکی سه راه اسدی و محل درگیری مردم و ماموران بود به بقیه که داخل خیابان بوده اند و تظاهرات می‌کردند تدارکات می‌رساندند.
 
فرزند شهید ادامه داد: برادرم از روی پشت بام یک سنگ را به شیشه ماشین شهربانی می‌زند و شیشه ماشین شهربانی را می‌شکند و ماموران که می‌بینند  چه کسی سنگ زد و شیشه ماشین شهربانی  شکست، به خانه ما هجوم می آورند و پدرم را به شهربانی که آن موقع در میدان امام(ره) فعلی بوده می‌برند و بقیه افرادی هم که سابقه فعالیت سیاسی داشتند را به همراه پدرم همان روز به شهربانی میبرند و شکنجه می‌کنند و تا حد مرگ اینها را کتک می‌زنند.
 
 راستگو مقدم افزود: از جمله این افرادی که در روز 28 آبان 57 به همراه پدرم در شهربانی مورد شکنجه رژیم قرار گرفتند شهید شریف پناه (شهید دفاع مقدس)، رضا عرفانی، حجت الاسلام واحدی، حسن شهپر و حسینی از دستگیر شدگان این روز بودند  و پدر من هم همان روز زیر شکنجه در شهربانی به شهادت می‌رسد.
 
وی افزود: روز بعد، مردم بیرجند پدرم را به عنوان اولین شهید بیرجند تشییع می‌کنند و در مزار شهدا قطعه شماره یک به خاک می‌سپارند.
 
فرزند شهید یادآور شد: پدرمن بیسواد بود اما از نظر بینش سیاسی، بصیرت، اخلاق و تشخیص حق از باطل در حد خیلی عالی بود و خیلی افراد از پدر من خط می‌گرفتند.
 
راستگو مقدم تصریح کرد: خود من هم جزو فعالین سیاسی بودم و بدون اینکه پدرم درجریان باشد فعالیت هایی داشتم و به همراه دوستان اولین راهپیمایی در شهر بیرجند را راه اندازی کردیم که بعد ازآن تظاهرات و راهپیمای های بعدی صورت گرفت.
 
وی ادامه داد: بعدا که پدرم فهمید که من هم فعالیت دارم خیلی از این کار من استقبال کرد و من را حمایت می‌کرد.
 
فرزند شهید گفت: محل درگیری ها در سه راه اسدی بوده و خانه ما هم نزدیک سه راه اسدی بود از این رو این مکان از بیرجند را به نام شهید راستگو مقدم نامگذاری کرده اند.
 
راستگو مقدم بیان کرد: یکی از بهترین خاطراتی که از پدرم در ذهن دارم این است که پدرمن سفارش کرده بود یک فرش کوچک دستباف به اندازه یک پادری که روی فرش عکس رضا شاه پهلوی، محمدرضا و فرح ( همسر محمد رضا) را ببافند و دم در خانه به عنوان پادری پهن کرده بود و هرکسی می‌خواست وارد خانه ما شود باید از روی عکس این سه نفر رد شده و وارد خانه شود.
 
وی افزود: کمک به مستضعفین، فقرا، کمک به بی خانمان ها و کار خیر از مهمترین ویژگی ها و خصوصیات خوب پدر من بود.
 
فرزند شهید  تاکید کرد: به خاطر دارم در یکی از محله های قدیم بیرجند کوچه ای بود به نام کوچه کلو، یک فردی بود که بدنش شپش گرفته بود و از بس که شپش داشت وقتی روی زمین مینشست اطرافش سیاه می‌شد، پدرم این فرد را به بیمارستان امام رضا(ع) بیرجند برد و سه روز بستری کردند و لباسهایش را آتش زد و تمام مغازه اش را ضدعفونی و تمیزکرد و هرچه که داخل مغازه داشت را آتش زدند و دوباره همه چی را از نو خریده و داخل مغازه اش گذاشتند و بعد از اینکه این فرد از بیمارستان مرخص شد مغازه تمیز با وسایل جدید را تحویلش دادند که از نو شروع به کار کند. پدرم با این کارش این فرد را نجات داد و انگار که تازه متولد شده باشد.
 
راستگو مقدم گفت: این انقلاب حاصل تلاش خیلی افراد است و خیلی جانها گرفته شده و خیلی خونها برای انقلاب ریخته شده تا این انقلاب به ثمررسیده و الان ما با عزت زندگی می‌کنیم، ما باید خدارا شکر کنیم که کشورمستقلی بوده و وابسته نیستیم و الان باید این انقلاب و ارزشهای انقلاب را حفظ کنیم .
 
وی افزود: ایثار و گذشت در گذشته خیلی بیشتر بود اما الان کمتر ما شاهد ایثار وگذشت هستیم و مردم ما کمی از آرمانهای اول انقلاب فاصله گرفته اند.
 
فرزند شهید در پایان تاکید کرد: در گذشته، زمان انقلاب و هشت سال دفاع مقدس وحدت بین مردم خیلی بیشتر بود و الان اگر مردم و ملت با هم متحد باشند و وحدت کلمه ای که امام خمینی (ره)  گفتند را داشته باشند؛ آمریکا، انگلیس و اسرائیل هیچ غلطی نمی‌تواند بکند.
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۳۲۶۷
کلمات کليدی: شهید ؛راستگومقدم؛ اولین؛ شهید؛ انقلاب ؛بیرجند