چهارشنبه ۲۴ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۱۶:۴۳
حرکتی معنوی در بشرویه با قدمتی 100 ساله

سنت صد ساله قافله زیارتی هفت هزار نفری مردم بشرویه پای در راه پابوس امام زاده علی(ع)

سنت صد ساله قافله زیارتی هفت هزار نفری مردم بشرویه پای در راه پابوس امام زاده علی(ع)
 
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم؛ قافله زیارتی امام زاده علی واقع در بخش دیهوک، هر ساله توسط جمعیت قابل توجهی از مشتاقان به اهل بیت (ع) در شهرستان بشرویه انجام می شود و به یک سنت دیرینه تبدیل شده است.
 
  این حرکت معنوی سابقه ای بیش از صد ساله دارد که مشتاقان اهل بیت عصمت و طهارت (ع) و مردم مومن منطقه بشرویه همه ساله در نیمه دوم شهریور ماه برای زیارت این بقعه متبرکه قصد زیارت دسته جمعی را می کردند و در زمان سابق با بستن محمل و کجاوه بر شتران و یا پیاده به سوی این مکان حرکت می کردند و با توجه به شرایط مناسب آب و هوا و استفاده از شب های مهتابی مدت سه شبانه روز را به حرکت ادامه داده و شب ها را بیتوته می کردند.
 
 
 برنامه های دعا و زیارت را اجرا می نمودند و در روز سوم به زیارت مشرف شده و مدت هفت تا ده روز را در کنار این امازاده بزرگوار اقامت کرده و از برنامه های مذهبی و فرهنگی و بویژه تعذیه و شبیه خوانی ایام عاشورا بهره می بردند .
 
 
اگر چه این سنت حسنه در حال حاضر بصورت پیاده و یا کاروان شتری کمرنگ شده و لیکن حضور جمعیتی بالغ بر 7 هزار نفر در همان موقعیت زمانی دلیلی براشتیاق عاشقان مکتب اهل بیت (ع) برای پرداختن به برنامه های معنوی است .
 
 
بقعه متبرکه آقا امام زاده علی که در بین مردم عامه به شاهزاده علی معروف بوده ، در برسی ها و مطالعات انجام شده با یازده واسطه نسب ایشان به آقا امام زین العابدین (ع) امام چهارم شیعیان می رسد که ملقب به ابوالبرکات زید بن علی (ع) هستند و بر حسب مستندات تاریخ دفن آن بزرگوار به نیمه دوم قرن ششم می رسد که ظاهراً به همراه برادر بزرگوارشان به قصد تبلیغ به منطقه بشرویه مسافرت می کنند و از سادات آل زیارت ساکن خراسان و نیشابور بوده اند و متاسفانه تا کنون نشانه ای از این برادر بدست نیامده است .
 
 
با توجه به افزایش  جمعیت علاقه مندان به زیارت این بقعه متبرکه و کمبود شدید امکانات رفاهی  برای زائران و محدود بودن روستا,جمعی از علاقه مندان اهل بیت (ع) از شهر بشرویه تصمیم گرفتند با هماهنگی سایر زائران شهرهای مجاور از جمله شهر ارسک و دیهوک در آن زمان از روحانیون دعوت کنند تا زمینه توسعه این بقعه متبرکه فراهم کنند و با جمع آوری  هدایا و نذورات مردمی قدم در راه توسعه این مکان گذاشتند.
 
 بعضاً  هم از جمله مرحوم حسن حدادیان در راه  خدمت به این مکان مقدس جان خویش را در طبق اخلاص گذاشت,ولیکن همه مصمم شدند تا راه  را  ادامه دهند و موفق شدند با همت مردم و زائران این مکان را که در زلزله سال 1352 منطقه فردوس نیز آسیب دید به نحو شایسته ای  بازسازی کنند.
 
در این زمان نیز اداره اوقاف شهرستان  طبس طبق وظائف قانونی  به کمک مردم آمد و با صدور ابلاغ اعضای هیئت امناء بصورت رسمی و قانونی  بر عملکرد معتمدین و خیرین نظارت کامل  نمود.
 
 
با توجه به توسعه امکان اطراف حرم  آقا امام زاده زید بن علی (ع) طرح نصب ضریح مطلا پیشنهاد شد که توسط کمک خیرین و همکاری  اوقاف ساخته و در سال 1372 بر روی مرقد منور این امام زاده نصب گردید
 
 در ادامه بازسازی ها  و طرح توسعه دو باب مسجد در مجاورت حرم یکی به نام مسجد امام علی (ع) و دیگری  به نام مسجد حضرت فاطمه زهرا(س) ساخته شد و صحن و اطراف حرم نیز با خرید فضاهای همجوار توسعه یافت.
 
 
قافله زیارتی مردم بشرویه به سمت امام زاده علی (ع) بخش دیهوک، که هر ساله انجام می شود به یکی از مراسمات مذهبی و سنت صدساله این شهرستان تبدیل شده است.
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۳۵۳
مرجع : پیام بشرویه