به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از گلشن طبس؛ روابط عمومی بانک توسعه صادرات ایران امروز اعلام کرد که بیش از 34 میلیون و 377 هزار یورو منابع تسهیلاتی از سوی بانک توسعه صادرات ایران برای احداث پروژه واحد تولید کک متالوژی شرکت کک طبس اختصاص یافته است.
این پروژه در مجموع با سرمایهگذاری 38 میلیون و 200 هزار یورویی و هزار و 400 میلیارد ریالی، اجرا شده است.
نگاهی به گزارش طرحهای تأمین مالی شده توسط مدیریت امور اعتبارات بانک توسعه صادرات ایران نشان میدهد که این طرح در بخش صنعت و فولاد کشور، از تسهیلات کلی به مبلغ 34 میلیون و 377 هزار و 549 یورو و 690 میلیارد ریال برخوردار شده است.
در عین حال، نرخ سود تسهیلات در نظر گرفته شده برای اجرای این طرح و دوره بازپرداخت آن نیز مشخص شده و سود ارزی 2 درصد در سال، ریالی 18 درصد و مدت بازپرداخت 4 ساله برای آن پیشبینی شده است.
منابع تسهیلاتی مربوط به این طرح از محل منابع بانک توسعه صادرات ایران و حساب ذخیره ارزی و همچنین منابع بانک ایران و ونزوئلا خواهد بود؛ همچنین نوع عقود اسلامی به کار گرفته شده در این طرح، مشارکت مدنی و فروش اقساطی است.
نوع طرح ایجادی خواهد بود و محصول نهایی طرح کک متالوژی بوده که بازار مصرف آن در صنعت فولاد کشور و صادرات آن نیز به کشورهای منطقه صورت میگیرد؛ در زمینه میزان ارزآوری این طرح و یا جلوگیری از خروج ارز از کشور نیز میتوان گفت کک ماده اولیه کارخانههای فولادسازی است که به روش کوره بلند به تولید فولاد منجر میشود.
شرکت ذوب آهن اصفهان بزرگترین مصرفکننده داخلی کک محسوب میشود که سالیانه همواره بخشی از کک مورد نیاز خود را از کشورهای اندونزی و چین تأمین میکند که قطعاً با راهاندازی واحد ککسازی شرکت کک طبس، شرکت ذوب آهن اصفهان از واردات این محصول بینیاز خواهد شد و جلوی خروج ارز از کشور گرفته میشود.
برای این طرح 250 نفر اشتغال مستقیم و به صورت غیرمستقیم نیز 1000 نفر اشتغالزایی پیشبینی شده که انتظار میرود با بهربرداری از این طرح مشغول بهکار شوند.
از نکات حائز اهمیت درباره اجرای این پروژه، منطقهای است که طرح در آن واقع شده که تکمیل و عملیاتی شدن این طرح میتواند بر اقتصاد منطقه تأثیر مثبتی داشته باشد.
با اجرای این طرح، کسب و کار اقتصادی و اشتغال پایدار جدیدی برای استان خراسان جنوبی که جزء مناطق محروم کشور محسوب میشود، ایجاد شده و دستاوردهایی برای این منطقه کمترتوسعهیافته به دست خواهد آمد.
کشورهایی که برای صادرات محصولات تولیدی طرح کک طبس پیشبینی شده ترکیه و کشورهای اروپایی مانند آلمان خواهد بود که با توجه به نوع تکنولوژی تولید فولادی که مورد استفاده قرار میدهند (کوره بلند)، از اصلیترین خریداران و مصرفکنندگان بالقوه کک تولیدی شرکت کک طبس خواهند بود.
میزان همکاری بانکها با سایر بانکها در تأمین مالی طرح نیز نشان میدهد که 34 میلیون یورو در بخش ارزی و 350 میلیارد ریال در بخش ریالی توسط بانک توسعه صادرات و 340 میلیارد ریال در بخش ریالی توسط بانک ایران و ونزوئلا تأمین شده و مابقی بخش ارزی و ریالی توسط سهامداران تأمین شده و بانک دیگری در این خصوص نقشی نداشته است.
مدت زمان بهرهبردای از زمان شروع طرح تا آغاز بهرهبرداری نیز حاکی از آن است که اجرای طرح از سال 89 آغاز و گشایش اعتبار مربوطه جهت واردات تکنولوژی و ماشینآلات مورد نیاز انجام گرفت و پیشبینی میشود تا پایان سال 95، بهرهبرداری از طرح آغاز شود.
5.5 سال بهمنظور پرداخت تسهیلات، 6 ماه تنفس و 4 سال بازپرداخت (جمعاً ده سال) با عنایت به اینکه طرح در مناطق محروم واقع شده را میتوان دوره اجرا و بازپرداخت لحاظ کرد.
وضعیت این صنعت در کشور نیز حاکی از آن است که به دلیل نوع تکنولوژی مورد استفاده توسط ککسازیهای داخل کشور (بازیافت شیمیایی)، مشکلات زیست محیطی زیادی در این صنعت وجود دارد که امید است با تکنولوژی مدرن به کار گرفته شده در این پروژه (بازیافت حرارتی) این نگرانیها و دغدغههای زیست محیطی کاهش یابد.
از نکات حائز اهمیت در این طرح این است که تکنولوژی تولید به روز و کارآمد طرح و بهرهمندسازی مناطق محروم کشور از مزایای آن، باعث شده امید زیادی به این پروژه ایجاد شده و لذا بر این اساس طرح فوق جزء طرحهای مهم توسط ستاد اقتصاد مقاومتی لحاظ شده است.
انتهای خبر/