چهارشنبه ۲۴ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۱۰
گزارشی از وضع کشاورزان در استان:

سایه سنگین بی‌مهری صندوق بیمه کشاورزی و دولت بر سر کشاورزان خراسان جنوبی

سال گذشته غرامت برخی از کشاورزان استان پرداخت نشده و همین امر سبب بی‌اعتمادی آنها به صندوق بیمه شده اس
سایه سنگین بی‌مهری صندوق بیمه کشاورزی و دولت بر سر کشاورزان خراسان جنوبی
 
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم؛کشاورزی و دامداری یکی از شغل‌های پرزحمت، سخت و طاقت‌فرسا است که در بسیاری از مواقع ارزش آنها درک نمی‌شود.

حوادث گوناگون مانند سرمازدگی، خشکسالی، حمله به دام‌ها و بسیاری دیگر، کشاورز و دامدار را دچار خسارت‌های هنگفت می‌کند و در این راستا دولت برای جلوگیری از حوادث احتمالی به کمک کشاورز و دامدار رفته و صندوق بیمه محصولات کشاورزی را راه‌اندازی کرده است.
خراسان جنوبی یکی از استان‌هایی است که خشکسالی را چندین سال است تجربه کرده و برخی از محصولات کشاورزی که به عبارتی دیم بوده است نابود شده که از جمله آنها می‌توان درختان بادام را مثال زد که تنها شاخه‌های خشکیده آن باقی مانده است.



همچنین این بلای طبیعی سایر محصولات را نیز تحت تاثیر قرار داده به طوری که در سال جاری سرمازدگی محصول پسته‌ کشاورزان استان را نابود کرده است.
کشاورزان محصولات خود را به امید دریافت خسارت بیمه می‌کنند تا بر اثر بلایای طبیعی ضرر و زیان زیادی را متحمل نشوند ولی کشاورزان استان از بیمه کردن محصولات خود رضایت ندارند.

در ادامه با برخی از کشاورزان از نگرانی های خود عنوان کردند.
حسن‌رضا خدیبی اظهار داشت: دو سال است بیمه، خسارت محصول پسته من را پرداخت نکرده است.

وی با بیان اینکه در سال گذشته 4 میلیون و 500 هزار تومان برای بیمه کردن محصول پسته‌ام پول پرداخت کردم، تصریح کرد: از آبان‌ماه سال گذشته هنوز خسارت خود را دریافت نکردم.
کشاورز نمونه سرایانی ادامه داد: همچنین در سال گذشته بیمه دام‌ها نیز پرداخت نشده است.
خدیبی یادآور شد: مبلغ یک‌ میلیون و 200 هزار تومان برای بیمه گندم و جو سال گذشته پرداخت کرده‌ام که تاکنون خسارت آن را دریافت نکرده‌ام.



وی خاطرنشان کرد: در این شرایط به بیمه بی‌اعتماد شده‌ام و دیگر تمایل به بیمه کردن محصولات خود ندارم.
عباس کیانی نیز امروز در گفت‌و گو با خبرنگار فارس در بیرجند اظهار داشت: سطح زیرکشت محصول پسته‌ام بیش از 300 هکتار است.

وی با بیان اینکه برای بیمه کردن این میزان درخت پسته 130 میلیون تومان حق بیمه پرداخت کرده‌ام، تصریح کرد: برآورد خسارت محصولاتم در سال گذشته توسط کارشناسان 450 میلیون تومان بوده است.
کشاورز نمونه بشرویه ادامه داد: از میزان برآورد شده توسط کارشناسان، تاکنون به من غرامتی پرداخت نشده است.
کیانی با بیان اینکه سالانه 900 تن پسته تولید می‌کنم، خاطرنشان کرد: محصولات تولیدی خود را به کشورهای حوزه خلیج فارس صادر می‌کنم.



به سراغ مسئوولان صندوق بیمه کشاورزی رفتیم تا پاسخ آنها را در این رابطه بشنویم.
جاهد اظهار داشت: 75 درصد حق بیمه کشاورزی را دولت پرداخت کرده و تنها 25 درصد را کشاورز پرداخت می‌کند.

مدیر صندوق بیمه کشاورزی سرایان با بیان اینکه دولت با مشکل مالی برخورد کرده است، خاطرنشان کرد: شهرستان سرایان برای بیمه کشاورزی یک‌ میلیارد و 500 میلیون تومان از دولت طلبکار است.

جواد غنچه  اظهار داشت: حق بیمه محصول از دو بخش تشکیل می‌شود.
وی با بیان اینکه سهم دولت در حق بیمه دو سوم است، تصریح کرد: همچنین میزان یک سوم را بیمه‌گذار پرداخت می‌کند.



مدیر صندوق بیمه کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه در سال گذشته سهم بیمه‌گذارها پرداخت شده است، یادآور شد: سهم دولت در این مدت پرداخت نشده و از طرف دولت واریزی نداشتیم.
غنچه عدم انجام تعهدات دولت در قبال بیمه را سبب دیرکرد واریز خسارت کشاورزان عنوان کرد و ادامه داد: در سال 94_93 میزان غرامت برآورد شده 14 میلیارد و 100 میلیون تومان برای استان بوده که از این میزان 11 میلیارد و 700 میلیون تومان پرداخت شده است.

وی گفت: از غرامات این مدت مبلغ 200 میلیون تومان باقی مانده است.

مدیر صندوق بیمه کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه در سال زراعی 95_ 94 آنچه تاکنون داشته‌ایم غرامت بخش دام بوده است، افزود: غرامت‌های این بخش در 20 دی‌ماه سال گذشته محاسبه شده و به حساب دامداران واریز شده است.
غنچه اضافه کرد: از تاریخ 20 دی‌ماه سال گذشته تاکنون غرامت‌های دامداران پرداخت نشده است.

وی با بیان اینکه به زودی غرامت‌های کشاورزان استان پرداخت می‌شود، تصریح کرد: برای دریافت غرامت‌های کشاورزان مکاتباتی توسط استاندار، نمایندگان مجلس، تعدادی از انجمن‌های کشاورزی استان، شورای استان و شهرستان با صندوق بیمه، وزارت جهاد و سازمان برنامه و بودجه صورت گرفته است.

در پایان باید گفت کشاورزان قشر زحمت‌کش جامعه هستند و دولت باید بیشتر از این به آنها توجه داشته باشد تا نگرانی خاصی در راه تولید محصولات خود نداشته باشند.

گزارش از: زهرا محمدی
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۳۴۱
مرجع : فارس